به گزارش خبرنگار ایرنا نادر فلاحی روز یکشنبه در نشستی صمیمی با خبرنگاران در اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل تصریح کرد: شهر اردبیل در اجلاسیه عضو کشورهای اکو در خجند تاجیکستان به عنوان پایتخت گردشگری این کشورها در سال ۲۰۲۳ میلادی انتخاب و در این راستا ستاد استانی به ریاست استاندار تشکیل شده است و ستاد ملی نیز در تهران به ریاست وزیر میراث فرهنگی تشکیل میشود.
وی با اعلام اینکه اردبیل در میان ۱۰ استان به این توفیق دست یافته است، افزود: ستاد استانی رویداد اردبیل ۲۰۲۳ دارای ۶ کمیته اقتصادی و سرمایهگذاری، زیرساخت و توسعه شهری، علمی فرهنگی و اجتماعی، بازاریابی تبلیغات و امور بین الملل، تدارکات و پشتیبانی و امنیتی، انتظامی و نظارت بر عملکرد است و هدف از این رویداد برندسازی ظرفیت های گردشگری، حرکت برای رفع نواقص زیرساخت های گردشگری و تبیین ارزش و اهمیت تاریخی اردبیل است.
وی به تهیه شدن لوگو اردبیل ۲۰۲۳ از سه سال قبل در استان اشاره و تاکید کرد: مجموعه های تولیدی استان، امسال باید در تولیدات خود آرم و نشان این رویداد را درج کنند و مطالبه عمومی برای تشریح جایگاه گردشگری اردبیل و جلب همکاری بیشتر دستگاههای مختلف شکل گیرد.
فلاحی امکان دسترسی ظرف یک ساعت به دریا و جنگلهای هیرکانی، نوار مرزی و چشمههای گوارا، وجود بیش از ۲ هزار پایگاه تاریخی جهانی، ۷۰ نوع صنایع دستی، ۲۵ هزار تخت رسمی پذیرش مهمان و گردشگر، هتل آبدرمانی، اکوکمپ، واحدهای اقامتی متعدد، ۱۵ موزه، واحدهای بومگردی چوبی، جنگلی، سنگی، خشتی، نمدی، ترکیبی و تلفیقی، پل های معلق و پیست های اسکی را از ظرفیت ها و زیرساخت های گردشگری استان اردبیل برشمرد.
به گفته او استان اردبیل به عنوان پایلوت و مرکز گردشگری هیجانی و زمستانی کشور شناخته میشود و این شهر به واسطه این قبیل داشته ها و زیرساخت ها به عنوان پایتخت گردشگری کشورهای عضو اکو انتخاب شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردبیل در خصوص بزرگداشت هفته اردبیل از ۲۵ تیرماه نیز گفت: این اداره کل در این راستا جز همکاری و پشتیبانی، وظیفه خاصی ندارد و این مناسبت استانی به لحاظ تعدد شهرستان های استان در یک دهه برگزار می شود و هر شهرستان در یک روز، برنامه های متنوعی برگزار می کند.
فلاحی افزود: در سال های گذشته "روز ملی اردبیل" گرامی داشته میشد و بعدها در شورای فرهنگ عمومی کشور به روز شیخ صفی الدین اردبیلی تغییر یافت و در تقویم رسمی کشور درج شد و هر روز هفته اردبیل به یکی از شهرستانهای این استان اختصاص یافت و یک روز نیز به همین نام و مناسبت در تهران برگزار می شود.
او مراد از هفته یا دهه اردبیل را تحکیم وحدت و تبیین نقش این استان در ایجاد وحدت جغرافیایی و مذهبی در کشور در دوره صفویه دانست و افزود: در کنار این مناسبت، نباید از رویداد جهانی اردبیل ۲۰۲۳ غفلت شود و اعتبار ملی این مناسبت امسال تامین خواهد شد و از اعتبارات استانی نیز به همین امر اختصاص خواهد یافت.
وی ادامه داد: اعتلای جایگاه گردشگری اردبیل در سال ۲۰۲۳ میلادی می تواند سبب تقویت زیرساخت های گردشگری و رونق این صنعت در استان شود و بی شک اگر این مهم تحقق یابد، در بخش های مختلف استان تاثیرات مثبت و ماندگاری خواهد داشت.
در اجلاس هیئت وزیران گردشگری کشورهای عضو اکو در خجند تاجیکستان ، شهر ساری در سال ۲۰۲۲ و اردبیل در سال ۲۰۲۳ به عنوان پایتخت گردشگری این کشورها انتخاب و تصویب شده بود.
استان اردبیل با یک میلیون و ۲۸۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال ایران واقع شده است و به داشتن مناطق طبیعی، تاریخی، مذهبی و اقتصادی یکی از مقاصد مهم گردشگران داخلی و خارجی محسوب میشود.
نظر شما