به گزارش ایرنا از شبکه "سی ان ان" آمریکا، اظهارات و در واقع ادعاهای جان بولتن نسبت به سازماندهی کودتا در دیگر نقاط جهان با واکنش های منفی زیادی در ونزوئلا روبرو شده است.
جان بولتون دیروز در گفتوگو با شبکه خبری سیانان اعتراف کرد که شخصا در سازماندهی و برنامهریزی چندین کودتا نقش داشته و آن را کار دشواری توصیف کرد.
وی پیش از این نیز در گفتوگویی تلویزیونی آشکارا به نقش خود در طرحریزی کودتا در کشورهای خارجی اعتراف کرده بود و گفت: به عنوان کسی که در برنامهریزی کودتا نه در اینجا (آمریکا) بلکه در برخی جاهای دیگر مشارکت داشتم میگویم که این اقدام (کودتا) نیازمند کار و وقت زیاد است و این چیزی نیست که او (ترامپ) انجام داده باشد.
این اظهارنظر بیسابقه و رسمی مقام ارشد دولت سابق آمریکا پس از آن بیان شد که مجری سیانان خطاب به جان بولتون گفت: ناآرامیها و شورشهای ۶ ژانویه سال گذشته به نوعی تلاش دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق آمریکا برای کودتا علیه جو بایدن، رئیسجمهوری منتخب در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۲ بود.
بولتون که در گذشته نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز بوده، از ونزوئلا هم نام برد، جایی که در ۲۰۱۹ واشنگتن از خوان گوآیدو، رهبر اپوزیسیون ونزوئلا حمایت کرد تا نیکولاس مادورو، رئیسجمهوری این کشور را سرنگون کند، اقدامی که با شکست مواجه شد.
جان بولتون در ادامه در برابر اصرار مجری برای تشریح این اظهارات بیسابقه به نقشش برای کودتا علیه «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهوری ونزوئلا افزود: نمیخواهم جزئیات آن را بیان کنم، اما تلاشی ناموفق بود.
براساس این گزارش، «رودریگز»، رئیس پارلمان ونزوئلا در واکنش به سخنان او، دولت آمریکا را به ایجاد ناآرامی در جهان متهم کرد و گفت: چیزی که در ذهن جان بولتون روانپریش وجود داشت این بود که خشونتها تسریع میَشود تا بهانهای برای حمله نظامی آمریکا به ونزوئلا پیدا شود.
«دیوسدادو کابلو»، وزیر سابق کابینه ونزوئلا نیز در واکنش به ادعای بولتون درباره کودتا در دیگر کشورها، او را فردی ناتوان خواند که با تمام پولی که دونالد ترامپ (رئیس جمهور سابق آمریکا) به او داد، نتوانست دستوری را که دریافت کرده بود، انجام دهد.
جان بولتون در ادامه در برابر اصرار مجری برای تشریح این اظهارات بیسابقه به نقشش برای کودتا علیه «نیکلاس مادورو»، رئیسجمهوری ونزوئلا افزود: نمیخواهم جزئیات آن را بیان کنم، اما تلاشی ناموفق بود.
مردم ونزوئلا در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۱۹ برای بار دوم نیکلاس مادورو را به عنوان رئیسجمهوری منتخب این کشور انتخاب کردند. اما آمریکا و کشورهای غربی با وجود پیروزی مادورو و کسب اکثریت آرا، «خوان گوایدو»، رقیب غربگرای او را به عنوان رئیسجمهوری منتخب ونزوئلا اعلام و تحریمهایی را علیه دولت و مردم ونزوئلا اعمال کردند.
خوان گوایدو که در انتخابات مردمی شکست خورده بود، پس از پیروزی مادورو با تظاهرات خیابانی و تشویق هوادارانش به آشوبهای مداوم، به دنبال سرنگونی دولت قانونی مادورو بود، اما در نهایت مادورو با کمک ارتش و حمایتهای مردمی توانست گوایدو را منزوی و قدرت خود را تثبیت کند.
آمریکا سابقهای طولانی در انجام کودتا در کشورهای دیگر دارد، اما معمولاً مقامات این کشور هیچگاه اینگونه رسماً و آشکارا به نقششان در انجام کودتا در کشورهای دیگر اعتراف نمیکنند.
نظر شما