پرداخت تسهیلات ۲ میلیارد ریالی مقاوم سازی مسکن روستایی در آذربایجان‌غربی آغاز شد

ارومیه - ایرنا - مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی گفت: تسهیلات مقاوم سازی و بهسازی مسکن‌های روستایی در این استان به ۲ میلیارد ریال افزایش یافته و روستاییان می‌توانند برای دریافت این تسهیلات اقدام کنند.

جعفر برزگر روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: پیش از این سقف تسهیلات پرداختی به مساکن روستایی ۱۰۰ میلیون تومان بود که این رقم به دو برابر افزایش یافته است.
وی با اشاره به شرایط تسهیلات پرداختی اظهار کرد: تسهیلات مقاوم سازی مساکن روستایی با کارمزد پنج درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله بصورت سفته زنجیره ای سه نفره پرداخت می‌شود.
برزگر با اشاره به اینکه صاحبان حدود ۱۰۹ هزار واحد مسکونی آذربایجان‌غربی برای مقاوم سازی به بنیاد مسکن مراجعه کرده‌اند، ادامه داد: از این تعداد بیش از ۹۰ هزار نفر برای دریافت تسهیلات به بانک‌های عامل معرفی شده‌اند.
مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان غربی اضافه کرد: از نظر بنیاد مسکن هر واحد مسکونی که در ساخت آن مشخصات کامل فنی آئین نامه ۲۸۰۰ مقررات ملی ساختمان رعایت نشود، مسکن غیرمقاوم تلقی می‌شود و نیازمند مقاوم سازی است.
وی یادآور شد: بر اساس قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن، سالانه ۱۳ هزار واحد مسکونی روستایی در استان مقاوم سازی می‌شود تا تمام واحدهای موجود زیر پوشش قرار گیرد که امکان افزایش این تعداد به ۲۰ هزار واحد در سال وجود دارد.
برزگر با اشاره به اینکه ۲۵۸ هزار واحد مسکونی روستایی در این استان وجود دارد، تاکید کرد: بر اساس برنامه ریزی‌های انجام شده باید تا سال ۱۴۱۰ تمام واحدهای روستایی مقاوم سازی شود.
به گفته وی، روستاییانی که قصد ندارند از این تسهیلات استفاده کنند هم می‌توانند جهت استفاده از خدمات رایگان مشاوره تخصصی در خصوص اصول فنی منطقه از این اداره کل کمک بگیرند.
به گزارش ایرنا، در مجموع ۲ هزار و ۷۲۵ روستای دارای سکنه در آذربایجان‌غربی وجود دارد که ۲ هزار و ۱۶۸ روستا از آنها بالای ۲۰ خانوار بوده و نقشه طرح هادی در همه این روستاها تهیه شده است؛ طرح هادی روستایی با هدف ایجاد تسهیلات لازم جهت بهبود مسکن روستاییان، هدایت فیزیکی روستاها و تأمین عادلانه امکانات انجام می‌گیرد.
پایه چنین طرح‌هایی در کشور از سال ۱۳۶۲ هجری شمسی و تحت عنوان روان بخشی روستاها در یکی از نقاط روستایی شهرستان شهرکرد و توسط وزیر مسکن و شهرسازی وقت به اجرا گذاشته شد و در سال‌های بعد به خصوص از سال ۱۳۶۶ هجری شمسی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با جدیت تمام پیگیری شد، تجدید حیات و هدایت روستاها از ابعاد کالبدی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله اهداف مورد نظر در طرح‌های مذکور است.
این استان مرزی دارای سه میلیون و ۲۶۵ هزار نفر جمعیت است که ۳۴.۶ درصد از آن در مناطق روستایی و ۶۵.۴ درصد در مناطق شهری سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha