۲۰ مرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۱۲
کد خبرنگار: 5333
کد خبر: 84834207
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

«آنومالی» رمانی که زمان را از خاطر مخاطب می‌برد

۲۰ مرداد ۱۴۰۱، ۱۰:۱۲
کد خبر: 84834207
«آنومالی» رمانی که زمان را از خاطر مخاطب می‌برد

تهران- ایرنا- رمان «آنومالی» نوشته ارِوه لو تِلیه مخاطب را با تردیدها و هراس‌های وجودی انسان و ذهن او مواجه می‌کند.

به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، رمان آنومالی نوشته ارِوه لو تِلیه با ترجمه فاطمه ابراهیمیان و محمدامین بیک با ویراستاری محمدرضا جعفری و ابوالفضل الله‌دادی تردیدها و هراس‌های وجودی انسان و ذهن او را در مواجهه با وقایع و پدیده‌های غریب و ناآشنا می‌کاود.

نویسنده آنومالی در سال ۲۰۲۰ به دلیل نوشتن همین رمان، برنده جایزه کنگور که مهم‌ترین جایزه ادبی فرانسه است،‌ شد. این رمان با یک جمله شروع می‌شود «کُشتن آدم، کار پیش‌پاافتاده‌ای است.» اینگونه از ابتدای رمان مخاطب را دستگیر کرده و وادار به خواندن ادامه آن می‌کند.

خلبان هواپیمای مسافربری فرانسوی پس از گذر از طوفانی سهمناک از برج مراقبت می‌خواهد که به‌طور اضطراری در فرودگاهی امریکایی فرود بیاید. برج مراقبت به جای اینکه در دم اجازه فرود را صادر کند، سوال‌های متعددی از خلبان می‌پرسد تا هویت او را شناسایی کند اما در نهایت شگفتی، چیزی نگذشته که جنگنده‌های ارتش در دو سوی هواپیما ظاهر می‌شوند و خلبان را تهدید می‌کنند که اگر از دستورات اطاعت نکند بلافاصله نابود خواهدشد.

چه چیز در انتظار سرنشینان از همه‌جا بی‌خبر هواپیما است وقتی که همه‌چیز در زمین و هوا حاکی از پروازی معمولی است؟ خیلی زود معلوم می‌شود که اوضاع عادی نیست و اتفاق عجیبی رخ داده‌است. فقط یک چیز آشکار است: همین هواپیما چند ماه قبل با همین مسافران در فرودگاه فرود آمده است…

درباره نویسنده

اِروه لوتلیه (Hervé Le Tellier) نویسنده متولد سال ۱۹۵۷ است و کتاب‌های زیادی در قالب داستان، نمایشنامه و رمان دارد. نوشته‌های این نویسنده که از علاقه‌مندان به آلبر کامو و ایوان گونچارف است، از طرفی بیانگر پوچی آغاز هزاره سوم است و از سویی جنبه‌های پلیسی و اجتماعی دارد.

لوتلیه از سال ۱۹۹۲ عضو نهضت ادبی اولیپو (کارگاه ادبیات بالقوه Oulipo) است، که در سال ۱۹۶۰ توسط رمون کِنو و فرانسوا لو لیونه به وجود آمد. لوتلیه در سال ۲۰۱۹ به ریاست این نهضت ادبی برگزیده شد. بر اساس نظر منتقدان فرانسوی، رمان آنومالی نقطه اوجی برای نهضت ادبی اولیپو است.

«آنومالی» رمانی که زمان را از خاطر مخاطب می‌برد

قسمتی از متن کتاب

صدایی زنانه می‌گوید:

-جناب آقای رئیس جمهور، رئیس جمهور چین را گرفتم.

یازده هزار کیلومتر آن طرف‌تر، در ژونگنانای در سالن کنفرانس ساختمان غربی، دستی گوشی تلفن را بر می‌دارد.

رئیس جمهور می‌گوید:

-سلام رئیس جمهور جین‌پینگ. از بابت اینکه خیلی دیروقت تماس گرفتم غذرخواهی می‌کنم.

- خواب نبودم رئیس جمهور عزیز.

-چه بهتر، چه بهتر. من به‌خاطر موضوعی بسیار مهم و حیاتی تماس می‌گیرم. ما با موقعیت بی‌سابقه‌ای روبه‌رو هستیم. در واقع همه دنیا با آن روبه‌رو هستند و به همین دلیل شما اولین کسی هستید که با او تماس می‌گیرم. من در این لحظه همراه مشاوران عالی‌ام هستم. اگر موضوعی را جا انداختم آن‌ها به آن اشاره خواهند کرد. خب: دو روز پیش یک هواپیمای اِر فرانس در خاک ما فرود آمد. این هواپیمایی است که سه ماه پیش نیز در اینجا فرود آمد.

رئیس جمهور چین جلوی خنده‌اش را می‌گیرد و می‌گوید:«اِه؟ اغلب پیش می‌آید یک پرواز چند بار فرود بیاید. به خصوص برای پروازهای منظم...»

-این یکی پیچیده‌تر از این حرف‌هاست. گوشی را به یکی از بهترین مشاورین علمی‌ام، پروفسور ایدرین مولر از دانشگاه پرینستون می‌دهم.

ایدرین بلند می‌شود، گوشی را از رئیس جمهور می‌گیرد و من‌من کنان می‌گوید: «پروفسور ایدرین میلر هستم جناب رئیس جمهور...» و سعی می‌کند هم واضح حرف بزند و هم خلاصه و جامع. در آن سوی خط رئیس جمهور چین موضوع را رد نمی‌کند و می‌پرسد: «هواپیما دوبار فرود آمده؟» سپس تکرار می‌کند: «دوبار؟» گفت‌وگو به درازا می‌کشد و ایدرین به سوالاتی درباره کومولونیمبوس، تست دی.ان.ای مسافران، وضعیت نگهداری‌شان و .. پاسخ می‌‍دهد. بعد از این توضیحات، موضوع فرضیه مطرح شده را پیش می‌کشد و سعی می‌کند چیزی را توضیح بدهد که قابل توضیح دادن نیست.

 آنومالی در سال ۱۴۰۱ در ۱۱۰۰ نسخه در فرهنگ نشر نو با همکاری نشر آسیم وارد بازار کتاب شد.

این کتاب هچنین با عنوان ناهنجاری در سال ۱۴۰۱ با ترجمه اعظم اسدنژاد توسط انشارت همان و در سال ۱۴۰۰ نیز با ترجمه محمود سلطانیه و حامد فولادوند توسط انتشارات بهجت منتشر شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha