۲ مرداد ۱۴۰۱، ۲۰:۴۹
کد خبرنگار: 2108
کد خبر: 84832144
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بازگشایی معابر موقت مرزی مطالبه به حق مرزنشنیان بانه است

سنندج- ایرنا- سرپرست فرمانداری شهرستان بانه گفت: بازگشایی معابر موقت مرزی گله سوره و هنگه ژاله از مطالبات به حق مرزنشنیان بانه است و بخشی از معیشت مرزنشینان از این طریق تامین می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کمال خدری روز یکشنبه در همایش هم اندایشی دهیاران و شوراهای اسلامی روستاهای شهرستان بانه اظهار داشت: تا قبل از سال ۱۳۹۶ معابر موقت مرزی گله سوره و هنگه ژاله برای تامین معیشت مرزنشینان فعال بود که به دلایلی این معابر تعطیل شد.

وی با بیان اینکه تعریف کولبر براساس قانون قاچاقبر است ادامه داد: مردم شهرستان مرزی بانه به دلیل نبود زمینه های اشتغال به سمت قاچاقبری روی آوردند که انتظار داریم معابر موقت مرزی برای حل مشکل معیشت مرزنشنیان بازگشایی شود.

خدری با اشاره به پیشرفت تکنولوژی افزود: باتوجه به پیشرفتهای بسیار در زمینه های تکنولوژی های مخابراتی نیاز بشر تغییر یافته و ضروری است که روستا نشینان از این تکنولوژی ها بهره مند شوند.

سرپرست فرمانداری شهرستان بانه با بیان اینکه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران در روستاها و مناطق مرزی بانه خدمات ارزنده ای ارائه داده به طوری که دورترین روستاها و کوخ ها در مناطق مرزی از نعمت گاز و برق برخورداری هستند، گفت: یکی از مهمترین مشکلات مهم روستانشینان نوار مرزی نبود راه‌های مناسب و عدم برخورداری برخی از روستا از اینترنت و آنتن دهی تلفن همراه است.

وی با بیان اینکه دهیاران نماینده دولت و کدخدایی آبادی هستند افزود: انتظار داریم که دهیاران خدمات نظام را برای مردم تشریح کنند و برای توسعه و پیشرفت روستاها تمام تلاش خود را بکار بگیرند.

خدری با تاکید براینکه ادارات باید پاسخگوی مشکلات و خواسته های دهیاران باشند گفت: دهیارانی که به ادارات مراجعه می کنند و ادارات پاسخگوی مشکلات آنها نیست به ما معرفی کنند عدم پاسخگوی مسوولین ادارات در این زمینه قابل قبول نیست.

وی اظهار داشت: دهیاران باید بازوی اجرایی برای اجرای طرح های عمرانی و خدماتی و بستری برای ارتقاء شاخص های توسعه فراهم کنند.

سرپرست فرمانداری شهرستان بانه اضافه کرد: اعتبارات دهیاری ها براساس آمار جمعیتی و سر زمینی توزیع می شود و اعتبار دهیاریهای بانه براساس آمار جمعیتی سال ۱۳۹۵ است.

وی اظهار داشت: برابر ابلاغ مدیریت بحران تا چند روز آینده حکم مسوولیت مدیریت بحران برای همه دهیاران صادر می شود و برابر این ابلاغ دهیاران مسوول مدیریت بحران در روستاها هستند.

خدری یادآور شد: روستاها باید شناسنامه داشته باشند و دهیاران براساس شناسنامه روستا خواسته ها و مطاللبات خود را مطرح کنند و باید در شناسنامه روستا تمام خدمات ارائه شده و افزایش و کاهش آمار جمعیتی ثبت و به عنوان سند روستاها ماندگار شود.

وی با بیان اینکه توسعه روستاها مهمترین دغدغه دولت است گفت: توسعه پایدار و عمران مهمترین برنامه دولت است و زمانی محقق می شود به روستاها توجه شود که با مشارکت مردم به محقق می شود.

باغداری در بانه بیش از ۲ هزار سال قدمت دارد

رییس جهاد کشاورزی شهرستان بانه نیز گفت: سال گذشته دو هزار و ۶۰ تن کود در بین کشاورزان توزیع شده که رضایت نسبتی در بین کشاورزان ایجاد شده و کسانی که در سامانه جامع پهنه بندی ثبت نام کردند کود رایگان دریافت کردند.

کریم شریفی با بیان اینکه با اجرایی طرح هدفمندی یارانه ها ارزش محصولات کشاورزی افزایش یافت افزود: کشاورزان و دامداران باید از محصولاتی تولید بهره واقعی را ببرند و تولیدات انها به قیمت واقعی به بازار عرضه شود.

وی با اشاره به اینکه قدمت باغداری در بانه بیش از دو هزار سال است اظهار داشت: کشاورزی و باغداری به صورت سنتی نمی تواند هزینه ها و زحمات باغداران و کشاورزان را جبران کند در سالهای اخیر در این زمینه موفقیت های زیادی حاصل شده و نیاز به تلاش بیشتری در این زمینه است.

شریفی گفت: بانه به قطب پیوند گردو تبدیل شده و رقم های مقام به سرما در بانه تولید می شود در گذشته در یک هکتار کمتر یک تن گردو تولید می شد اما کنون در یک هکتار به طور متوسط دو تن گردو تولید می شود که در چشم انداز آینده انتظار داریم این رقم به ۱۰ تن در یک هکتار برسد.

وی ادامه داد: باتوجه به اینکه همه روستاهای بانه از نعمت گاز برخوردار هستند کشاورزان باید به تولید گلخانه ای روی بیاورند چراکه محصولات گلخانه ای آسیب پذیری کمتری دارد که برای این طرح های تسهیلات کم بهره به متقاضیان پرداخت می شود.

این مسوول با بیان اینکه تمام فعالیت های کشاورزی از تسهیلات کم بهره برخوردار می شوند، اظهار داشت: با همکاری بنیاد برکت سال گذشته ۲۵۰ میلیارد ریال و امسال نیز ۴۵۰ میلیارد ریال با بهره چهار درصد به کشاورزان پرداخت شده است.

وی اضافه کرد: گردو، سماق و انگور سیاه مهترین محصولاتی هستند که در بانه بهره وری بالایی دارند و با شرایط اقلیمی بانه سازگار هستند.

شهرستان مرزی بانه با ۱۵۸ هزار نفر در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha