به گزارش ایرنا، زائران مازندرانی سرزمین وحی این هفته در قالب ۱۱ کاروان به استان خود بازمیگردند. از ۳۹ هزار و ۵۰۰ زائر ایرانی که امسال پس از دو سال وقفه کرونایی برای انجام مناسک حج تمتع به سرزمین وحی اعزام شدند، یکهزار و ۴۶۰ زائر اهل مازندران هستند. زائرانی که در قالب ۱۱ کاروان از فرودگاه بینالمللی شهدای ساری به عربستان اعزام شدند و طی سه روز قرار است به مازندران بازگردند.
ساعت ۱۰ صبح روز گذشته نخستین هواپیمای حامل زائران مازندرانی با ۲۵۵ زائر در قالب دو کاروان وارد مازندران شدند. اما ورود حجاج در سال جاری با سایر ادوار یک تفاوت برجسته دارد؛ اینکه تأکید بر این است امسال در سالن انتظار فرودگاه خبری از شلوغی و شور جمعیت استقبالکننده حجاج نباشد. دلیل این تأکید نیز مشخص است؛ کرونا.
نگرانی از روند افزایشی آمارهای کرونایی در مازندران سبب شده که مسوولان استان تأکید کنند برنامههای مرسوم استقبال از حجاج امسال برگزار نشود. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با تأکید بر اینکه خانواده حجاج برای استقبال از زائران در فرودگاه تجمع نداشته باشند، گفت: درخواست ما از خانواده و اطرافیان حجاج این است که تا حد امکان از حضور در فرودگاه برای استقبال خودداری کنند. حتی توصیه میشود یک یا دو نفر با یک خودرو برای انتقال حجاج به منزل در فرودگاه حاضر شوند. طبیعتا در شرایط کنونی حضور در هیچ جمعی توصیه نمیشود.
دکتر عباس علیپور افزود: توصیه مهم دیگر این است که از برگزاری مراسم ولیمه خودداری شود. بویژه در خانوادههایی که افراد دارای نشانههای ابتلا به اومیکرون در آنها حضور دارند این موضوع باید به طور جدی مورد توجه باشد.
پایش وضعیت سلامت حجاج پس از بازگشت
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از برنامهریزی برای پایش وضعیت سلامت زائران بیتاللهالحرام توسط این دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: گروهی از همکاران طی سه روز بازگشت حجاج به مازندران در فرودگاه بینالمللی شهدای ساری مستقر میشوند و وضعیت سلامت همه زائران را رصد میکنند. طبق برنامه از همه حجاج به محض ورود به فرودگاه تست رایگان کرونا گرفته می شود که نتیجه نیز به آنها اعلام خواهد شد. انتظار داریم که زائران و همراهان با توجه به برنامهریزی برای تست کرونا، همکاری و تحمل کافی را داشته باشند.
علیپور خاطرنشان کرد: در صورتی که تست هر یک از زائران مثبت باشد به آنها و خانوادهشان اعلام میشود تا کسی با این افراد تماس نداشته باشد. اگر هم افرادی در زمان ورود به فرودگاه نشانه بیماری نداشتند و تستشان منفی شد، اما چند روز بعد علامتهای بیماری در آنها مشاهده شد، انتظار میرود به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
وی افزود: همکاران ما در شهرستانها با استفاده از کد ملی حجاج مازندرانی به شماره تماس آنها دسترسی دارند و به مدت یک هفته پس از ورود نیز پایش وضعیت سلامت زائران را به صورت تلفنی پیگیری میکنند. در صورتی که علامتی از بیماری دیده شود بلافاصله برای ارائه خدمات درمانی و جلوگیری از افزایش شیوع اقدام خواهد شد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تصریح کرد: از همه شهروندان مازندران درخواست داریم که توصیههای بهداشتی را جدی بگیرند و تا حد امکان از حضور در مراسم استقبال و ولیمه خودداری کنند. برای دید و بازدید نیز با رعایت پروتکلهای بهداشتی و ترجیحا چند روز پس از ورود حجاج اقدام کنند.
علیپور درباره علائم اومیکرون در موج هفتم نیز گفت: گلودرد، سردرد، کوفتگی و تب علائم اصلی اومیکرون هستند. درصدی از بیماران هم دچار علائم گوارشی میشوند که البته اسهال شدید ندارند. اما برخی افراد به ویژه در کودکان علائم گوارشی را پیدا میکنند. هر شهروندی که چنین علائمی را داشت باید نکات بهداشتی و درمانی مربوط به اومیکرون را رعایت کند و از سایر افراد فاصله بگیرد. ۴۵۰ مرکز تست نیز در سراسر استان داریم که برای اطمینان از ابتلا میتوانند به آنها مراجعه کنند. در صورتی که علائم بیماری شدید شد نیز حتما به مراکز درمانی مراجعه شود.
تعداد بیماران بدحال کرونایی در آستانه سه رقمی شدن
نگرانیهای مسوولان استان بابت برگزار شدن تجمعات مربوط به بازگشت حجاج مازندرانی با توجه به آمارهایی که اومیکرون در مازندران طی روزهای اخیر ثبت کرده به جاست. طبق آخرین آمارهای دو دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بابل، تعداد مجموع بستریشدگان به ۴۵۰ نفر رسید که ۹۸ نفر از آنها در بخش مراقبتهای ویژه بستری هستند. همچنین تعداد فوتیهای ناشی از کرونا نیز در ۲۴ ساعت منتهی به ظهر روز گذشته –دوشنبه- ۳ نفر بود که بیشترین تعداد مرگ کرونایی مازندران در یک شبانهروز طی سه ماه اخیراست.
طبق آمارها در دو هفته اخیر شمار مراجعات سرپایی به مراکز درمانی استان سه برابر و بستری ها تا ۲.۵برابر شده است. بررسی ها طی دو هفته اخیر نشان میدهد که ۶۰ درصد تست مردم در مراجعات به مراکز درمانی استان به ویروس کرونا مثبت میشود که نشانگر تاخت و تاز کرونا در مازندران است.
بر اساس آخرین اطلاع رسانی رنگبندی کرونایی مناطق مختلف کشور از سوی مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی رنگ قرمز کرونایی که جمعه گذشته از رامسر در غربیترین نقطه مازندران به این استان بازگشته بود طی یک هفته هشت شهرستان دیگر را هم در احاطه خود گرفته است.
در حالیکه ابتدای تیر ماه ۲۰ شهرستان مازندران در وضعیت آبی کرونایی قرار داشتند، طی سه هفته اخیر تعداد شهرستانهای شرایط عادی کرونایی در استان به چهار شهرستان کاهش یافت و در حال حاضر بنا بر آخرین ارزیابی وزارت بهداشت هیچ شهرستانی در مازندران در محدوده آبی کرونایی باقی نمانده است.
نظر شما