بیش از ۶۰ درصد سرقت‌های خرد توسط معتادان انجام می‌شود

خرم‌آباد - ایرنا - دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان گفت: اساس بسیاری از آسیب‌های اجتماعی اعتیاد است به نحوی که بیش از ۶۰ درصد سرقت‌های خرد توسط معتادان انجام می‌شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا اردشیر صفاپور روز سه شنبه در دیدار با رییس خبرگزاری جمهوری اسلامی استان لرستان اظهار کرد: بیش از ۸۵ درصد مواد مخدر دنیا در افغانستان و همسایگی ایران کشت می شود و دسترسی اروپا و انتقال آن از طریق ایران برای قاچاقچیان راحت تر است که این موضوع حساسیت مقابله را دو چندان کرده است.

وی با اشاره به تقدیم سه هزار و ۸۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز نیروی انتظامی در راه مبارزه با مواد مخدر افزود: دستگاه های نظامی، انتظامی و امنیتی همواره اقدامات لازم را در راستای مبارزه با قاچاقچیان در دستور کار دارند و این مبارزه به صورت مستمر و روزانه انجام می شود.

وی با بیان اینکه باید بیشترین اقدامات و سیاست گذاری ها را در حوزه پیشگیری انجام دهیم تصریح کرد: در این راستا ۲ هزار و ۵۰۰ واحد آموزشی لرستان با همکاری آموزش و پرورش ، به عنوان کانون های یاری گر مبارزه با مواد مخدر در بحث پیشگیری فعال هستند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان با بیان اینکه مبارزه با اعتیاد از دغدغه های اصلی جامعه و مورد تاکید مقام معظم رهبری می باشد ادامه داد: مبارزه با آسیب اجتماعی اعتیاد نیازمند عزم همگانی و همکاری دستگاه های اجرایی است که باید به صورت یک مطالبه جدی در جامعه فرهنگ سازی شود.

صفاپور اضافه کرد: در شیوع شناسی سال ۱۳۹۴، شیوع مصرف مواد مخدر در استان لرستان با یک میلیون و  ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، معادل ۴.۷۶ دهم درصد و در کشور ۵.۲ دهم درصد بود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر لرستان با اشاره به اینکه ۱۸ استان کشور دارای مرکز ماده ۱۶ هستند افزود: مراکز نگهداری ماده ۱۵ به صورت خود معرف و مراکز ماده ۱۶ با سیاست جمع آوری معتادان متجاهر در استان فعال هستند.

صفاپور بیان کرد: ۲ مرکز نگهداری ماده ۱۶ برای آقایان و یک مرکز برای بانوان با ظرفیت ۴۵۰ نفر در لرستان فعال هستند و افراد از سه ماه تا یکسال در این مراکز حضور خواهند داشت.

وی اظهار کرد: صیانت از بهبودیافتگان پس از رهایی از مراکز نگهداری ضروری است که باید توسط دستگاه های اجرایی با پرداخت تسهیلات و ایجاد اشتغال در دستور کار قرار گیرد همچنین خانواده و جامعه باید پذیرای این قشر باشند.

وی با بیان اینکه تنها پنج درصد معتادان متجاهر می توانند پاکی خود را پس از ترک اعتیاد حفظ کنند گفت: بیش از یکهزار و ۲۰۰ معتاد متجاهر در لرستان وجود دارد که بانک اطلاعاتی آنها در تمامی شهرستان ها تشکیل شده است و برای جمع آوری آنها از ظرفیت تمامی دستگاه های اجرایی استفاده خواهد شد.

صفاپور ادامه داد: ۲۲ دستگاه در قالب کمیته های مقابله با عرضه، فرهنگی و پیشگیری، حقوقی و قضایی، توسعه و مشارکت های مردمی و درمان و حمایت های اجتماعی عضو شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر می باشند و در این راستا جلسات به صورت ماهانه برگزار می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha