۱ مرداد ۱۴۰۱، ۱۸:۰۴
کد خبر: 84830887
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

جانشین‌های جانسون چه وعده‌هایی را مطرح می‌کنند؟

لندن – ایرنا – ریشی سوناک وزیر دارایی مستعفی انگلیس و از نامزدهای انتخابات نخست وزیری می‌گوید، از نخستین روز تشکیل دولت، کشور را در سایه یک وضعیت بحرانی مدیریت خواهد کرد، درمقابل لیز تراس وزیر امور خارجه و پیشتاز نظرسنجی‌ها برای تصاحب کرسی نخست وزیری، با وعده کاهش مالیات‌ها رقابت می‌کند.

به گزارش ایرنا، سوناک و تراس در گفت‌وگو با دو روزنامه کثیرالانتشار انگلیس برنامه‌های خود را تشریح کرده‌اند که امروز (شنبه) منتشر شد.

سوناک در مصاحبه با روزنامه تایمز چاپ لندن بر بحرانی بودن اوضاع تاکید کرد و گفت که با این نگاه بر اوضاع، قصد دارد تا نرخ تورم و مشکلات اقتصادی ناشی از برگزیت، همه‌گیری کرونا و شرایط بوجود آمده حاصل از جنگ اوکراین را مدیریت کند.

او گفت که چالش‌های موجود کشو را نمی‌توان با «یک ذهنیت کاری معمولی» حل و فصل کرد. بنابراین از روز نخست، دولت را در شرایط بحرانی قرار خواهم داد. سوناک با بیان اینکه دولت آنچنان که شایسته شرایط موجود است، کار نمی‌کند تصریح کرد چالش‌هایی که او درباره آن‌ها صحبت می‌کند، انتزاعی و چیزهایی نیستند که خودبه‌خود حل شوند.

سوناک باردیگر از برنامه‌هاای اقتصادی رقیب خود برای کاهش مالیات‌ها انتقاد کرد و هشدار داد که این اقدام می‌تواند به تثبیت تورم بر اقتصاد کشور منجر شود.

به گزارش ایرنا، جهش بی‌سابقه شاخص تورم و افزایش افسارگسیخته هزینه‌های زندگی در انگلیس، جزیره را در بدترین شرایط اقتصادی نیم قرن گذشته قرار داده است.این واقعیت که دورنمایی از بهبود اوضاع دیده نمی‌شود و مقامات رسمی هم درباره تشدید اوضاع هشدار می‌دهند، مردم کشور را شوکه کرده است.

شاخص نرخ تورم در انگلیس بر اساس تازه‌ترین گزارش اداره آمار ملی این کشور به ۹.۴ درصد در ماه گذشته میلادی (ژوئن) رسیده است که بالاترین رقم در ۴۰ سال گذشته بشمار می‌رود.

پیش از جنگ اوکراین پیش‌بینی می‌شد که نرخ تورم با وجود فشارهای ناشی از برگزیت و بحران همه‌گیری کرونا در محدوده ۲ درصد سیر کند. اما حالا اقتصاددانان پیش‌بینی می‌کنند که نرخ تورم به دلیل افزایش بهای انرژی، تا پایان سال‌جاری میلادی به بالای ۱۱ درصد می رسد.

سوناک که در دولت بوریس جانسون معمار طرح افزایش مالیات‌ها بود که فروردین گذشته به اجرا گذاشته شد، گفت:‌ آنچه من را نگران می‌کند تورمی است که اکنون طولانی شده و باید برای آن برنامه ریزی کنیم. وی خاطر نشان کرد که اگر نرخ تورم در فاصله زمانی مناسبی کاهش نیابد میلیون‌ها نفر در کشور متضرر خواهند شد.

این نامزد انتخابات نخست وزیری هشدار داد که برنامه‌های اقتصادی تراس می‌تواند منجر به افزایش نرخ بهره بین بانکی و بی خانمانی میلیون‌ها صاحب‌خانه‌ای شود که اقساط وام مسکن پرداخت می‌کنند. او اضافه کرد: «اگر اشتباه کنیم، نرخ بهره بین بانکی افزایش می‌یابد و وضع بدتر می‌شود.»

سوناک گفت که قصد ترساندن مردم را ندارد «بلکه صادق بودن با کشور در مورد آنچه اتفاق می‌افتد و مسئولیت پذیر بودن در بیان این موضوع یک اولویت مهم است که دولت باید به حل آن کمک کند تا اوضاع وخیم تر نشود.»

در همین حال لیز تراس در مصاحبه با نشریه دیلی تلگراف خود را یک عنصر شورشی توصیف کرد که می‌خواهد با کاهش مالیات‌ها، اوضاع را تغییر دهد. او گفت که درباره برنامه‌های رقیب خود اظهار نظر نمی‌کند اما برنامه‌های خود را گامی در مسیر درست برای رشد و بهره‌وری کشور دانست.

تراس که پس از استعفای گسترده اعضای دولت، به بوریس جانسون وفادار ماند، در این مصاحبه تلاش کرد تا برنامه‌های خود را از سیاست‌های نخست وزیر مستقل نشان دهد. او به همین خاطر تصریح کرد که از زمان حضور در انتخابات، با نخست‌وزیر صحبت نکرده است.

جانسون قرار است ۱۴ شهریور رسما از مسند نخست وزیری کنار برود تا قدرت را به جانشین خود که از میان لیز تراس یا ریشی سوناک انتخاب خواهد شد واگذار کند. اعضای عمومی حزب محافظه‌کار که حدود ۲۰۰ هزار نفر برآورد می‌شوند فرصت دارند تا ۱۱ شهریور گزینه مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

سوناک از یک سو به عنوان معمار بسته اقتصادی دولت برای حفظ مشاغل در دوران قرنطینه و از سوی دیگر به عنوان بانی نابسامانی‌های اقتصادی کشور، مقصر شناخته می‌شود. در مقابل تراس بعنوان شخصیتی عملگرا در حوزه اقتصادی، به تعبیر برخی رسانه‌های انگلیسی، قهرمان دیپلماسی اقتصادی شناخته می‌شود اما در حوزه سیاست به رنگ عوض کردن و تغییر مواضع خود شهرت دارد. او آینده سیاسی خود را در اتخاذ رفتارهای پوپولیستی با هدف جلب نظر حامیان پرنفوذ داخلی و بین المللی تعریف کرده و از این حیث می‌توان او را وزیری شایسته نخست وزیر این کشور جانسون دانست.

در محافل دیپلماتیک خانم تراس را با عنوان "عوامگرای رادیکال" توصیف می‌کنند که برای خوشایند طبقات حامی خود مواضع افراطی و تندی در قبال مسائل بین المللی از جمله علیه چین و روسیه ابراز می‌کند.

تندروی او در مباحث مرتبط با هنگ کنگ و تایوان تا آنجا پیش رفت که اخیرا «پُل کیتینگ» نخست وزیر اسبق استرالیا، او را "مجنون" نامید. «تراس» در رابطه با جمهوری اسلامی ایران نیز با بی پروایی تمام، به صورت کورکورانه و بدون هیچ تاملی از سیاست مخرب و هرج و مرج طلب رژیم صهیونیستی تبعیت می‌کند.

نظرسنجی‌ها در این مقطع نشان نمی‌دهد که تراس از شانس بالاتری برای پیروزی در انتخابات رهبری حزب حاکم محافظه‌کار و تصاحب کرسی نخست وزیری انگلیس برخوردار است. اما طرفداران سوناک معتقدند که او تراس را در انتخابات شکست خواهد داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha