علیرضا شهرکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیشترین خسارت وارده این مدت به راههای جنوب سیستان و بلوچستان بوده است.
وی گفت: تاکنون تلفات انسانی از این حادثه گزارش نشده است اما گروههای ارزیاب با اعزام به منطقه در حال بررسی و برآورد خسارت هستند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان گفت: با توجه به تداوم شرایط بارندگی رعایت موارد ایمنی از سوی هم استانی های عزیز مورد تاکید است.
شهرکی اظهارداشت: سیستان و بلوچستان از چنان تنوع جغرافیایی و آب و هوایی برخوردار است که در نقشههای هوایی بلندیهای کوهها، پستی دشتها و نیز آبگیرها و دریا در آن نمودی رنگارنگ به آن بخشیده است.
وی تاکید کرد: موقعیت جغرافیایی و آب و هوایی علاوه بر این که سیستان و بلوچستان را به یک استان چهار فصل تبدیل کرده، در عین حال چهرهای مخاطرهآمیز نیز به آن بخشیده است.
شهرکی افزود: شمال سیستان و بلوچستان در ادوار قدیم به دلیل وفور نعمت، وجود تالاب بینالمللی هامون یکی از مناطق مناسب زیست محیطی را داشت اما هماینک پس از گذر سالها و بروز خشکسالیهای بیشاز ۲۰ ساله این دریاچه به بستری برای بروز پدیده وحشتناک توفان شن تبدیل شده است.
وی افزود: مخاطره اصلی نواحی مرکزی سیستان و بلوچستان سیلابهای ویرانکنندهای است که بیشتر در فصلها سرد چهره خود را نمایان و چنان شدتی دارد که هر آنچه در مسیر آن باشد لابه لای پیکر گل آلود خود محو میکند.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان ادامه داد: همچنین در جنوب استان در منطقه چابهار و مکران دروازه ورود ایران به اقیانوسهای جهان یعنی دریای عمان قرار گرفته است که در شرایط توفانی، این دریا سیمایی خشن از خود نشان میدهد که از نمونههای آن میتوان به توفان شاهین اشاره کرد که چندی قبل نزدیک بود ساحل چابهار را در نوردد.
شهرکی گفت: زلزله از دیگر بلایای طبیعی سیستان و بلوچستان است که به دلیل واقع شدن آن در نزدیکی گسلها همواره شاهد وقوع زلزلههای مختلف هستیم.
نظر شما