۲۵ تیر ۱۴۰۱، ۱۸:۵۰
کد خبر: 84823250
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انگلیس به دنبال تعمیم طرح ضد مهاجرتی روآندا به ترکیه است

لندن – ایرنا – لیز تراس وزیر امور خارجه انگلیس قصد دارد تا طرح پرحاشیه و ضد مهاجرتی انتقال برخی از پناهجویان به کشور آفریقایی روآندا را به ترکیه تعمیم دهد.

به گزارش ایرنا، روزنامه تایمز چاپ لندن روز شنبه نوشت که تراس به طور خصوصی به نمایندگان مجلس گفته که مایل است از توافق منعقد شده با رواندا، در ترکیه نیز تقلید کند.  یک منبع نزدیک به وزیر خارجه انگلیس گفته که ترکیه "نوع کشوری است که تراس به طور بالقوه در  این خصوص مد نظر دارد". وی اضافه کرد: "اینکه ترک ها برای این کار آماده هستند یا خیر، سوال دیگری است."

کریستوفر شوپ، نماینده محافظه کار در این باره گفت که تراس در روزهای اخیر به او گفته که قصد دارد معاملات مهاجرتی مشابهی را با سایر کشورها داشته باشد و در این خصوص به ترکیه و اسپانیا اشاره کرده است.

لیز تراس یکی از نامزدهای مسند نخست وزیری است که از شانس نسبتا بالایی برای پیروزی در انتخابات درون حزبی برخوردار است. ستاد تبلیغاتی او چشم انداز امضای قرارداد با اسپانیا را رد کرده اما ترکیه به عنوان یک احتمال واقع بینانه مطرح است.

رقیب تراس، پنی موردانت به تایمز گفته است که سیاست ضدمهاجرتی رواندا را حفظ خواهد کرد اما این بخشی از یک طرح چهار ماده ای برای مبارزه با مهاجرت غیرقانونی است. موردانت گفت که به دنبال توافقی با فرانسوی ها برای قطع عرضه سوخت در منطقه شمالی آن کشور برای جلوگیری از دریافت بنزین توسط قاچاقچیان است. او گفت که به کشتی‌های فرانسوی برای گشت زنی در خط ساحلی سوخت‌رسانی خواهد کرد. بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس سال گذشته همین پیشنهاد را مطرح، اما امانوئل مکرون با آن مخالفت کرد.

تقریبا همه نامزدهای جانشینی جانسون متعهد شده اند که سیاست اعزام مهاجران به رواندا را حفظ خواهند کرد.  این درحالیست که طرح یادشده اعتراضات گسترده‌ای را در سطح بین‌المللی و در داخل به همراه داشته است. یک مقام بلندپایه سازمان ملل متحد طرح دولت انگلیس را خلاف مقررات و موازین بین‌المللی دانست. «گیلیان تریگز» مشاور دبیرکل کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان می‌گوید که تلاش دولت برای «برون سپاری» مسئولیت مهاجران به یک کشور دیگر قابل قبول نیست و آژانس پناهندگان سازمان ملل چنین اقدامی را شدیدا محکوم می‌کند.

وی افزود که بر اساس تجربه، پناهجویان پس از مدتی کشورهای اعزامی را ترک ودوباره اقدام به مهاجرت کرده‌اند. مقام سازمان ملل بر همین اساس تصریح کرد که این یک شیوه بازدارنده و موثر برای کنترل پناهجویان نیست.

جمهوری اسلامی ایران هم طرح رواندا را شرم تاریخی برای لندن و همه آنهایی دانست که تمامی همت و توان خود را معطوف به پوشاندن و تطهیر سابقه استعماری‌ خود کرده‌اند.

اما در داخل موسسات خیریه هشدار داده‌اند "تصمیم ظالمانه و ناپسند" دولت برای انتقال پناهجویان به هزاران کیلومتر دورتر، نه تنها در پاسخ به معضل مهاجرت ناکام خواهد بود، بلکه "به هرج و مرج بیشتر انسانی منجر خواهد شد" و حدود ۱.۴ میلیارد پوند هزینه در بر خواهد داشت.

بیش از ۱۶۰ موسسه خیریه و فعال حقوق بشری دیروز در نامه‌ای سرگشاده به نخست وزیر انگلیس طرح دولت در این زمینه را محکوم کرده و آن را ظالمانه و شرم‌آور خواندند. در این نامه آمده است: "این یک روش شرم آور و ظالمانه برای رفتار با کسانی است که به دنبال حفاظت، فرار از آزار و اذیت یا درگیری به بریتانیا آمده‌اند." فعالان حقوق بشری با انتقاد از سابقه حقوق بشری رواندا، طرح دولت را "بی رحمانه و غیر اخلاقی" دانستند.

همچنین اسقف اعظم انگلیس در اظهارنظری کم سابقه، مراتب اعتراض خود را به این طرح غیرقانونی اعلام کرد و تصمیم دولت را خلاف موازین دینی دانست. جاستین ولبی ماه پیش اظهار داشت که برون سپاری مسئولیت پناهجویان اقدام پسندیده‌ای نیست. وی با بیان اینکه بررسی جزییات طرح کار سیاستمداران است، اما خاطر نشان کرد که در اصل موضوع باید رضایت خداوند را مد نظر قرار داد.

این روحانی مسیحی بیان کرد که طرح دولت نباید ارزش‌های ملی را که بر پایه اعتقادات دین مسیحیت شکل گرفته زیر پا بگذارد. وی بر همین اساس خاطر نشان کرد که اعزام پناهجویان به رواندا برخلاف آموزه‌های دینی و فطرت الهی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha