۸ مرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۲۱
کد خبرنگار: 1226
کد خبر: 84838175
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

حال و هوای کربلا در دیار قومیت‌ها

۸ مرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۲۱
کد خبر: 84838175
حال و هوای کربلا در دیار قومیت‌ها

بجنورد-ایرنا- شهرها و روستاهای خراسان شمالی در نخستین روز از ماه محرم رخت عزا بر تن کرده‌اند و مردم در تکاپوی اقامه عزای سالار شهیدان پرچم‌های سوگواری را در محله ها برافراشته اند.

به گزارش ایرنا، اینجا بوی دشت کربلا در تمام شهر پیچیده است و شور و غوغایی در دل عاشقان سیدالشهدا(ع) برپا است، شوری که با گذشت ۲ سال از شیوع کرونا رنگی نباخته، بلکه پرشورتر نیز شده است.

حسینیه ها و تکیه ها، میعادگاه عاشقانی است که آمده اند تا با اشک ماتم، یاد حسین(ع) را زنده و پرچم مکتب عاشورا را بر فراز جهان اسلام افراشته نگه دارند. 

نصب پرچم و بنرها در خیابان ها، بولوارها و بوستان های شهر بجنورد از چند روز پیش در حال انجام است، مردم این شهر از شیعه و اهل تسنن، از ترک، فارس، ترکمن و تات در ماتم سیدالشهدا مجالس عزاداری بر پا کرده اند.

تکاپوی مردم در شهر برای برگزاری آیین محرم وصف نشدنی است در اولین روز از این ماه، تردد خودروهای با نوشته هایی بر پشت با مضامین یا حسین(ع) و یا شهید کربلا خودنمایی می کند، پرچم‌ های سیاه و سرخ نصب شده در خودروها هم عَلَمی است که به پاسداشت خون شهیدان کربلا به اهتزار درآمده است.  

حال و هوای کربلا در دیار قومیت‌ها

مساجد آماده حضور عزاداران 

مردم خراسان شمالی از روزهای اخیر در تدارک آماده کردن مساجد و حسینیه های شهر و روستاها برای حضور عزاداران و سوگوران در این مکان ها هستند. جوانان از قشرهای مختلف در مساجد، حسینه ها و مهدیه ها مشغول گردگیری و رفت و روب شدند تا فضا برای حضور عشاق سیدالشهدا(ع) مهیا شود.  

علاوه بر مراسم عزاداری در هیات ها و حسینه ها، مراسم روضه خوانی و نوحه خوانی در منازل هم بار دیگر برپا شده است، مردم با نصب پرچم ها با مضامین «این خانه عزدار حسین است» و یا پرچم «زیر علمت امن ترین جای جهان است» در منازل با برگزاری آیین کوچک در محله های مختلف در سوگ شهید کربلا نشسته اند. 

اعزام ۲۵۰ مبلغ دینی به روستاها

خراسان شمالی، استانی روستایی است به طوری که ۴۴ درصد از جمعیت این خطه از کشور در روستاها سکونت دارند. از آنجا که روستاییان بهره کمتری از برنامه های فرهنگی و دینی دارند هر ساله در دهه نخست ماه محرم، شماری از روحانیان و مبلغان به این مناطق اعزام می شوند تا برنامه های این دهه غنای بیشتری به خود بگیرد. 

استان خراسان شمالی یکهزار و ۱۰۲ مسجد دارد که ۹۰۰ باب آن مربوط به نواحی روستایی است.     

حال و هوای کربلا در دیار قومیت‌ها

در این باره، معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی از اعزام ۲۵۰ مبلغ دینی به روستاهای استان برای تبلیغ احکام دینی در آستانه ماه محرم خبر داد و گفت: از این تعداد مبلغ؛ ۲۵ نفر از حوزه علمیه قم و مابقی بومی استان محسوب می شوند و با حضور در محافل و مساجد نسبت به تبیین و تبلیغ معارف الهی و قرآنی اقدام می‌کنند.

حجت‌الاسلام ناصر هدایتی با بیان اینکه این مبلغان اعزامی، جدای از روحانیون مستقر در روستاهای استان هستند که همواره در این مناطق فعالیت های تبلیغی انجام می دهند اظهار داشت: پاسخ به شبهات جوانان، تبیین اهداف قیام سیدالشهدا(ع)، بیان مباحث اعتقادی، اخلاقی، توجه به کاهش آسیب‌های اجتماعی و امیدآفرینی در جامعه از برنامه‌های مبلغان در دهه اول ماه محرم است.

وی با اشاره به اینکه در ۲ سال گذشته به علت شیوع کرونا مبلغان دینی به شکلی محدود اعزام می شدند، یادآور شد: اعزام این تعداد از مبلغ در راستای تبلیغ فرهنگ دینی و سبک زندگی اسلامی انجام می شود و مردم در صورت نیاز به مبلغ به اداراه تبلیغات اسلامی در شهرستان‌ها مراجعه و درخواست خود را ارایه دهند.

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهشی اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان شمالی خاطرنشان کرد: امید آفرینی و جمعیت، محور اصلی سخنرانی تمام برنامه ها در ماه محرم خواهد بود و نشست‌های مختلف از چند روز گذشته با هیات های مذهبی، مداحان و روحانیون برگزار شده است و تاکنون ۴۰ عنوان ویژه برنامه ماه محرم برنامه ریزی شده است.   

حال و هوای کربلا در دیار قومیت‌ها

نصب ۵ هزار پرچم شهرداری بجنورد

این روزها کوچه‌ها و محله ها هم با نصب پارچه ها و پرچم های سیاه، رخت سوگ بر تن کرده اند. شهرداری مرکز استان هم دست به کار شده و نسبت به فضاسازی شهر اقدام کرده است. 

معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار بجنورد در این باره گفت: یکی از اقدامات که هر ساله در آستانه ماه محرم انجام می شود، فضاسازی شهر است در این زمینه بولوارها، ورودی ها، میادین شهر و معابر با نصب پرچم و پارچه های سیاه، حال و هوای محرم به خود گرفته است.

محمدرضا موفق اظهار داشت: شهرداری مرکز استان برای کمک به فضاسازی شهر در حاشیه شهر، نسبت به توزیع برخی اقلام در این مناطق اقدام کرده است همچنین با توجه به برگزاری مراسم عزاداری در منازل، یکهزار بنر با مضامین مختلف همچون «این خانه عزادار حسین است» و «زیر علمت امن ترین جای جهان است» چاپ و در محله های مختلف توزیع شده است تا در درب منازل نصب شود.

وی افزود: اکنون شهر بجنورد با نصب پنج هزار پرچم اعم از پرچم های آویز، عرضی، بنر و داربستی به استقبال ماه محرم و عزاداری برای سیدالشهدا رفته است.

وی با اشاره به استقبال مردم برای ماشین نویسی به مناسبت ماه محرم گفت: برای خدمات رسانی به مردم در این زمینه ۲ ایستگاه در شهر بجنورد دایر شده است تا نسبت به ماشین نویسی با مضامین مختلف اقدام کند.

معاون فرهنگی و اجتماعی شهردار بجنورد افزود: چاپ عکس بر پشت خودرو و ماشین نویسی مورد اقبال مردم قرار گرفته است و علاوه بر آن مردم به صورت خودجوش نسبت به نصب پرچم های سرخ و سیاه بر خودروها اقدام کرده اند.

شهر بجنورد مرکز خراسان شمالی ۲۱۰ هزار نفر جمعیت دارد.  

حال و هوای کربلا در دیار قومیت‌ها 

آیین سیاه پوشان در شیروان

در آستانه ماه محرم و در آخرین روز از ماه ذی الحجه، آیین سیاهپوش کردن شهر در مرکز شهرستان شیروان برگزار می شود، این آیین همه ساله با حضور گسترده شهروندان و با شور بسیار اجرا می شود.  

در این آیین، بخشی از خیابان های شیروان در حدفاصل چهارراه دفاع مقدس تا میدان انقلاب با نصب پرچم ها و پارچه ها سیاهپوش می شود.

این آیین دیروز با حضور گسترده مردم شیروان برگزار شد و مردم با برافراشتن پرچم سیاه در میدان اصلی و همچنین نصب پرچم هایی به رنگ های سبز، سیاه و سرخ در محدوده از میدان امام علی(ع) تا میدان معلم به استقبال ماه محرم رفتند.

این آیین با نوحه خوانی، مداحی، دود کردن اسفند و سینه زنی همراه بود.

شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر جمعیت به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.   

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha