به گزارش ایرنا،مسعود محمدیان روز جمعه با حضور در مناطق سیل زده زرین دشت، مزداران، آتشان شهرستان فیروزکوه اظهار داشت:اقدامات لازم برای ضدعفونی محل برای پیشگیری از بروز آلودگی های ثانویه در دست اقدام است و کارشناسان دامپزشکی استان در حال بررسی ابعاد دیگر حادثه و نحوه انجام عملیات پیشگیری از بروز بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام هستند.
وی با بیان اینکه ارائه خدمات دامپزشکی ازجمله انجام سم پاشی و ضدعفونی اماکن ضروری در دستور کار است افزود:با انجام اقدامات پیشگیرانه ضمن جلوگیری از بروز بیماری و تلفات در جمعیت دام و طیور باقی مانده، از ایجاد خسارت بیشتر به دامداران نیز جلوگیری می شود.
مدیرکل دامپزشکی استان تهران ادامه داد: اداره کل دامپزشکی از زمان اعلام گزارش وقوع سیل در منطقه فیروزکوه، با تجهیز گروه های دامپزشکی در آماده باش کامل بوده و شماره تلفن ۱۵۱۲ و اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه پاسخگوی هم استانی ها است.
این بازدید به همراه سعید پازوکی سرپرست سازمان جهاد کشاورزی استان تهران ،مجید محمدیان مسئول امور شهرستانهای استان و محسن حمیدی رئیس اداره دامپزشکی شهرستان فیروزکوه انجام شد.
اداره کل دامپزشکی استان تهران پنجشنبه شب نیز با توجه به احتمال وقوع بارندگیهای شدید در روزهای آتی و احتمال بروز سیلاب در برخی مناطق، اطلاعیه ای شامل ۱۰ بند را صادر کرد و از دامداران خواست برای حفظ دام و دامداری های خود چه برای مراحل پیش و چه مراحل پس از سیلاب توصیه های دامپزشکی را به اجرا در آورند.
ذخیره علوفه به میزان کافی در دامداریها، عدم نگاهداری علوفه در قسمتهایی از دامداری که احتمال نفوذ آب دارد، ایجاد سیل بند در اطراف دامداری به منظور جلوگیری از ورود آب به واحد دامداری، شناسایی واحدهای دامداری غیرفعال در مناطق امن تر جهت تخلیه اضطراری و انتقال دام در واحدهای سیل زده در صورت لزوم و اطلاع رسانی سریع به اکیپهای دامپزشکی از میزان دقیق تلفات دامی و کمک و همکاری جدی در دفن بهداشتی تلفات دامی و خودداری از رهاسازی تلفات در محیط از جمله مواردی است که اداره دامپزشکی استان تهران آن را از دامداران خواستار شد.
اداره کل دامپزشکی استان تهران در اطلاعیه خود همچنین به پنج مورد دیگر نیز اشاره کرد و یادآورشد: با توجه به احتمال افزایش شیوع بیماریهای دامی متعاقب تغییرات آب و هوایی و کمبود مواد غذایی مناسب، همکاری نزدیک با اکیپهای مبارزه با بیماریهای دامی جهت مایه کوبی دامها بر علیه بیماریهای مختلف، پاشیدن مواد ضدعفونی کننده در ورودی و محوطه دامداری پس از فروکش کردن سیل، سمپاشی جایگاه و بدن دامها در مقابله با انگلهای خارجی پس از فروکش کردن سیل، همکاری در اعمال مقررات قرنطینهای وضع شده توسط دامپزشکی دولتی در منطقه و پیگیری از طریق مقامات مسئول جهت تأمین آب سالم و مناسب برای دامها نیز مورد توجه دامداران باشد.
به گزارش ایرنا، جاری شدن روان آب و آب گرفتگی معابر، سیلابی شدن رودخانه های فصلی، صاعقه، خسارت در اثر باد شدید لحظه ای همراه با خیزش گردوخاک موقت و کاهش شعاع دید، اختلال در ناوگان حمل و نقل و شکستن درختان فرسوده و آسیب به صنایع و بخش های مختلف کشاورزی طی روز های (پنجشنبه ۶ مرداد، جمعه ۷ مرداد، شنبه ۸ یکشنبه ۹مرداد ماه) پیش بینی می شود.
بر این اساس، تردد نکردن در حاشیه و بستر رودخانه های فصلی، عدم جابجایی عشایر کوچ رو، پرهیز از صعود به ارتفاعات، اتراق نکردن در بستر رودخانه ها، قرار نگرفتن در مسیل ها، پارک نکردن خودرو ها در کنار درختان فرسوده، عدم پرواز با هواپیماهای سبک و بالگرد، استحکام سازه های موقت مانند پوشش گلخانه ها و تابلوهای تبلیغاتی و آمادگی دستگاه های اجرایی مانند نیروهای امدادی، راهداری، شهرداری وزارت نیرو و غیره جهت مقابله با بحران توصیه می شود.
این بارندگی ها چهارشنبه شب در شهرستان های استان تهران شروع شده و بر اساس پیش بینی های اداره کل هواشناسی استان تهران تا اواخر وقت یکشنبه ادامه خواهد داشت.
نظر شما