عزم دولت سیزدهم و احیای۱۳۹ واحد تولیدی در  ایران کوچک

کرج-ایرنا- - دولت مردمی سیزدهم از زمان روی کار آمدن، اشتغال و حمایت از تولیدات داخلی را به عنوان یکی از اولویت های خود قرار داده و تاکنون در این زمینه توانسته به موفقیت های بزرگی در جای جای ایران اسلامی از جمله البرز ملقب به سرزمین ایران کوچک دست یابد که آمارها گواه این واقعیت است.

به گزارش ایرنا، البرز استانی صنعتی با داشتن بیش از ۱۱ شهرک صنعتی دولتی و خصوصی و حدود سه هزار و ۵۰۰واحد تولیدی و صنعتی که ۱۱۰ برند ملی نیز که علاوه بر تامین نیاز داخلی کشور به صادرات نیز مشغول هستند یکی از قطب های مهم صنعتی در کشور است که به جرات می توان گفت نقش زیادی در تولید و افزایش اشتغال در این مرز و بوم را دارد.

از سوی دیگر با توجه به تاکیدات رهبر معظم انقلاب مبنی بر حمایت همه جانبه از تولید و نامگذاری سالها بر اساس مسایل اقتصادی به عنوان یکی از اولویت ها برای توسعه تولیدات داخلی و برطرف ساختن مشکلات بخش تولید و صنعت البرز در دستور کار قرار گرفته و در ماه های اخیر این مهم خود را به صورت واقعی تر در حال نشان دادن است.

این در حالی است که اگر نگاهی کوچک به واحدهای تولیدی مستقر در این استان از جمله شهرک صنعتی اشتهارد که با داشتن بیش از ۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی به عنوان بزرگ ترین شهرک صنعتی کشور مشغول به فعالیت است بیاندازیم به خوبی می توان رشد اشتغال و پویایی بخش تولید را در آنها دید.

در حالیکه بیکاری یکی از مهم ترین معضلات امروز کشور است اما به دنبال اجرای مصوبه شعاع ۱۲۰ کیلومتری در استان البرز که موجب حذف مالیات برای بسیاری از واحدهای تولیدی و صنعتی شده شهرک صنعتی اشتهارد با کمبود نیروی کار مواجه شده و نبود نیروی کار به یکی از مهم ترین دغدغه های جدی فعالان اقتصادی در این منطقه تبدیل شده است.

اگر چه تلاش هایی از سوی مسوولان بخش اقتصادی استان برای حل این مشکل شیرین که نوید بخش آینده ای روشن برای این منطقه است را در حال اعمال کردن هستند اما می توان به خوبی به این واقعیت رسید که تلاش های دولت سیزدهم برای رونق اشتغال در کشور به خوبی در حال جواب دادن است.

جدا از اتفاقات شیرینی که امروز در بخش صنعتی و اقتصادی استان البرز در حال رخ دادن است اما یکی از مسایلی که به خصوص طی سال های گذشته به یکی از دغدغه های جدی در این بخش تبدیل شده بود و البته همچنان نیز ادامه دارد تعطیلی واحدهای تولیدی فعال به دلایل مختلفی از جمله نبود زیر ساخت ها، نداشتن مواد اولیه و یا نبود سرمایه در گردش و عدم توانایی در پرداخت تسهیلات بوده است.

بخشی از واحدهای تولیدی و صنعتی که البته شاید به نسبت تعداد واحدهای موجود در این استان تعداد آنها زیاد نیست به همین دلایل طی سال های اخیر راکد و یا نیمه فعال شدند که این موضوع به یکی از مهم ترین نقاط ضعف قطب صنعتی کشور نمود بسیاری داشته است.
بر همین اساس و با روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم احیا و بازگشت دوباره این واحدها به تولید و اشتغالزایی به عنوان یکی از برنامه های اصلی بخش اقتصادی استان تبدیل شد و تلاش های صورت گرفته در این بخش به خوبی در حال نشان دادن خود است.

در همان روزهای ابتدایی شروع به کار دولت سیزدهم کارگروه احیا واحدهای صنعتی غیر فعال در البرز با حضور اداره کل صنعت معدن و تجارت، میراث فرهنگی و گردشگری، جهادکشاورزی و ۶ فرماندار این  استان تشکیل شد.

شناسایی واحدهای غیر فعال و احصا مشکلاتی که سبب راکد و یا تعطیل شدن فعالیت این واحدهای تولیدی و صنعتی بوده از مهم ترین کارهایی بوده که در این کارگروه انجام و البته همچنان در حال انجام است.

رویکرد دولت سیزدهم احیای تولید است

«مجتبی عبداللهی» استاندار البرز در بازدیدی که پیش از این از یکی از شهرک های صنعتی خصوصی این استان داشت بر رویکرد دولت برای احیای تولید تاکید و بیان کرد: رویکرد اصلی دولت مردمی سیزدهم احیای تولید و حمایت از فعالان اقتصادی است.

وی  اضافه کرد:  بر این اساس واحدهای تولیدی و صنعتی استان را به صورت میدانی مورد بررسی قرار می دهیم تا مشکلات و موانع را احصا و تا جای ممکن حل کنیم.

عبداللهی گفت: به طور قطع مشکلاتی را که حل آنها در حیطه اختیاراتم و در چارچوب تکالیف استان باشد، با همفکری و تعامل بین بخشی رفع خواهیم کرد.

تشکیل کارگروه احیای واحدهای راکد در شرکت شهرک های صنعتی البرز

«حمید رضا عقاب نشین» مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی البرز در مصاحبه ای که پیش از این با خبرنگاران داشته با اشاره به تشکیل کارگروه احیای واحدهای راکد در شرکت شهرک های صنعتی این استان عنوان کرده بود که  یکی از مهمترین برنامه های شرکت شهرک های صنعتی البرز، احیای واحدهای راکد و غیرفعال است که تلاش می شود با استفاده از ظرفیت های موجود، این واحدهای راکد احیا و به چرخه تولید بازگردند.

وی اضافه کرد: بر همین اساس  با تشکیل کارگروه و با استفاده از ظرفیت دستگاه های اجرایی تلاش می‌شود تا مشکلات واحدهای تولیدی احصا  و سپس راهکارهای مناسب برای رفع مشکلات آنان ارائه شود.

احیای ۱۳۹واحد تولیدی و صنعتی به همت دولت سیزدهم در البرز

به دنبال اقدامات و عزم جدی صورت گرفته از دولت سیزدهم برای احیای واحدهای تولیدی و بازگشت رونق به این واحدها با هدف افزایش تولیدات داخلی و رشد اشتغال به گفته« رامین ربیعی» رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت البرز در گفت وگو با ایرنا گفت: ۳۲۶ واحد تولیدی در استان بنا به دلایلی روند فعالیت آنها متوقف و یا دچار کندی شده بود که با توجه به اولویت های صورت گرفته برای احیای این واحدها از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون  ۱۳۹ واحد با ظرفیت اشتغال چهار هزار و پنج نفر و با سرمایه گذاری یک هزار و ۳۴۰ میلیارد تومان بار دیگر به چرخه تولید بازگشتند.

وی اضافه کرد: از این تعداد حدود ۱۶۴ واحد غیر فعال در شهرک صنعتی اشتهارد تا پیش از روی کار آمدن دولت مردمی سیزدهم وجود داشت  این در حالی است که با اقدامات و حمایت های صورت گرفته دولت در کمتر از یک سال از این تعداد واحد، حدود ۴۲ واحد تولیدی و صنعتی در این شهرک فعال شدند.

وی با بیان اینکه با فعال شدن این تعداد واحد تولیدی زمینه اشتغال برای حدود ۹۰۰ نفر در شهرک صنعتی اشتهارد فراهم شده است ،اظهار داشت: احیای دیگر واحدها به عنوان یکی از مهم ترین اولویت های بخش صنعت در استان البرز در دستور کار قرار گرفته که پس از احصا مسایل و مشکلات، زمینه بازگشت به کار دیگر واحدهای تولیدی نیز فراهم خواهد شد.

ربیعی گفت: با پیگیری های دولت و پویایی که امروز برای رونق تولید در کشور شاهد آن هستیم این امیدواری وجود دارد که در آینده نزدیک تعداد بیشتری از این واحدها در تمام استان  به چرخه تولید بازگردند.

وی ادامه داد: به همین منظور بنا داریم تا با اجرای  مشوق هایی از جمله اعمال تخفیف برای واحدهای راکدی که تاکنون نتوانسته اند بدهی های مالیاتی خود را پرداخت کنندبتوانیم مابقی واحدهای تولیدی غیر فعال در این استان را بار دیگر باز فعال سازی کنیم.

ربیعی در ادامه با اشاره به کمبود نیروی کار در شهرک های صنعتی استان البرز از جمله شهرک صنعتی اشتهارد تاکید کرد: بر همین اساس پیشنهاداتی از جمله اینکه مراکز کاریابی و مراکز مردم نهاد که به دنبال اشتغال هستند ارتباط گرفته و پس از جمع کردن نیروی کار به کار خانه خاص فرستاده که بتوان سرویس های رفت و برگشت برای این افراد قرار دارد، اعتقاد ما بر این است که ما نیروی بیکار متقاضی شغل زیاد داریم اما با توجه به اینکه اتصال به خوبی صورت نگرفته امروز شاهد نبود نیروی کار در این شهرک ها هستیم.

احیای این تعداد واحد تولیدی با وجود مشکلات اقتصادی امروز که بخش زیادی ناشی از تحریم های ناجوانمردانه دشمنان این مرز و بوم است نشان دهنده عزم دولت سیزدهم برای حمایت از بخش تولیدات داخلی و تکیه هر چه بیشتر بر توان دانش بومی است، عزمی که امروز به خوبی پاسخ داده و مجموع تلاش های صورت گرفته در آینده نشان دهنده این مهم خواهد بود که ایران اسلامی موفق شده تا از سد تحریم و مشکلات گذشته و با استفاده از توان داخلی به یکی از مهم ترین قطب های صنعتی منطقه تبدیل شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha