معاون سازمان فنی‌وحرفه‌ای: ۶۰ درصد مهارت‌آموزان وارد بازار کار می‌شوند

بجنورد-ایرنا- معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گفت: ۶۰ درصد از افراد جویای کار که در دوره های مهارت آموزی این سازمان شرکت می کنند، وارد بازار کار می شوند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی حسین شهریور» روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه خراسان شمالی در بجنورد اظهار داشت: آموزش های فنی و حرفه ای برای کمک به مشکل بیکاری در جامعه ارائه می شود و ۳۰ درصد از این آموزش ها به مناطق روستایی و عشایری اختصاص دارد. 

وی افزود: در یک سال گذشته ۲۶۲ هزار نفر دوره آموزش مهارتی در مراکز فنی و حرفه ای و۳۴۳ هزار نفر دوره آموزش مهارتی توسط بخش خصوصی بهره مند شدند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اضافه کرد: در این مدت؛ ۹۵۰ هزار نفر گواهینامه مهارت و مجوز ۹۸۱ مرکز آموزش جوار کارگاهی صادر شد. 

کمبود اعتبار چالش اصلی

شهریور در ادامه گفت: این سازمان برای اجرای ماموریت و رسالت های خود با کمبود منابع مالی و اعتباری مواجه است، از این رو برای پاسخگویی به نیاز جامعه باید این مشکل برطرف شود.

وی عنوان کرد: ضعف منابع مالی در آموزش فنی و حرفه ای به گونه ای است که تخصیص ۱۰۰ درصد اعتبارات تنها پاسخگوی هزینه های جاری و حقوق کارکنان و مربیان است.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور افزود: سهم بخش آموزش و مهارت در کشور از بودجه هشت درصد است که سهم سازمان آموزش فنی و حرفه ای از این میزان تنها یک درصد را شامل می شود، به طوری که امسال یکهزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به این سازمان اختصاص یافته است.

وی خاطرنشان کرد: برای توسعه خدمات این سازمان و گسترش آموزش های مهارتی هشت هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است. 

نبود اساسنامه  

شهریور در بخش دیگر سخنان خود اجرایی نشدن قانون نظام جامع آموزش تربیت فنی، حرفه ای و مهارتی را از دغدغه ها و چالش های آموزش فنی و حرفه ای برشمرد و گفت: این سازمان اساسنامه قانونی ندارد و برخی ماموریت های آموزشی را با مشکل روبه رو کرده است البته پیش نویس اساسنامه تدوین شده و برای دولت ارسال شود.

وی عنوان کرد: تعدد و نبود هماهنگی میان دستگاه های ارائه دهنده آموزش های مهارتی یکی دیگر از دغدغه ها است که راهکار حل این مشکل، اجرا و عملیاتی شدن قانون نظام جامع آموزش و تربیت فنی، حرفه‌ای و مهارتی است. 

کمبود مربی 

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور یادآور شد: آموزش های این سازمان با استفاده از توان چهار هزار و ۵۰۰ نفر مربی انجام می شود در حالی که بر اساس برآوردهای انجام شده برای پاسخ به نیاز آموزش های مهارتی باید ۱۰۰ هزار مربی در این نهاد جذب شود.

وی افزود: طرح ساماندهی مربیان ارائه شده است و تلاش داریم تا از ظرفیت افراد مختلف دارای دانش در رشته تخصصی استفاده کنیم.

شهریور به برگزاری مسابقات ملی مهارت در کشور اشاره کرد و گفت: نوزدهمین دوره این مسابقات برگزار شد و ۲۰ نفر از برگزیدگان این رقابت ها برای شرکت در ۱۷ رشته رقابت های جهانی، به کره جنوبی و ۶ کشور اروپایی اعزام می شوند.

معاون پژوهش، برنامه ریزی و سنجش مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور از ثبت نام بیستمین دوره مسابقات ملی مهارت خبر داد و گفت: مسابقات ملی مهارت با مشارکت بخش های دولتی و خصوصی برگزار می شود و مهلت ثبت نام تا ۱۵ مردادماه تمدید شده است.

اکنون چهار هزار و ۸۰۰ کارگاه و ۶۴۱ مرکز آموزش فنی و حرفه ای در کشور وجود دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha