به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، علی اکبر موسوی موحدی در مراسم تجلیل از مقام علمی برگزیدگان کمیته دایمی همکاری های علمی و فناوری سازمان همکاری های اسلامی (کامستک) که در وزارت علوم برگزار شد، اظهار داشت: جایزه علمی موجب رقابت علمی در سطح بین المللی می شود. امروز موضوع تشکیل شبکه همکاری برگزیدگان مطرح است و به همین مناسبت دو پیشنهاد ارائه می دهم.
استاد دانشگاه تهران افزود: پیشنهاد اول حمایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تشکیل کانون برگزیدگان ایرانی کامستک و پیشنهاد دیگر تشکیل دبیرخانه شورای علمی کامستک در صورت صلاحدید توسط این نهاد است.
موسوی موحدی خاطرنشان کرد: نهادهای علمی مانند بنیاد علمی و فناوری مصطفی (ص)، دبیرخانه توسعه علم و فناوری کشورهای اسلامی مستقر در دانشگاه تهران، دبیرخانه جشنواره های بین المللی خوارزمی، رازی و فارابی، موسسات نهادی علم در کشورهای اسلامی و منطقه ای می توانند از این پیشنهادات حمایت کنند.
برنده جایزه کامستک تاکید کرد: امکانات وسیعی در کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و منطقه وجود دارد که باید راهبرد سیاستگذاری علمی برای آنها تشکیل شود.
کلیدواژههای مرجعیت و جهاد علمی در سخنان مقام رهبری وجود دارد
دکتر اسمعیل قوانلو دیگر برنده این جایزه نیز در این مراسم اظهار داشت: اگر به سخنان مقام معظم رهبری توجه کنیم کلیدواژه های مرجعیت علمی، جهاد علمی و کار گروهی را می بینیم.
وی ادامه داد: در همین راستا ما در کار گروهی کتابی را تالیف کردیم که به عنوان برترین کتاب علمی سال ۲۰۲۱ کامستک برگزیده شد و در اینجا از همکارانم دکتر هاشم رفیعی تبار و دکتر سیداحمد کاظم زاده تشکر می کنم.
استاد دانشگاه شیراز ادامه داد: کتاب نتیجه سال ها تحقیقات در زمینه فناوری نانو است تا برای همه محققان داخلی و خارجی قابل استفاده باشد. این کتاب که توسط انتشارات بین المللی اشپرینگر چاپ شده است، سال ۹۸ در فرهنگستان علوم رونمایی شد.
قوانلو با اشاره به تألیف کتاب دیگری در زمینه فناوری نانو و مکانیک جامدات گفت: کار گروهی در کشور دشوار است ولی ما با کمک محققان این روند را ادامه می دهیم.
در پایان این مراسم برگزیدگان جوایز خود را دریافت کردند.
جوایز کامستک به صورت دوسالانه در ۹ رشته تخصصی شامل یک عمر تلاش در ارتقای رشته زیستشناسی، یک عمر تلاش در ارتقای رشته شیمی، جایزه محقق جوان، جایزه بهترین کتاب علمی، جایزه بهترین پتنت (ثبت اختراع) علمی، جایزه بهترین مقاله علمی در رشته زیست شناسی، جایزه بهترین مقاله در رشته شیمی جایزه بهترین مقاله در ریاضیات و جایزه بهترین مقاله در رشته فیزیک هر دو سال یک بار در حوزه علوم پایه و علم و فناوری برای قدردانی از محققان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی اعطا می شود. هر جایزه شامل یک گواهی، مدال افتخار و جایزه نقدی است.
این کمیته جوایز ویژهای به دانشمندان مقیم و شاغل در کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی اعطا میکند که فعالیت های پژوهشی ارزندهای انجام داده باشند. جایزه کامستک یکی از جوایز معتبر علمی برای محققان کشورهای اسلامی است.
دکتر موسوی موحدی عضو هیاتعلمی و استاد ممتاز دانشگاه تهران و مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک برگزیده کامستک در بخش یک عمر تلاش در ارتقای رشته شیمی و دکتر اسمعیل قوانلو عضو هیات علمی دانشگاه شیراز و دانشیار گروه مهندسی مکانیک جامدات دانشکده مهندسی دانشگاه مکانیک برنده جایزه کامستک در بخش بهترین کتاب علمی بودند.
کامستک با هدف افزایش همکاریهای علمی و ارتقای سطوح ارتباطات علمی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی تأسیس شده است. این کمیته با هدف و تأکید بر توسعه آموزشهای تکمیلی، سرمایهگذاری در بخش تحقیقات، توجه ویژه به فناوری اطلاعات، مبادله اطلاعات میان کشورهای اسلامی و جلوگیری از فرار مغزها شکل گرفته است.
برندگان ایرانی جایزه کامستک ۲۰۲۱
دکتر علی اکبر موسوی موحدی (متولد ۱۳۳۱) استاد ممتاز دانشگاه تهران و رئیس موسسه بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران، موفق به دریافت جایزه یک عمر دستاورد کامستک در رشته شیمی شده است. وی بنیانگذار بیوشیمی فیزیک در ایران است، دانشآموخته مقطع کارشناسی در رشته شیمی از دانشگاه شهید بهشتی، کارشناسی ارشد در دانشگاه میشیگان شرقی آمریکا و دکترای تخصصی در رشته بیوشیمی فیزیک از دانشگاه منچستر انگلیس است.
علی موسوی موحدی
دکتر موسوی موحدی پس از پایان دوره دکترا، در دانشگاه تهران مشغول به تدریس و تحقیق شد و اکنون استاد تمام گروه بیوفیزیک در مرکز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیک دانشگاه تهران است. از دیگر افتخارات دکتر موسوی موحدی می توان به عضویت کمیته انتخاب اعضای آکادمی علوم جهان در زمینه شیمی، عضویت کارگروه صلاحیت علمی دانشکده مطالعات جهان، رییس اتاق فکر دیپلماسی و مرجعیت علمی، ریاست شاخه شیمی فرهنگستان علوم، عضویت در هیات ممیزه دانشگاه تهران، عضو کمیته تخصصی علوم پایه انتشارات دانشگاه، عضو کمیسیون انجمن های علمی کشور، عضو شورای سیاستگذاری و نوآوری آموزشی دانشگاه و عضویت وابسته فرهنگستان علوم اشاره کرد.
دکتر اسمعیل قوانلو (متولد ۱۳۶۴) دانشیار دانشگاه شیراز است که همه دوران تحصیلات خود را در این دانشگاه گذرانده و بعد از دانشآموختگی از مقطع دکتری از سال ۱۳۹۲ عضو هیات علمی این دانشگاه بوده است. وی برای تالیف کتاب مکانیک پیوسته محاسباتی ساختارهای نانوسکوپی (computational continuum mechanics of nanoscopic structures) برنده جایزه کامستک شده است.
اسمعیل قوانلو
دکتر هاشم رفیعیتبار عضو وابسته گروه علوم پایه فرهنگستان علوم و استاد گروه مهندسی و فیزیک پزشکی دانشگاه پزشکی شهید بهشتی و همچنین دکتر سید احمد فاضل زاده، استاد دانشکده مکانیک دانشگاه شیراز از دیگر نویسندگان این کتاب هستند. کتاب یادشده توسط انتشارات بینالمللی اشپرینگر در سال ۲۰۱۹ منتشر شده است.
از دکتر قوانلو تاکنون ۸۵ مقاله در مجلات داخلی و خارجی منتشر شده و ۳۵ مقاله در کنفرانس های ملی و بین المللی ارائه داده است و با توجه به فعالیت ها و دستاوردهای پژوهشی انجام شده، در سالهای ۱۳۹۴ و ۱۳۹۸ به عنوان پژوهشگر برتر دانشگاه شیراز و در سال ۱۳۹۵ به عنوان پژوهشگر برتر استان فارس معرفی شده است.
اسامی برگزیدههای جایزه کامستک ۲۰۲۱، اواسط ژانویه سال ۲۰۲۲ (بهمن ۱۴۰۰) اعلام شده بود.
نظر شما