پژوهشگر نمایش‌های آیینی: رسانه‌ها توجه چندانی به هنر نقالی ندارند/ تاکید بر رابطه هنرمند با زبان مادری

تهران- ایرنا- داور پنجمین جشنواره سراسری پرده‌خوانی و نقالی با بیان اینکه در شناخت جان معرفت شیعی با آسیب‌هایی مواجه هستیم تصریح کرد: توجه بیش از پیش رسانه‌های جمعی به ویژه رسانه ملی به هنر نقالی و زبان فارسی؛ هویت ملی را در نسل جوان تقویت می‌کند و از انجام مهاجرت‌ها می‌کاهد.

دکتر احمدرضا آذربایجانی به خبرنگار تئاتر ایرنا گفت: در کشوری زندگی می‌کنیم که مدعی است مردمش براساس فرهنگ شیعی و علوی زیست می‌کنند و واقعیت هم این است که بخشی از هنر آیینی ما برگرفته از عشق و علاقه به اهل بیت(ع) است.

وی ادامه داد: در بین عشق به اهل بیت نقالانی که داستان‌های مربوط به امیرالمومنین علی( ع) را روایت می‌کنند، از قدیم به صورت کلاسیک کار می‌کردند؛ اما امروزه با وجود پیشرفت‌های زیاد؛ تعریف و فعال شدن رسانه‌های مختلف هنری لازم است که جوانان در حوزه نقالی علوی فعال شوند تا پیوندی بین نسل جدید و آثار کلاسیک گذشته برقرار کنیم و بتوانیم آثار هنری منطبق با ساختار فکری و فرهنگی مردم کشورمان تولید کنیم.

این پژوهشگر نمایش‌های آئینی و سنتی یادآور شد: باید از جوانانی که وارد عرصه نقالی و پرده‌خوانی می‌شوند حمایت کنیم تا در قالب جشنواره نقالی و پرده‌خوانی به معرفت علوی بپردازند و هنری را که درخور مقام امیرالمومنین علی( ع) است، به شکل شایسته عرضه کنند.

پژوهشگر نمایش‌های آیینی: رسانه‌ها توجه چندانی به هنر نقالی ندارند/ تاکید بر رابطه هنرمند با زبان مادری

در شناخت جان معرفت شیعی ضعیف هستیم

آذربایجانی بیان کرد: هر پدیده جان و جهانی دارد در واقع جان هر پدیده روح آن و جهان هر پدیده جسم آن است. در موضوع معرفت شیعی هم قضیه جان و جهان وجود دارد. معتقدم ما امروز جهان معرفت شیعی را داریم یعنی مراسم‌هایی را با شور و هیجان برای اهل بیت برگزار می‌کنیم اما در خصوص شناخت جان معرفت شیعی ضعیف هستیم.

امروز جهان معرفت شیعی را داریم یعنی مراسم‌هایی را با شور و هیجان برای اهل بیت برگزار می‌کنیم اما در خصوص شناخت جان معرفت شیعی ضعیف هستیم

داور پنجمین جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی ادامه داد: ما با مراجعه به نهج‌البلاغه با جان امیر مومنان آشنا می‌شویم زیرا سخنان حکیمانه‌ای را در آن کتاب می‌بینیم که مشروح است مافوق سخنان بشر و مادون سخنان الهی هستند. هنرمندان به ویژه نقالان و پرده‌خوانان می‌توانند مردم را با جان معرفت امام علی( ع) آشنا کنند.

وی افزود: هم‌اکنون به خاطر هیجانات نسل‌های جدید بشر حلقه‌های موثر گذشته کم‌رنگ شده‌اند بنابراین جوانان علاقمند به هنر نقالی مجبور هستند برای آنکه به علاقه‌شان بپردازند، مطالعه‌ای در آثار گذشتگان و معرفت آثار امام اول شیعیان داشته باشند و به واسطه آن با جان معرفت علوی آشنا شوند.

پژوهشگر نمایش‌های آیینی: رسانه‌ها توجه چندانی به هنر نقالی ندارند/ تاکید بر رابطه هنرمند با زبان مادری

آثاری ارزشمند می‌شوند که ریشه‌دار باشند

آثاری ارزشمند می‌شوند که ریشه‌دار باشند. اکثر آثار تولید شده درباره امام اول شیعیان، ماندگار هستند

آذربایجانی با بیان آنکه بعضی از افراد شرکت‌کننده در جشنواره نقالی و پرده‌خوانی ذوق هنری عمیق و قوی دارند و با کمک عشق و محبت امیرالمومنین علی( ع) آثاری را تولید می‌کنند که مخاطب را تحت‌الشعاع قرار می‌دهند تصریح کرد: مخاطب با دیدن آن آثار تصور می‌کند با موجود ارزشمندی مواجه شده است.

داور پنجمین جشنواره سراسری نقالی و پرده‌خوانی غدیر ادامه داد: آثاری ارزشمند می‌شوند که ریشه‌دار باشند. در واقع معرفت امیرالمومنین علی(ع) عمیقا ریشه‌دار است و اکثر آثار تولید شده درباره امام اول شیعیان، ماندگار هستند بنابراین مطمئن باشید نقالان علوی نیز کمک خواهند کرد که مردم بیش از پیش با معرفت علوی آشنا شوند.

پژوهشگر نمایش‌های آیینی: رسانه‌ها توجه چندانی به هنر نقالی ندارند/ تاکید بر رابطه هنرمند با زبان مادری

جذابیت هنر نقالی برای جوانان بسیار زیاد است

آذربایجانی با تاکید برآنکه جذابیت هنر نقالی برای جوانان بسیار زیاد است گفت: امروز برخی از جوانان نقال که رابطه خوبی با تکنولوژی دارند، برخی از آثارشان را در صفحه‌های مجازی منتشر می‌کنند و مخاطبانی فراتر از جمع خانواده خودشان جذب می‌کنند. اما رسانه‌ها توجه چندانی به هنر نقالی ندارند. در واقع اگر رسانه ملی توجه کافی به هنر نقالی داشته باشد، ما می‌توانیم هویت بچه‌های ایرانی را بیش از پیش تقویت کنیم.

امروزه مهاجرت جوانان و نخبگان تبدیل به یکی از مشکلات جامعه ایرانی شده است. واقعیت این است که جوانان ما به علت سیطره زبانی خارجی مهاجرت می‌کند. هنرمند آیینی باید با زبان فارسی که زبان مادری‌اش است، رابطه خوبی داشته باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha