اعتبار احیای دریاچه ارومیه استانی شود

تبریز- ایرنا- رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: معتقدم ستاد احیای دریاچه ارومیه باید در استان های آذربایجان شرقی و غربی تشکیل و اعتبارات احیا نیز استانی شود تا قدرت و دقت اجرای پروژه ها بالا رود.

به گزارش ایرنا، محمد فرشکاران روز سه شنبه با حضور در جمع خبرنگاران با بیان اینکه دریاچه ارومیه یک موضوع اساسی و حیاتی است که حیات منطقه و کشورهای همجوار تحت الشعاع این موضوع قرار دارد؛ گفت: احیای دریاچه ارومیه را از درجه اهمیت ساقط نکرده ایم و نخواهیم کرد.

فرشکاران با اشاره به فعال بودن ۱۸ پروژه در استان آذربایجان مرتبط با احیای دریاچه ارومیه، گفت: اعتبارات این پروژه ها در سفر رئیس جمهور به استان در حوزه آب و فاضلاب مصوب شده است.

وی به اجرای پروژه هایی مثل انتقال آب ارس به تبریز، تکمیل تصفیه خانه های تبریز، آذرشهر و ملکان و انتقال پساب های آنها با دبی مشخص به صورت مدام به دریاچه اشاره کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: پروژه مهم دیگر احداث تونل انتقال آب زاب به دریاچه است که باید به سرعت تکمیل شود و انتقال آب از طریق این تونل به صورت دائمی اتفاق افتد.

۱۱.۵ همت اعتبار تملک دارایی سرمایه ای در سفر رئیس جمهوری به آذربایجان شرقی مصوب شد

وی با اشاره به مصوبات سفر رئیس جمهور در استان اعلام کرد: سال گذشته مجموع اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای مصوب استان از منابع مختلف (استانی، استانی ویژه و ملی) ۴.۸ هزار میلیارد تومان بود که از این رقم در حدود ۲ هزار میلیارد تومان تخصیص یافت؛ اما در سفر رئیس جمهور تنها از محل منابع عمومی سازمان برنامه و بودجه حدود ۱۱.۵ هزار میلیارد تومان اعتبار تملک دارایی های سرمایه ای استان مصوب شد. 

فرشکاران اظهار کرد: با تعاملات و پیگیری های به موقع و موثری که مسوولان استان با مرکز داشتند و دفاعیاتی که در جلسات کارشناسی برای تصویب پروژه‌های پیشنهادی صورت دادند، توانستند حدود ۴۰ هزار میلیارد تومان اعتبار را به تصویب برسانند که بخشی از این اعتبار در قالب تسهیلات و مربوط به بخش خصوصی و بخش دیگر مربوط به ردیف های اعتباری شامل منابع عمومی و ردیف‌های در اختیار وزارتخانه ها و دستگاه های اجرایی، فروش اموال و غیره است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی گفت: پیگیری جذب اعتبارات مصوب مهم تر از تصویب اعتبارات است و باید تلاش کنیم اعتباراتی که در قالب های مختلف برای استان تخصیص می یابد به صورت کامل جذب شود.

وی یادآور شد: مرحله اول اعتبارات سفر پرداخت شده؛ البته بنا بود قسط اول به صورت نقدی باشد، اما فرا رسیدن زمان پرداخت یارانه ها منابع نقدی دولت را بیشتر به این سمت سوق داد و قسط اول اعتبارات به صورت اوراق در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی قرار گرفته است. 

فرشکاران خاطرنشان کرد: تفاوتی که اوراق قسط اول اعتبارات ریاست جمهوری با اوراق معمول دارد این است که این اوراق سه ساله نبوده و یک ساله هستند و تقریبا نقد محسوب می شوند.

وی ادامه داد: پروژه های اولویت دار سفر ریاست جمهوری مربوط به حوزه های برق، آب، راه و مسائل فرهنگی است که در این ارتباط مبادله موافقت نامه ها به سرعت باید انجام پذیرد و کارها پیش رود.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: همانطور که آقای استاندار هم تاکید دارند منابع بانکی مربوط به اعتبارات سفر ریاست جمهوری که به همه بانک های عامل ابلاغ شده باید به سرعت جذب شود و دستگاه های متولی هم گزارش عملکرد و پیشرفت پروژه های خود را حداکثر هر سه ماه یکبار ارائه دهند.

دستور تاریخی رئیس جمهور و استقلال مس سونگون

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد موضوع روند استقلال شرکت مس سونگون یادآور شد: مس سونگون به شرکت ملی مس ایران وابسته بوده و بر مبنای مصوبات مجمع عمومی مس ایران عملکرد دارد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی آذربایجان‌شرقی افزود: اتفاق مبارکی که در سفر رئیس جمهور به استان افتاد، دستور تاریخی استقلال مس سونگون بود که اهمیت این موضوع بسیار فراتر از تخصیص اعتبار به این شرکت است؛ چرا که مس سونگون کاملا خوداتکا بوده و از محل فروش کنستانتره تولیدی درآمد قابل توجهی دارد.

فرشکاران یادآور شد: در قانون بودجه ۱۴۰۱ تاکید شده ۱۵ درصد حقوق دولتی معادن به خزانه معین استان محل استقرار معادن انتقال یابد و ما باید بتوانیم سهم قانونی استان از مس را وارد اعتبارات استان کنیم.

آیت الله رئیسی ۱۲ خرداد امسال در قالب بیست و سومین سفر استانی به آذربایجان شرقی سفر کرد .

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha