به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از رسانه های بحرینی، فراخوانهای مردمی و حزبی برای تحریم انتخابات پارلمانی بحرین با توجه به رویکرد حکومت بحرین و اتخاذ سیاست طرد کردن و ممنوعیت سیاسی در این کشور، در حال افزایش است.
شهرهای مختلف بحرین در روزهای گذشته شاهد موج تظاهرات مردمی در تحریم انتخابات پارلمانی که آن را "جعلی و فاقد حداقل استانداردهای سالم و رقابت عادلانه" میخوانند، بوده است.
در همین راستا، فعالان جناحهای مخالف بر پایبندی خود به گزینه "تحریم انتخابات تا زمانی که یک فرایند اصلاحی واقعی برای مشارکت در تصمیم گیری ایجاد شود"، تاکید کرده اند.
فعالان جریانهای مخالف در تبادل نظری که توسط جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین در شبکه اجتماعی توئیتر سازماندهی شد، گفتند که پارلمان بحرین با ترکیب فعلی خود ابزاری در دستان قدرت اجرایی است.
در همین راستا، نماینده پیشین فراکسیون جمعیت وفاق ملی اسلامی بحرین گفت: تجربه این جمعیت و اپوزیسیون ثابت کرد که پارلمان بحرین به شکل فعلی به منافع مردم از حیث اقتصادی، سیاسی و حقوقی لطمه زده و به وعدههای اصلاحی و توانمندسازی شهروندان عمل نکرده است.
به گفته «جلال فیروز»، پارلمان فعلی بحرین، حاشیه نشینی و محرومیت را در این کشور تحکیم بخشیده است.
وی پارلمان کنونی بحرین را نمایشی و بدون هیچ گونه اختیاری که بتواند به نمایندگی از طرف مردم و ایفای نقش قانونگذاری و نظارتی خود و وظایف خدماتی و قانونی مربوط به آنها عمل کند، خواند.
فیروز همچنین بر موضع آیت الله شیخ عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین مبنی بر اینکه پارلمان کنونی سیاست یکجانبه ظالمانه ای را اتخاذ کرده و حقوق مردم را دور زده و نقش نظارتی محول شده را به حاشیه رانده است، تاکید کرد.
آیت الله شیخ عیسی قاسم اخیرا در چهارمین بیانیه انتخاباتی خود اعلام کرد که "انتخاباتی که براساس نقشه ظالمانه حکومت بحرین و برای تحقق اهداف مستبدانه و یکجانبهگرایانه و برخلاف مصلحت مردم این کشور باشد، نه تنها این کشور را به عقب بازمی گردند بلکه دیکتاتوری را تحکیم میبخشد".
رهبر شیعیان بحرین انتخابات پیش رو را "فریبکارانه و جعلی" خواند و "خواهان عدم سکوت در برابر آن شد".
«حسن المرزوق» دبیرکل مجمع وحدت گرایان بحرین هم گفت: پیام تحریم انتخابات پارلمانی این است که لزوم سرد شدن فضای سیاسی، آزادی زندانیان، لغو قانون ممنوعیت فعالیت سیاسی و ارائه یک قانون مطلوب برای برگزاری انتخاباتی عادلانه و دموکراتیک و پایان دادن به بیعدالتی در معیشت شهروندان را در خود دارد. به گفته المرزوق، پارلمان کنونی حوزههای انتخابیه را عادلانه نمایندگی نمیکند و اختیارات آن ناقص است، چرا که قادر به سوال از وزیر یا دولت نیست.
«فاضل عباس» از دیگر چهره های اپوزیسیون بحرین هم بر وجود بیعدالتی در پارلمانی کنونی نسبت به شهروندان و اعمال خودسرانه آن در این رابطه تاکید کرد و گفت که اراده جدی برای تغییرات واقعی - در سایه تقسیم بندی فعلی و تلاش نهاد قدرت برای تسلیم کردن مخالفان و تبدیل آنها صرفا به یک نیروی تماشاگر- وجود ندارد.
به نوبه خود، «خلیل المدهون» عضو جمعیت وفاق هم میگوید که انزوای سیاسی موجود، جدیت نهاد قدرت برای اصلاحات را نفی میکند و همچنین عادی سازی روابط حکومت بحرین با صهیونیست ها و تعدی به حقوق مردم موید این است که اصل تحریم، مطالبه برای تغییرات واقعی، غلبه بر منافع شخصی و حفظ منافع مردم است.
«علی الفایز» فعال بحرینی نیز تاکید کرد که اصل برای مخالفان مشارکت فعال در عمل سیاسی است، اما ناکامی پارلمان و تبدیل آن به ابزاری در دست نهاد قدرت، عدم مشارکت سیاسی، مسدود شدن مسیرهای راه حل و قانونگذاریهای ناعادلانه، تحریم انتخابات را بر مخالفان تحمیل کرده است.
برپایه این گزارش، با نزدیک شدن به انتخابات پارلمانی در بحرین، به نظر می رسد که عرصه سیاسی این کشور رنگ و بویی ندارد. به گفته «وفاء العم» روزنامه نگار بحرینی، این وضعیت ناشی از تصمیم آل خلیفه برای انحلال جمعیت های سیاسی و اعمال قانون ممنوعیت فعالیت سیاسی است که مانع از فعالیت سیاسی و مدنی تعداد قابل توجهی از اعضا و رهبران جمعیت های سیاسی مخالف از جمله شرکت در انتخابات پارلمانی شده است.
نظر شما