سامانه بارشی «مونسون» به کدام استان‌ها خسارت زد؟ تداوم بارش‌ها تا پایان هفته

استان‌ها -ایرنا - در فصل تابستان و همزمان با گرما شاهد پدیده «مونسون» و باران‌های‌سیل‌آسا در جنوب کشور هستیم، بر اساس اعلام سازمان هواشناسی امروز چهارشنبه در غرب یزد، غرب کرمان، جنوب سیستان و بلوچستان، شرق فارس و استان هرمزگان با تشدید فعالیت رگبارهای موسمی شاهد سیلاب‌های شدید و گسترده خواهیم بود.

 بر اساس محتوای دومین هشدار سطح قرمز سازمان هواشناسی که دیشب منتشر شد، امروز جنوب یزد دچار بارش‌های شدید و گسترده خواهد شد. پیش‌بینی می‌شود این وضعیت امروز در جنوب سیستان و بلوچستان نیز تکرار شود و فردا پنجشنبه استان کرمان، نیمه شمالی استان سیستان و بلوچستان، فارس، بوشهر، یزد و بخش‌هایی از استان هرمزگان نیز درگیر بارش‌ها خواهند شد.

بارش‌ها تا روز جمعه در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد و شمال استان خوزستان ادامه خواهد داشت. 

همچنین بارش‌ها فردا در استان اصفهان و بخش‌هایی از استان چهارمحال و بختیاری نیز پیش بینی می‌شود.

بر اساس اعلام سازمان هواشناسی همزمان سامانه بارشی در قسمت شمالی کشور در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان و زنجان با شدت کمتری فعال است.

سازمان هواشناسی در تحلیلی از وضعیت باران‌های سیلابی اعلام‌کرد:۳۰ درصد بارش‌های یک سال زاهدان ظرف چند ساعت بارید و رکورد ۶۰ ساله بارش‌های تابستان در زاهدان شکسته شد.

روز گذشته ۲۶.۵ میلی متر باران در شهر کویری زاهدان بارید که این مقدار بارش روزانه در فصل تابستان در ۶۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.بارش های روز گذشته زاهدان حدودا معادل ۳۰ درصد بارش‌های یک سال زراعی این شهر است که ظرف چند ساعت بارید.

شدت بارش ها به حدی است که می تواند منجر به جاری شدن سیل، طغیان رودخانه‌ها، آب گرفتگی گسترده معابر و منازل مستعد، تخریب پل، مسدود شدن جاده و وارد آمدن خسارت به کشاورزی و تاسیسات شهری شود.

 آبگرفتگی گسترده معابر شهری و روستایی، سیلابی شدن مسیل ها و طغیان رودخانه ها، احتمال تخریب جاده و پل، سیلاب شهری و امکان آبگرفتگی منازل در مناطق مستعد، برخورد صاعقه و خسارت در اثر باد شدید لحظه ای و خیزش گردوخاک، پرآب شدن سدها، احتمال ورود سیلاب از سمت استان های غربی خواهیم داشت. 

خودداری از تردد و اسکان در حاشیه و بستر رودخانه ها و مسیل ها، انتقال تجهیزات راهسازی به مکان های امن، عدم صعود به ارتفاعات، عدم تردد و پارک خودرو ها در کنار درختان کهنسال، پرهیز از سفرهای غیر ضروری و محافظت از محصولات کشاورزی ضروریست. 

همه ساله در فصل مونسون که از اواخر بهار تا اواخر تابستان ادامه دارد دریای عمان و جنوب سیستان و بلوچستان دستخوش تغییرات جوی شده و بارانها و بادهای موسمی دریا را مواج و رودخانه ها را دستخوش طغیان می کنند و سیلاب جاری می شود.

بارانهای موسمی مونسون اگر چه موجب جاری شدن سیل و طغیان رودخانه ها در محدوده تاثیر پذیر از مونسون می شود اما منطقه گرم و کویری سیستان و بلوچستان و بخش هایی از استانهای کرمان و هرمزگان را از نعمت آب و هوایی لطیف برخوردار و سدها و بندها و هوتک ها را پرآب می کند.

سامانه بارشی "مونسون" به کدام استان ها خسارت زد ؟ تداوم بارش‌ها تا پایان هفته

مونسون، بارندگی و سیل و فوت ۲ نفر در سیستان و بلوچستان

سامانه بارشی مونسون که از روز دوشنبه وارد سیستان و بلوچستان شد روز گذشته زاهدان را در برگرفت و بر اثر برق گرفتگی در باران جان ۲ شهروند زاهدانی را گرفت و فعالیت این سامانه همچنان تا روز جمعه در این استان ادامه دارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا در حالی روز گذشته ۲۶.۵ میلی‌متر باران در شهر کویری زاهدان بارید که به گفته سازمان هواشناسی کشور این مقدار بارش روزانه در فصل تابستان در ۶۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.

بارش های روز گذشته زاهدان حدودا معادل ۳۰ درصد بارش های یک سال زراعی این شهر است که طی چند ساعت بارید. پیش از این بیشترین بارش روزانه تابستان زاهدان مربوط به مرداد ماه سال ۱۳۷۴ با میزان ۲۳ میلی‌متر بوده است.

امسال شدت طوفان های ۱۲۰ روزه در منطقه سیستان که گرد و غبار آن به زاهدان و سایر شهرهای سیستان و بلوچستان نیز نفوذ کرده زیاد بود. حالا مردم منطقه سیستان به برکت فعالیت سامانه مونسون شامگاه سه‌شنبه شاهد باران بودند.

براساس بررسی آخرین تصاویر ماهواره و نقشه های پیش یابی آسمان استان نیمه ابری است  و روز پنجشنبه با تقویت بارش های مونسون در نیمه جنوبی و غرب استان، رگبار و رعدوبرق، طی ساعاتی رگبار سنگین تا فوق سنگین باران، وزش باد شدید تا خیلی شدید موقتی و بارش تگرگ پیش بینی می‌شود. 

آغاز امدادرسانی هوایی در سیستان و بلوچستان 

علیرضا شهرکی مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان با بیان اینکه فعالیت سامانه مونسون همچنان ادامه دارد گفت: با توجه به اهمیت خدمات رسانی مطلوب به شهروندان علاوه‌بر اورژانس هوایی با هماهنگی استاندار، سه فروند بالگرد دیگر از طریق هوا نیروز ارتش در اختیار استان قرار گرفت.

وی در رابطه با آخرین وضعیت سیلاب در سیستان و بلوچستان  اظهار داشت: متاسفانه تاکنون ۲ نفر در شهرستان زاهدان جان خودشان را به علت برق گرفتگی از دست دادند، علاوه بر این یک نفر از راهداران نیز در محور ایرانشهر به راسک به علت سانحه ترافیکی جان باخت.

شهرکی با اشاره به ناپدید شدن دختربچه ای در حوزه شهرستان زرآباد افزود: با توجه به اینکه احتمال دارد وی در آبگیری یا هوتکی باشد هنوز از فوت یا پیدا شدن او خبری از سوی فرمانداری زرآباد اعلام نشده است. اکثر راه های فرعی منتهی به رودخانه های اصلی همچون کاجو و  جلگه بسته شده است.

مسدود بودن۷ مسیر ارتباطی در جنوب استان  

جلال الدین قادری مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان گفت: هفت مسیر ارتباطی فرعی همچنان با توجه به تداوم بارندگی در جنوب این استان بسته است و تلاش راهداری برای بازگشایی آنها ادامه دارد. 

وی اظهارداشت: همزمان با بارندگی های چند روز اخیر و در نتیجه طغیان رودخانه های محلی در جنوب استان ۱۰ مسیر ارتباطی فرعی بسته شد که با تلاش راهداران تاکنون سه مسیر بازگشایی شده است. تلاش شبانه روزی راهداران این اداره کل همچنان برای بازگشایی مسیرهای فنوج - کتیج - رمشک، دلگان - زهکلوت، دلگان ایرانشهر، جلگه - چاه اسحاق، جلگه _ ایرانشهر، دلگان - هودیان و زرآباد - چاهان ادامه دارد. 
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای جنوب سیستان و بلوچستان از فعالیت ۵۰ تیم راهداری با ۳۴۰ نیرو در جنوب استان در سیلاب اخیر خبر داد و افزود: بر اثر شدت بارش ها و جاری شدن سیلاب در امدادرسانی به مردم استان یکی از راهداران پرتلاش این اداره کل جان خود را از دست داد. 

امداد رسانی به ۵۹۴ خانوار آسیب دیده از سیل در  زاهدان

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان از امدادرسانی به ۵۹۴ خانوار آسیب دیده ناشی از بارندگی شدید در شهرستان زاهدان طی شبانه روز گذشته خبر داد.

اکبر کیخا سالار اظهار داشت: به دلیل ورود سامانه بارشی مونسون به سیستان و بلوچستان شهرستان زاهدان و شهرستان‌های جنوبی استان دچار سیل و آبگرفتگی شدند. بلافاصله تیم های ارزیاب جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان جهت ارزیابی خسارات وارد شده به مناطق آسیب دیده شهرستان زاهدان اعزام شدند.

سیل در جنوب کرمان/ انسداد ۷۱ راه؛ قطع برق ۱۰ روستا و آب‌بردگی ۳ خودرو

همانطور که پیش‌بینی شده بود بارش‌های سامانه موسوم به «مونسون» از عصر سه‌شنبه در کرمان به اوج رسید و مناطق مختلف را درگیر کرد؛ غیر از انسداد ۶۵ راه روستایی، چهار راه فرعی و ۲ راه اصلی و قطع برق ۱۰ روستا، آب بردگی سه خودرو نیز گزارش شده که سرنشینان آنها نجات یافته‌اند.

تا صبح چهارشنبه هیچ موردی از خسارت جانی یا تلفات انسانی در نتیجه سیلاب سنگین جنوب استان کرمان گزارش نشده و این درحالی است که بنا بر اعلام مدیرکل مدیریت بحران استانداری این استان تمامی رودخانه های فصلی جنوب استان جاری و سیلابی شده اند.جنوب استان کرمان زمستان سال گذشته نیز به فاصله یکماه ۲ مرتبه درگیر سیلاب شدید بود که خسارت های زیادی برجای گذاشت.

بارش ها که از چندروز پیش به صورت پراکنده در نقاط مختلف استان شروع شده بودند، از عصر دیروز در حالی به اوج رسیدند که در جنوب استان شاهد بارش های شدید و رگباری بودیم، در مرکز استان، شرق و مناطقی از شمال استان نیز شهروندان شاهد خیزش گردوخاک و طوفان شن بودند که این طوفان تا حوالی نیمه شب هم در برخی نقاط ادامه داشت.

بارش شدید باران در شهرستان های فاریاب، منوجان، کهنوج، عنبرآباد، رودبارجنوب، قلعه گنج، جیرفت و اُرزوئیه رخ داده است.

چهار راه فرعی فاریاب – کهنوج، رودبارجنوب – برجک، قلعه گنج – رمشک و رودبار جنوب - کهنوج و ۲ راه اصلی رودبارجنوب به سمت زهکلوت و نیز ایرانشهر(سیستان و بلوچستان) به دلیل جاری شدن سیلاب مسدود شده است.

برق ۱۰ روستا در شهرستان فاریاب، برخی نقاط شهرستان های جیرفت و منوجان در نتیجه بارش ها و مناطقی از بخش گلستان شهرستان سیرجان نیز به علت طوفان شدید از دیروز قطع شده و تلاش ها برای برقراری اتصال برق ادامه دارد.

سه دستگاه خودرو در شهرستان های منوجان، قلعه گنج و جیرفت دچار سیلاب شده بودند که سرنشینان آنها را نجات دادند اما خودروها را آب برده است.

۱۰ محور اصلی و فرعی در ۶ شهرستان به علت طغیان رودخانه‌های فصلی و آبگرفتگی آب‌نماها مسدود شده است. این مسدودی ها شامل محورهای شهرستان رودبار جنوب به سمت ایرانشهر (سیستان و بلوچستان)، برجک، و کهنوج ( فرعی مظفرآباد)، محور قلعه گنج _ رمشک، محور فاریاب _ کهنوج (کلکسورک)، سه محور روستایی شهرستان عنبرآباد و محور روستایی چاه حسن _ حسین آباد و منوجان _ هشتبندی شهرستان منوجان است.

 از ابتدای هفته جاری بارها هواشناسی با ارائه هشدار سطح قرمز نسبت به بارش های سیل آسا در جنوب استان کرمان تاکید کرده بود و مدیران استان کرمان نیز تمهیدات لازم را برای مدیریت بحران و پیشگیری از خسارت های سیل به کار گرفته بودند.

مسدود شدن چهار محور روستایی منوجان 

فرماندار منوجان از مسدود شدن راه ارتباطی چهار روستای این شهرستان خبر داد و گفت: تمام روان آب های این شهرستان و بخشی از شهرستان قلعه گنج به رودخانه تجدانو می ریزد که سبب قطع ارتباط چهار روستای این شهرستان شامل محور چاه شاهی، بخشداری، گذار تلخ و دژگانو شده است.

وی از قطع شدن برق چهار روستای این شهرستان در اثر بارش باران و جاری شدن سیلاب طی روز گذشته خبر داد و گفت: شامگاه گذشته برق این چهار روستا قطع شد که با پیگیری های انجام شده ستاد بحران و اداره برق، برق سه روستا وصل شد و تلاش برای وصل برق روستای گشمیران همچنان ادامه دارد.

سطح هشدار جوی هرمزگان قرمز 

با توجه به بارش سنگین سامانه مونسونی و احتمال وقوع سیلاب در استان هرمزگان سطح هشدار جوی در این استان از نارنجی که روز شنبه (اول مرداد ۱۴۰۱) صادر شده بود به قرمز تغییر یافته است. این هشدار برای بعداز ظهر دوشنبه تا اواخر روز جمعه صادر شده که در این روزها بارش شدید باران همراه با رعد و برق و تگرگ، تندباد شدید همراه با گرد و خاک در ارتفاعات و سراسر هرمزگان پیش‌بینی شده است.

اثر این مخاطره تشدید بارش باران و وقوع سیل و طغیان رودخانه‌های فصلی، خسارت ناشی از وزش تندباد، آبگرفتگی گسترده معابر، لغزندگی و کاهش دید در جاده‌ها، شکستن درختان و تخریب سازه‌های سُست، احتمال تخریب پل و مسدود شدن جاده‌ها و وارد آمدن خسارت به بخش کشاورزی است.

طغیان رودخانه شریفی موجب انسداد موقت مسیر جاسک بشاگرد  

علی مهرانی فرماندار جاسک گفت: بر اثر بارش باران و در پی آن طغیان رودخانه شریفی، مسیر جاسک به بشاگرد موقتا بسته شد. رودخانه فصلی شریفی در سه نقطه این مسیر را بسته و امکان تردد وجود ندارد.

وی ادامه داد: با فروکش کردن آب این رودخانه شرایط برای تردد مهیا می‌شود و سایر مسیرها هم درحال حاضر مشکلی ندارند.

اداره کل هواشناسی هرمزگان روز یکشنبه هفته جاری هشدار سطح قرمز جوی برای روزهای دوشنبه تا جمعه با توجه به احتمال وقوع بارندگی گسترده در این استان، صادر کرد.براساس داده‌های این سطح هشدار، بارش شدید باران همراه با رعدو برق و تگرگ،تند باد شدید همراه با گردو خاک در ارتفاعات و سراسر هرمزگان پیش بینی شده بود.

مسدود بودن راه ارتباطی بیش از ۴۰ روستای هرمزگان 

 محمد خزایی رییس اداره مدیریت راه‌های اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای هرمزگان گفت: مسیرهای فرعی و راه ارتباطی بیش از ۴۰ روستای این استان بر اثر بارندگی‌های روز گذشته و طغیان رودخانه‌های فصلی مسدود است.

وی افزود: بر اثر بارندگی برخی مسیرهای روستایی در محدوده محور «ماشنگی»، «مازگرد»، «نورآباد از سمت ماشنگی»، «باغگالن»، «چیرم آباد»، «مرادآباد»، «ذهگلکن» و «کهنشوییه» در رودان، محدوده منطقه «جگین بالا» و «جانوری» در جاسک و محدوده «سیاهو»، «تخت» و «پشتکوه» در بندرعباس مسدود شده است.
وی بیان داشت: بارندگی همچنین موجب انسداد مسیر روستاهای «درکاه»، «دستگرد ناگرد»، «جغیش»، «دسک»، درمار، تریش، پیلکی، ده پشت بیر، زمین عباسو، کولغ، وسطا، «ده جنگل»، «گاوکش»، «زمین تومان»، «تومان احمد»، «علی آباد دریوار»، «گازومبز» و «درکلاهو» شده است.

خسارت بارندگی به بخش کشاورزی حاجی‌آباد هرمزگان

مهرداد حسن زاده مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان گفت: بارش شبانه‌روز گذشته به بخش کشاورزی در شهرستان حاجی‌آباد خسارت زد. عوامل ارزیاب خسارت‌ها برای ارزیابی ریالی و وسعت خسارت های وارده به منطقه اعزام شده‌اند.

 

بارندگی موجب آبگرفتگی منازل در میناب 

مجید سلحشور معاون استاندار و فرماندار ویژه میناب گفت: بارندگی در شب گذشته موجب آبگرفتگی تعدادی از منازل در بخش های مرکزی و توکهور و هشت‌بندی این شهرستان شد که بخش بزرگی از آن رفع شده است. وی افزود :خسارت قابل توجهی هم به بخش راه در شهرستان میناب وارد شده که عوامل راهداری درحال ارزیابی خسارت ها بوده و امید می رود این بررسی تا چند ساعت دیگر خاتمه یابد.

به گفته وی سه نفر در محدوده روستای تلنگ میناب در محاصره رودخانه گیر افتاده بودند که با راهنمایی نیروهای این جمعیت و مردم محلی نجات یافتند.

سامانه بارشی "مونسون" به کدام استان ها خسارت زد ؟ تداوم بارش‌ها تا پایان هفته

آبگرفتگی در برخی از معابر استان فارس 

بر اساس پیش بینی‌ها و نقشه های پیش یابی هواشناسی، بارش های موسمی شدید و سیل آسای بهمراه وزش تندبادهای سنگین که شدت آن از دیروز سه شنبه آغاز شده، تا اوایل هفته آینده در مناطق جنوبی فارس نیز ادامه دارد.

فرمانداران شهرستان های لارستان، خنج، گراش و اوز و جویم با تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران و یا با صدور اطلاعیه ها و هشدارها نسبت به وقوع سیلاب به مردم و شهروندان نسبت به رعایت نکات ایمنی هشدار دادند و از مدیران و دستگاه های خدماتی خود خواستند که ظرف روزهای آینده و تا اوایل هفته آینده به طور کامل در دسترس و در آمادگی کامل باشند.

پیش از این در پی بارش شدید باران فصلی عصر سی و یکم تیرماه در ارتفاعات بین نیریز و استهبان و طغیان روخانه و جاری شدن سیل در این منطقه، ۲۲ نفر جان خود را از دست دادند. 

خلیل عبدالهی مدیر کل مدیریت بحران استانداری فارس با اشاره به بارش‌های موسمی در برخی شهرستان‌های استان فارس گفت: سامانه بارشی کنونی در فارس تاکنون خسارتی نداشته است و تنها در شهرستان لار با آبگرفتگی معابر روبه رو شدیم.

وی در خصوص آخرین جزئیات از بارندگی‌های اخیر در استان فارس اظهار کرد: روز سه شنبه چهارم مردادماه در مناطقی از استان فارس از جمله زرین‌دشت، داراب و لار با بارش های موسمی روبه رو شدیم.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری فارس ادامه داد: در شهر لار با آبگرفتگی مواجه شدیم که تا پایان بارندگی پرسنل شهرداری در این منطقه حضور داشتند و اقدامات لازم را برای حل  مشکلات آبگرفتگی انجام دادند. در واقع، نیم‌ساعت پس از بارندگی شرایط به روال عادی بازگشت.

دستور تخلیه به ساکنان بافت فرسوده لار 

شهرداری لار در پی وقوع بارش‌های سنگین و سیل آسا به ساکنان بافت فرسوده در شهر قدیم هشدار داد که در اسرع وقت خانه‌های خود را ترک کنند. بارش‌های سیل آسا همراه با رعد و برق و وزش تندبادهای سنگین که هواشناسی فارس نیز هشدارهای لازم در این باره را داده بود از ساعتی پیش در شهرستان لارستان و مناطق جنوبی فارس آغاز شده است.

همچنین در اطلاعیه شهرداری لار تاکید شده است که بارش های سنگین همراه با وزش تندباد و توفان که از عصر امروز در شهر لار و مناطق جنوبی فارس شروع شده، امشب نیز با شدت بیشتری ادامه دارد و شهروندان به ویژه ساکنان مناطق بافت فرسوده لار، اصول ایمنی لازم برای جلوگیری از بروز هرگونه مشکل و آبگرفتگی و وقوع سیل را رعایت کنند.

بر اساس گزارش ها، وزرش تندبادهای سنگین سبب شکستی درختان و خسارات به برخی خودروها در میادین و خیابان های شهر لار شده است.

فعالیت ۱۲ گروه امدادی و خدماتی برای مهار سیلاب در لارستان

فرماندار ویژه لارستان با تشریح جزئیات آخرین وضعیت این شهرستان در پی وقوع بارش های سیل آسا که با توفان و وزش تندبادهای سهمگین نیز همراه است گفت: ۱۲ اکیپ امدادی و خدماتی در سطح شهرستان و مناطقی که دچار مشکل آبگرفتگی و سیلاب شده اند مشغول انجام خدمات و امداد رسانی هستند.

داریوش دهقان اظهار داشت: بیشترین میزان بارش های شبانه روز گذشته شهرستان لارستان در شهر لار و بخش مرکزی شهرستان با ۳۷ میلیمتر بارش ثبت شد و البته این بارش ها نیز خسارتی را به برخی زیرساخت های شهری و روستایی، تاسیسات و امور زیربنایی در حوزه های مختلف و همچنین بخش کشاورزی منطقه وارد کرد.

وی یادآور شد: همچنین شماری از منازل مسکونی به ویژه در منطقه مسکن مهر و برخی روستاهای بخش مرکزی و نیز شهر قدیمی لار دچار آبگرفتگی شدند که در اسرع وقت و با حضور نیروهای خدماتی شهرداری، آتش نشانی و امدادی آب این منازل تخلیه شد.

تعطیلی مناطق تفرجگاهی قلات و احتمال تخلیه برخی منازل شیراز در پی سیل احتمالی

لطف الله شیبانی فرماندار شهرستان شیراز گفت: در راستای حفاظت از جان شهروندان شیرازی روستای هدف گردشگری قلات و کل تفرجگاه‌های طبیعی این شهرستان تعطیل شد و بررسی‌ها برای تخلیه مناطقی از جمله منصورآباد که احتمال رانش وجود دارد در حال انجام است.

وی اعلام کرد: در راستای حفاظت از جان شهروندان و در خانه ماندن ساکنین این شهرستان در روزهای آتی به دلیل احتمال سیل و رخدادهای طبیعی تمامی مراکز تفریحی ،گرشگری و تفرجگاه‌های شیراز تعطیل شدند.

وی ، خطر سیلاب و رخدادهای طبیعی در سطح شیراز را جدی دانست و گفت: در حال حاضر نیز مدیریت بحران شهرستان شیراز در محدوده بلوار جمهوری و ابریشمی مستقر شده که بررسی های لازم طی ساعات آینده انجام و منازلی که احتمال رانش زمین طی بارش‌های آتی وجود دارد تخلیه می شود.

شیبانی با بیان اینکه پیش بینی ها حکایت از بارندگی‌های سیل آسا در روز پنجشنبه و جمعه ۶ و ۷ تیرماه در سطح شهرستان شیراز دارد، اظهار داشت: تعطیلی تفرگاه‌های شیراز تا شنبه هشتم مردادماه ادامه دارد.

سامانه بارشی "مونسون" به کدام استان‌ها خسارت زد؟ تداوم بارش‌ها تا پایان هفته

هشدار جهادکشاورزی لرستان در خصوص وقوع احتمالی سیل

دامداران و کشاورزان استان با توجه به هشدارهای هواشناسی در خصوص پیش بینی وقوع سیل، تمهیدات لازم را برای جلوگیری از بروز خسارت انجام دهند. باتوجه به پیش بینی ورود سامانه بارشی به استان از فردا پنجشنبه ششم مرداد ماه جاری و صدور هشدار سطح نارنجی برای مناطق مختلف استان، اقدامات لازم باید جهت مدیریت بحران و مقابله با وقوع سیلاب احتمالی صورت گیرد.

انتقال همه نهاده های بخش دام از محل های روباز به مکان های مسقف، نگهداری و پوشش ایمنی ادوات و ماشین آلات کشاورزی، ایمن کردن سازه های موقتی و گلخانه ها، انتقال کندوهای زنبورعسل به مکان های امن و محافظت از موتور تلمبه ها و در صورت لزوم جمع آوری آنها نیز از دیگر موارد هشداری در این اطلاعیه است.

در همین حال تفرجگاه ها و اماکن گردشگری این شهرستان از امروز چهارشنبه تا روز شنبه هشت مرداد به دلیل پیش بینی وقوع بارندگی‌های سیل آسا تعطیل و ورود به این مناطق ممنوع است. باتوجه به هشدار هواشناسی، ورود گردشگران به تفرجگاه‌ها و مناطق کوهستانی شهرستان ازنا در روزهای آتی ممنوع است.

آماده باش استان مرکزی برای وقوع سیلاب 

با توجه به بارش‌های احتمالی سیل آسا در استان‌های جنوبی کشور و با شدت کمتر در این استان به منظور جلوگیری از بروز حوادث احتمالی فرمانداران و اعضای مدیریت بحران استان آماده باش هستند. با توجه به اینکه تا یکشنبه نهم مرداد احتمال بارش‌های سیل آسا در برخی از استان‌های کشور و با شدت کمتر در استان مرکزی وجود دارد، این مهم در دستور کار شهرستانهای استان قرار گیرد.

با این بارش‌ها امکان شدت گرفتن نقطه‌ای و ایجاد روان آب و وقوع سیلاب در برخی از مسیل‌های رودخانه‌های فصلی و آبگرفتگی معابر پیش‌بینی می‌شود.

تعطیلی مناطق گردشگری استان اصفهان روزهای پایانی هفته 

مناطق گردشگری استان به ویژه در مناطق غرب و جنوب استان روزهای پایانی این هفته به دلیل بارش های شدید تعطیل است.احتمال وقوع سیل و آبگرفتگی در معابر وجود دارد که به منظور افزایش ایمنی تمهیداتی در ستاد مدیریت بحران اندیشیده شده و نیروهای امدادی در آماده باش کامل قرار دارند.

 با توجه به اینکه مناطق گردشگری استان در برخی از نقاط در گذر رودخانه ها قرار دارند و وقوع سیل منجر به خسارت می شود، این موقعیت ها در روزهای پایانی هفته تعطیل و مردم از سفر به این مراکز و  توقف در جوار رودخانه ها و کانال های آب خودداری کنند.

۲۵۰ تیم امدادی در سراسر استان به ویژه در مرکز، شهرستان های غرب، جنوب و جنوب غربی برای امداد رسانی مستقر هستند و ستاد سیل در شهرداری اصفهان و دیگر شهرها تشکیل شده و مرخصی کارکنان ادارات خدمات رسان در روزهای آینده لغو شده است.

هشدار قرمز هواشناسی خوزستان نسبت به سیلابی شدن مسیل‌ها

اداره کل هواشناسی خوزستان در اطلاعیه‌ای نسبت به تداوم و گسترش سامانه مونسون، رگبار باران و سیلابی شدن مسیل‌ها در استان از ظهر جمعه هفتم مرداد، هشدار سطح قرمز صادر کرد.

تداوم، گسترش و تشدید فعالیت پدیده‌های همرفتی و موسمی مونسون بر روی خوزستان از ظهر جمعه هفتم مرداد تا اواخر وقت روز یکشنبه ۹ مرداد، رگبار و رعدوبرق و احتمال ریزش تگرگ و وزش باد شدید به ویژه در ساعات بعدازظهر و سیلابی شدن مسیل‌ها در مناطق شرقی ، شمال شرقی و جنوب شرقی استان، و خیزش گرد و غبار و احتمال وقوع توفان در جلگه خوزستان قابل انتظار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha