به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، تشکیل میز تخصصی در دانشگاههای اصلی کشور به پیشنهاد مرکز بررسیهای استراتژیک و با نظر مساعد رییس جمهور در راستای انجام ماموریت «توسعه شبکه نخبگانی» این مرکز و استفاده از نظر دانشگاهیان در اداره بهتر امور اجرایی کشور در دستور کار قرار گرفته است.
بر همین اساس با هماهنگی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری، میز دانشگاه-دولت در دانشگاه سیستان و بلوچستان و دانشگاه علامه طباطبایی با هدف انتقال ایده دانشگاهیان به بدنه اجرایی در دو سطح ملی و استانی، انتقال اولویتهای دستگاههای اجرایی و نیازها و موارد پژوهشی به دانشگاه و ایجاد یک نقطه محوری در بین چندین دانشگاه در خصوص اجرای مگاپروژهها و موضوعات کلان افتتاح شد.
عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه طباطبائی در خصوص راه اندازی میز دانشگاه دولت به صورت آزمایشی در این دانشگاه گفت: رابطه بین دانشگاه و دولت همیشه مطرح بوده است و دانشگاه انتظار دارد رابطه نزدیک تری با دولت برقرار کند چرا که این رابطه هم به دانشگاه و هم به دولت برای پیشبرد امور کمک می کند. دولت می تواند از ظرفیت دانشگاه برای حل مسایل استفاده کند و دانشگاه نیز برای انجام کارهای مختلف در حوزه های ماموریتی خود به حمایت دولت نیاز دارد.
پرداخت کل وامهای دانشجویی ترم گذشته تا پایان هفته
همچنین در هفته گذشته رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم تحقیقات و فناوری با بیان اینکه تمام وامهای دانشجویی تا پایان هفته پرداخت میشود، گفت: اگر دانشجویی تا پایان هفته وام خود را دریافت نکرده، به دانشگاه مراجعه کند تا دلیل عدم پرداخت وام بررسی شود.
مسعود گنجی بابیان اینکه از سوی سازمان برنامه و بودجه تخصیص لازم برای پرداخت کل وامهای دانشجویی به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم پرداخت شده است، گفت: مبلغ ۳۴۰ میلیارد تومان برای پرداخت وامهای دانشجویی به بانکهای عامل داده شده و تمام وامها در اختیار دانشجویان درخواست کننده قرار میگیرد.
رییسجمهور ماده واحده «افزایش ظرفیت پذیرش دندانپزشکی در مقطع عمومی» را ابلاغ کرد
آیت الله دکتر سیدابراهیم رئیسی، رییس جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در هفته گذشته ماده واحده «افزایش ظرفیت پذیرش دندانپزشکی در مقطع عمومی» مصوب جلسه ۸۶۵ این شورا را برای اجرا ابلاغ کرد.
ماده واحده «افزایش ظرفیت پذیرش دندانپزشکی در مقطع عمومی» برای اجرا به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، سازمان اداری و استخدامی کشور، سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان سنجش آموزش کشور و ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ابلاغ شد.
راه اندازی باشگاه طلایه داران علم دانشگاه تهران
رییس دانشگاه تهران نیز از ایجاد باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران با هدف ارتقای مرجعیت علمی دانشگاه خبر داد و گفت: جمعی از اساتید که تولیدات و فعالیتهای علمی بینالمللی آنها تأثیر بیشتری در زمینه تعیین جایگاه این دانشگاه در رتبهبندیهای معتبر داشتند، در این باشگاه حضور دارند.
سیدمحمد مقیمی راهاندازی باشگاه طلایهداران علم دانشگاه تهران را با هدف تدقیق بیشتر در مستندسازی فعالیتهای علمی و ارسال مستندات علمی دانشگاه تهران برای نظامهای رتبهبندی معتبر و تأمین تجهیزات و لوازم آزمایشگاهی مورد نیاز به عنوان محورهای مهم برنامه دانشگاه تهران برای شتاب گرفتن رشد علمی دانشگاه عنوان کرد.
حمایت از دانشجویان کمبرخوردار برای شرکت در پیادهروی اربعین
عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در هفته گذشته با اشاره به برنامهریزی برای حضور دانشجویان در مراسم پیادهروی اربعین، بر حمایت از دانشجویان کمبرخوردار برای شرکت در این رویداد تاکید کرد و خواستار همکاری خیرین شد.
بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی به دلیل تربیت بی رویه دانشجو
اما رییس سازمان سنجش آموزش کشور نیز در هفته گذشته در سخنانی، افزایش بی رویه تربیت دانشجو و اخذ بیش از حد رشته بدون توجه به نیازهای جامعه را دلیل عمده بیکاری برخی فارغ التحصیلان دانشگاهی دانست.
عبدالرسول پورعباس گفت: باید به جای اخذ رشتههای غیرمرتبط، دانشگاهها رشتههای مرتبط را اخذ و دانشجو را با نیازهای جامعه و شغلی مناطق تربیت کنند. ۴۵ درصد از دانش آموختگان رشته تجربی بیکار هستند و در واقع از ۵۷۰ هزار نفر شرکت کننده کنکور تجربی که هدفشان دستیابی به شغل مناسب و درآمد ساز است، فقط برای ۱۲ هزار نفر شغل مناسب و پر درآمد وجود دارد.
آغاز ثبتنام دانشگاه آزاد برای اربعین بعد از دهه اول محرم
رییس مرکز امور شاهد و ایثارگران دانشگاه آزاد نیز از ثبتنام دانشگاهیان برای شرکت در مراسم اربعین حسینی (ع) بعد از دهه اول ماه محرم خبر داد و گفت: دانشجویان عراقی مشغول به تحصیل در ایران، میزبان همکلاسیهای ایرانی خود در خانههایشان در عراق میشوند.
احمد صالحی آرا درباره ثبت نام برای اربعین حسینی افزود: تلاش ما بر این است که ثبت نام را در ایام محرم شروع کنیم. کارکنان و اساتید و دانشجویان در دو سامانه ای که راه اندازی شده است، ثبت نام می شوند. سامانه ساجد را برای کارکنان و اساتید آماده سازی کردیم که بعد از دهه اول محرم علاقه مندان می توانند ثبت نام کنند البته متقاضیان ابتدا باید در سامانه سماح عتبات عالیات ثبت نام کنند و کد پیگیری بگیرند و بعد از آن در سامانه ساجد مشخصات خود را ثبت کنند.
وی گفت: برای اعزام دانشجویان به اربعین صفحه ای در سامانه آموزشیار راه اندازی کرده ایم؛ در این سامانه که در چند روز آینده فعال می شود، نحوه شرکت در راهپیمایی عظیم اربعین و تسهیلاتی که در اختیار دانشجویان قرار خواهد گرفت، اطلاع رسانی شده است.
امضای تفاهمنامه برگزاری دوره فرهنگی - آموزشی دانشجویان بینالملل
تفاهمنامه برگزاری دوره فرهنگی- آموزشی دانشجویان بینالملل میان سازمان امور دانشجویان و دانشگاه علامه طباطبایی با هدف ارتقای راههای نزدیک شدن به اهداف تربیتی و نشاط فکری هم در هفته گذشته به امضا رسید.
عبدالله معتمدی رییس دانشگاه علامه طباطبایی در این نشست ضمن ابراز خرسندی از برگزاری دوره فرهنگی_آموزشی دانشجویان بینالملل در دانشگاه علامه طباطبائی گفت: تلاش دانشگاه، برگزاری هرچه بهتر این دوره و ایجاد اوقاتی مفید و پربار به همراه جذابیتهای تفریحی برای دانشجویان بینالملل است و امیدواریم این سفیران با توشههای علمی و فرهنگی عمیقی به کشور خود بازگردند.
ثبتنام چهارمین دوره آزمون زبان MSRT از ۱۰ مرداد ماه آغاز میشود
اداره کل بورس و امور دانشجویان خارج وزارت علوم هم اعلام کرد: داوطلبان چهارمین دوره آزمون زبان MSRT از ۱۰ تا ۱۸ مرداد ماه ۱۴۰۱ فرصت دارند نسبت به ثبتنام خود در این آزمون اقدام کنند.
این آزمون، صبح روز جمعه ۲۸ مرداد ماه برگزار میشود، متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه سجاد به آدرس https://msrttest.saorg.ir/login.aspx نسبت به ثبتنام خود اقدام کنند.
حوزههای برگزاری آزمون در تقویم آزمون درج میشود همچنین حوزههایی که در لیست آزمون مردادماه نیستند در آزمون ۲۵ شهریور ماه برگزار میشود.
دانشجویان ۱۱۷ کشور در ایران تحصیل میکنند
مدیر کل بورس و اعزام دانشجویان سازمان امور دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در هفته گذشته اعلام کرد: ۱۰۸ هزار دانشجو از ۱۱۷ کشور برای سال تحصیلی جاری در دانشگاههای مختلف ایران ثبتنام کردهاند.
محمدمحمدی مسعودی در آیین پایانی شانزدهمین همایش اساتید و دانشجویان ایرانی خارج از کشور در مشهد تاکید کرد: دستیابی به مرجعیت علمی از برنامههای مهم است و دولت سیزدهم بنا دارد، زیرساختهای لازم فراهم شود تا بتوانیم در این مساله گامهای بزرگی برداریم.
تحصیل در مقطع دکتری باید به عنوان شغل در نظر گرفته شود
اما رییس دانشگاه صنعتی شریف نیز در هفته ای که گذشت در نشستی که به منظور بررسی مشکلات دانشجویان مقطع دکتری برگزار شد، از طرف خود از اینکه در این دانشگاه و در نظام آموزش عالی به دانشجویان مقطع دکتری هزینهای پرداخت نمیشود، عذرخواهی کرد.
رسول جلیلی معتقد است: تحصیل در مقطع دکتری باید به عنوان شغل در نظر گرفته شود.
نظر شما