به گزارش ایرنا از پایگاه خبری "العهد" لبنان، وی در سخنانی تصریح کرد: مقاومت امروز در موضعی است که معادلات دشوار را در مقابله با آمریکا و رژیم صهیونیستی و در راستای منافع لبنان، دفاع از حقوق و ثروتهای آن تحمیل میکند.
تمام طرحهای دشمن در تضعیف مقاومت که با محاصره، تحریم، محدودیت و گرسنگی برای تسلیم شدن [مقاومت] صورت گرفته است، به شکست خواهد انجامید.
دعموش گفت: اگر لبنانیها به دنبال ایفای حق خود در بهره مندی از نفت، گاز و استخراج منابع، نجات کشورشان و ساخت آینده خود هستند، باید در پشت عناصر قدرت خود و در رأس آن نیروهای مقاومت گردهم جمع شوند.
وی در پایان بار دیگر تأکید کرد که مقاومت تنها وسیله و ابزاری است که برای برون رفت لبنان از بحرانهای متعدد تأسیس شده است.
سخنان دعموش پس از آن مطرح میشود که روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی با اشاره به اقتدار و کارآمدی تهدیدهای حزب الله لبنان نوشت که تشدید تنش با حزب الله مانع از استخراج گاز توسط تل آویو در میدان گازی «کاریش» در منطقه مورد مناقشه مرزی واقع بین لبنان و فلسطین اشغالی خواهد شد.
در همین زمینه، روزنامه «یدیعوت آحارونوت» نیز گزارش داد که تشکیلات نظامی در تل آویو «با جدیت زیاد» به تهدیدهای سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله می نگرد.
میدان نفتی «کاریش» به گستره ۱۴۳۰ کیلومتر مربع در خط ۲۹ مرزی آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی قرار دارد. لبنان میگوید بخش بزرگی از این میدان نفتی درون مرزهای این کشور قرار دارد و از سوی دیگر، رژیم صهیونیسی مدعی است که سراسر این منطقه تحت به اصطلاح «حاکمیت» این رژیم قرار دارد.
لبنان در نامه اخیر خود به سازمان ملل درباره مذاکرات ترسیم مرزهای مشترک با رژیم صهیونیستی، خواستار تعیین خط ۲۹ به جای خط ۲۳ (به وسعت ۳۶۰ کیلومتر مربع) شده و بدین ترتیب منطقه مورد مناقشه میان دو طرف به ۱۴۳۰ کیلومتر مربع افزایش یافته است.
به تازگی شرکت یونانی «انرژین» مجوز اکتشاف گاز در میدان «کاریش» واقع در منطقه مورد مناقشه را از تلآویو گرفته و در این چارچوب رژیم صهیونیستی از ورود یک کشتی حفاری به این منطقه به منظور آماده سازی برای شروع اکتشاف نخستین چاه گاز در آن خبر داده است؛ امری که با واکنش شدید و هشدار طرفهای لبنانی روبرو شده است.
بر اساس گزارش ها، این کشتی برای استخراج گاز طبیعی مایع وارد میدان گازی کاریش شده و از خط ترسیمی ۲۹ عبور کرده و در ۵ کیلومتری خط ترسیمی ۲۳ در منطقه مورد مناقشه با لبنان قرار گرفته است.
لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آبهای مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.
پیشتر نیز «موریس سلیم» وزیر دفاع دولت پیشبرد امور لبنان تحرکات رژیم صهیونیستی در مناطق مورد مناقشه را تحریکآمیز خواند و گفت: تحرکات اسرائیل در منطقه مورد مناقشه در جنوب لبنان چالشی و تحریک آمیز است و نقض آشکار ثباتی است که منطقه جنوب لبنان از آن برخوردار است.
نظر شما