به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روابط عمومی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد، بهراد محبوبی عضو هیأت علمی گروه مکانیک، برق و کامپیوتر این واحد دانشگاه در زمینه فعالیت علمی و تحقیقاتی خود مبتنی بر سیستمهای چند عامله گفت: در این دستاورد هوش توزیع شده و نامتمرکز برای سیستمهای چندعامله توسعه داده شده است.
وی ادامه داد: از جمله کاربرد این سیستمها میتوان به رباتهای زمینی، هوایی و دریایی اشاره کرد که به منظور مقاصد و ماموریتهای خاصی برنامهریزی شدهاند و به طور دسته جمعی با همکاری هم، ماموریت را انجام میدهند به عنوان مثال ماموریتهایی از قبیل جابجا کردن یک جسم، عکس برداری مشترک و موزائیکی، ایجاد اشکال خاص، ساخت سازههای خاص و مأموریتهای نجات.
رییس مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی واحد علوم و تحقیقات در زمینه کاربرد و اهمیت این تحقیقات تصریح کرد: با این سیستم میتوان مجموعه رباتهایی در ابعاد و اندازههای کوچک برای یک ماموریت داشت. اگرچه توانایی هر یک از رباتها به تنهایی کافی نیست، اما به صورت دسته جمعی میتوانند کارها و مأموریتهای بزرگی را انجام دهند.
محبوبی یادآور شد: هر کدام از رباتهای طراحی شده، میتوانند بر محدودیتهایی نظیر ابعاد و اندازه، وزن و جابجایی، هزینه ساخت، عبور از مکانهای خاص و خطرناک فائق آیند و در نهایت قادر به انجام یک مأموریت بزرگ خواهند بود.
به گفته وی، در راستای تحقق و توسعه این دستاورد که یک فعالیت چند رشتهای محسوب میشود به متخصصین از حوزههای مختلف علمی و فناوری مانند: شبکه، ریاضیات، بهینه سازی، هوش مصنوعی، سیستمهای مخابراتی، نرم افزار، شبیه سازهای محیط فیزیکی، ربات، نظریه بازی و سیستم عامل نیازمند است. بنابراین، تقاضا از صنعت برای این دستاورد بسیار است لیکن هیچ محصول ملموسی در کشور ارائه نشده است.
عضو هیأت علمی گروه مکانیک، برق و کامپیوتر واحد علوم و تحقیقات و رییس مرکز تحقیقات شبکههای مخابراتی، کامپیوتری و صنعتی در این واحد با تیم کاری متشکل از اساتید حوزه برق و کامپیوتر، دانشجویان دکتری، کارشناسی ارشد، کارشناسی و فارغ التحصیلان این مقاطع و کارآموزان در این حوزه تحقیقاتی فعالیت میکنند.
نظر شما