به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، «حمید رسولی» افزود: رویکرد و اهتمام وزیر جهاد کشاورزی برای اجرای طرح کشاورزی قراردادی برنج باعث شد که امسال در سه استان شمالی، کشاورزان با آرامش به کار کشت برنج بپردازند و بدین ترتیب، تدابیر وزارتخانه در زمینه مدیریت بازار، زمینه اجرایی پیدا کند.
وی با بیان فعالیتهای این شرکت جهت تامین نهادههای موردنیاز کشت قراردادی برنج، افزود: کشت قراردادی برنج برای نخستین بار در سال زراعی جاری در کشور به اجرا گذاشته شده است و از سیاستهای جهاد کشاورزی دولت سیزدهم به شمار میرود. در مجموع امسال قرار بود کشت قراردادی در سطح ۴۵ هزار هکتار از اراضی شالیزاری کشور اجرایی شود که ۲۵ هزار هکتار معادل بیش از ۵۵ درصد سهمیه مازندران تعیین شد.
مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خاطرنشان کرد: در راستای اجرای این طرح مقرر شد که شرکت خدمات حمایتی کشاورزی، نهادههای کشاورزی از جمله بذر، کود شیمیایی و انواع سموم ضد آفت را در اختیار کشاورزان برنج کار قرار دهد. در این طرح پیشبینی شده در سال نخست اجرای آن بیش از ۱۰۰ هزار تن محصول برنج از شالیزارهای سه استان شمالی کشور برداشت شود.
گفتنی است، کشت قراردادی مبتنی بر تولید است که مطابق توافق بین خریدار و کشاورز و تعیین شرایط تولید و بازاریابی محصول انجام میشود. در این نوع کشت و کار، خریدار که معمولاً شرکتها و صنایع غذایی هستند موظف به تعیین بهترین الگوی کشت، تامین نهادههای تولید با قیمت مناسب، آموزش و ترویج کشاورزان و بازاریابی میشوند. در این نوع کشت تمرکز کشاورزان روی برنامهریزی تولید محصول باکیفیت با کمترین هزینهها است و دیگر دغدغهای برای فروش محصول خود نخواهند داشت.
نظر شما