به گزارش ایرنا،آیتالله سید ابراهیم رئیسی، مصوبه تعیین مناسبتهای جدید برای درج در ضمیمه تقویم رسمی کشور که بنا به پیشنهاد وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی در جلسه ۸۶۴ مورخ ۳۱ خرداد سال ۱۴۰۱ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد را برای اجرا ابلاغ کرد؛ بر اساس این ابلاغیه روز ۱۴ آبان به نام روز مازندران و روز ۲۵ آبان به نام روز اصفهان نامگذاری شد.
بیعت مردم مازندران با حسنابن زید علوی و تشکیل حکومت شیعی در مازندران نیز در ۱۴ آبان سال ۲۴۳ شمسی مطابق با عید سعید فطر سال ۲۵۰هجری قمری رخ داد که به این دلیل نیز ۱۴ آبان به عنوان روز مازندران نامگذاری شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت این مصوبه در ملی شدن روز مازندران گفت: جای گرفتن در تقویم رسمی کشور موجب میشود تا روز مازندران در ابعاد ملی مورد توجه قرار گیرد.
حسین جوادی اظهار کرد: روز مازندران فقط محدود به عرصه فرهنگ و هنر نیست و همه ابعاد زندگی مردم این سامان را در برمیگیرد. بنابراین همه دستگاهها و اقشار مردم باید برای پاسداشت این روز پای کار بیایند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران دلدادگی و آیینهای کهن و پرشور عزاداری سید و سالار شهیدان در مازندران را نمونهای از فرهنگ غنی مذهبی مردم این استان عنوان کرد و افزود: این باور عمیق به حماسه کربلا از دیرباز با زندگی مردم این دیار پیوند خورده و باید در ابعاد ملی و بینالمللی معرفی شود.
وی خاطرنشان کرد: برنامهریزی برای بزرگداشت این روز و لحاظ کردن عرصههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و بومی را در قالب ستاد استانی پیگیری میکنیم تا با تامین اعتبار لازم بتوان محتوای مطلوب بزرگداشت روز مازندران را محقق کرد.
جوادی افزود: قصد دولتی کردن این روز را نداریم و بر این باوریم که روز مازندران متعلق به همه مردم این استان و ایران اسلامی است. بنابراین جریان مردمی اساس و محور این بزرگداشت محسوب میشود.
پیشنهاد ثبت روزی به نام مازندران در تقویم رسمی کشور اواخر دهه ۸۰ بود که از سوی تعدادی از چهرههای فرهنگی استان و برخی مسئولان وقت مطرح شد و به مرور برای برگزاری برخی رویدادهای فرهنگی مورد توجه قرار گرفت. تا جایی که طی چند سال اخیر هفته فرهنگی مازندران از ۱۴ آبان تا ۲۱ آبان نیز با در نظر گرفتن چند برنامه فرهنگی و هنری برگزار شد.
نظر شما