۳۰ مهارت صنایع دستی استان سمنان در قالب میراث ناملموس ثبت ملی شد

سمنان- ایرنا- معاون صنایع دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ۳۰ فن و مهارت مربوط به صنایع دستی در مناطق مختلف استان در قالب میراث ناملموس ثبت ملی است.

جعفر صفاخواه روز شنبه در گفت و گو با ایرنا ابراز داشت:  گلیچ روستای چاشم در شهرستان مهدیشهر، مهارت خرسک بافی روستای افتر در شهرستان سرخه، دست‌بافته‌های سنتی امیریه در دامغان، سفالگری و قالی‌بافی در سمنان از جمله صنایع دستی استان سمنان است که در قالب میراث ناملموس ثبت ملی شده است.

وی ادامه داد: مفرش بافی در روستای پاده آرادان، قالی خودرنگ سنگسری در مهدیشهر، مهارت فن لاک تراشی در منطقه کالپوش میامی، دوخت کیسه مراد در شاهرود از دیگر میراث معنوی و ناملموس استان سمنان است که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان تصریح کرد: فرش خودرنگ ایل سنگسری از جمله صنایع‌دستی این استان است که قابلیت جهانی شدن دارد.

وی یادآور شد: تاریخ بافت فرش به شیوه نوین در استان سمنان به میانه قرن ۱۳ هجری شمسی می‌رسد و هم‌اکنون در سرخه، سمنان، شهمیرزاد، شاهرود، دامغان و مناطقی نظیر خارتوران و طرود فرش بافته می‌شود.

صفاخواه یادآور شد که شهر سمنان به عنوان شهر خلاق در زمینه سفال و سرامیک برای ثبت در یونسکو با کمک بخش‌های دیگر در دست اقدام است.

معاون صنایع دستی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان گفت: ایجاد بازارچه صنایع دستی برای کمک به تقویت بازار فروش در کنار ثبت این مهارت‌ها با هدف حفظ اصالت و معرفی این ظرفیت‌ها به گردشگران در اولویت قرار دارد.

چهار هزار و ۷۰۰ هنرمند صنایع دستی در ۵۲ رشته در استان سمنان فعالیت می کنند.

معرق، منبت، گره‌چینی و حجم‌های چوبی ، شبکه‌بری‌های حجیم فلزی، دست بافته‌های ابریشمین، نگارگری و تذهیب‌های زرین، گلیم، گلیچ و جاجیم، ظروف سفالی، نمد و پارچه قلمکار از جمله صنایع‌دستی استان سمنان و تبلور هنر مردم در این منطقه هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha