از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

تهران- ایرنا- توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران، تجمع هواداران صدر در مرکز بغداد، تاکید بحرین بر حیاتی بودن توافق هسته‌ای ایران، رزمایش نظامی بزرگ چین در نزدیکی تایوان و تاکید اروپا بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ایT مهمترین عناوین خبری بین الملل ایرنا در چند ساعت گذشته بوده است.

**رئیس جمهوری چین: خواستار توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران هستیم

در راستای مکالمه تلفنی رئیس جمهوری چین با همتای ایرانی، دو کشور حمایت قاطع خود را درباره مسائلِ مشترک ابراز کردند و خواستار توسعه و تقویت روابط با یکدیگر شدند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در گفت وگوی تلفنی با «سید ابراهیم رئیسی» همتای ایرانی خود درباره تحکیم روابط میان دو کشور و توسعه همکاری راهبردی میان پکن و تهران سخن گفت.

رئیس جمهوری چین گفت در رویارویی با شرایط پیچیده بین المللی، ایران و چین  همکاری و همبستگی را در راستای منافع مشترک و حقوق مشروع کشورهای درحال توسعه تقویت می‌کنند. وی همچنین افزود نگاه چین به روابطش با ایران از منظری استراتژیک است و پکن تمایل دارد تا برای همکاری جامع و شراکتی استراتژیک میان دو کشور اقدامات لازم را انجام دهد.  

شی جین پینگ خواستار حفظ روابط نزدیک با ایران و هماهنگی و همکاری در زمینه‌های کلیدی به شکلی فغالانه شد. وی بر ادامه همکاری از مبارزه با همه گیری ویروس کرونا تا همکاری در مسائل منطقه ای و جهانی تاکید کرد.  

بدین ترتیب رئیس جمهوری چین تصدیق کرد کشورش همواره از کشورهای خاورمیانه برای حل و فصل مسائل امنیتی این منطقه پشتیبانی می‌کند تا مردم خاورمیانه به شکل مستقل مسیر پیشرفت خود را پیدا کنند.  

وی از ایران برای حمایت فعال از "ابتکار توسعه جهانی" و "ابتکار امنیت جهانی" تقدیر کرد و خواستار انجام طرح‌های مشترک دوجانبه برای نظم جهانی منطقی با ایران شد.  

روسای جمهور ایران و چین در گفت گوی تلفنی یک ساعته، تحولات عمده بین‌المللی و منطقه‌ای را مورد بررسی قرار داده و بر تقویت هر چه بیشتر همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند.

https://irna.ir/xjK۷sN

**گفت‌وگوی سران ایران و چین در شرایط کنونی، حائز اهمیتی مضاعف است

علاءالدین بروجروی رئیس انجمن دوستی ایران و چین با اشاره به تماس تلفنی روز گذشته روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین، مذاکرات طولانی دو طرف بویژه با توجه به شرایط کنونی منطقه و جهان را حائز اهمیتی مضاعف دانست.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

روسای جمهور ایران و چین در گفتگوی تلفنی یک ساعته، تحولات عمده بین‌المللی و منطقه‌ای را مورد بررسی قرار داده و بر تقویت هر چه بیشتر همکاری‌های دوجانبه تاکید کردند.

رسانه های رسمی چین نیز با پرداختن به این تماس تلفنی، نوشتند شی جینینگ در این تماس تلفنی، تاکید کرد که نگاه چین به روابط با ایران از منظر راهبردی است است و پکن تمایل دارد تا برای همکاری جامع و شراکتی راهبردی میان دو کشور اقدامات لازم را انجام دهد.

 بروجردی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا گفت: با توجه به اهمیت روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق بویژه در شرایط کنونی تحولات جاری منطقه و جهان و نیز با توجه به نگاه ویژه جمهوری اسلامی ایران به استفاده از ظرفیت کشورهایی مانند چین و روسیه درمیانه تحولات جاری و نیز عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای بعنوان تحولی مهم دردوره دولت سیزدهم، اهمیت گفت و گوهای روز گذشته سیدابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران و شی جینپینگ همتای چینی وی را دوچندان می نماید.

سفیر پیشین جمهوری اسلامی ایران در پکن افزود: همچنین دعوت از سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در اجلاس اخیر سران بریکس از سوی رئیس جمهوری چین، نشانه دهند نگاه ویژه و متقابل پکن به اهمیت روابط دو کشور است.

رئیس انجمن دوستی ایران و چین افزود: در شرایط کنونی، گفت و گوی تلفنی طولانی روز گذشته روسای جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است و دو طرف علاوه بر مرور موضوع های مختلف مربوط به روابط دو جانبه و مسائل منطقه ای، بخشی از مذاکرات خود را به موضوع سند همکاری ۲۵ ساله ایران و چین اختصاص دادند که حائز اهمیت خاص در روابط دوجانبه است.

بروجری با اشاره به اهمیت و ضرورت استفاده از ظرفیت های فراوان این سند همکاری که زمینه های گوناگون را شامل می شود، گفت: با توجه به اینکه وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در سفر اخیر خود به چین، عملیاتی شدن سند همکاری ۲۵ ساله دو کشور را اعلام کرد، بسیار ضروری است که دولت و نهادهای تخصصی و وزارتخانه های مربوطه، این سند همه جانبه را به دهها قرارداد تبدیل کنند تا بر مبنای آن، ایران بتواند از ظرفیت های فراوان همکاری با چین از جمله در زمینه سرمایه گذاری و تامین منابع مالی پروژه ها در داخل کشور، تبادلات و همکاری های فرهنگی و ... بهره مند شود.

وی تاکید کرد: انجمن دوستی ایران و چین نیز به عنوان یک تشکل مردم نهاد و یک ظرفیت مهم غیردولتی، آمادگی کامل خود را برای کمک به دولت برای پیشبرد و تحقق اهداف مرتبط با گسترش همکاری ها با چین در همه عرصه ها اعلام می کند.

بروجردی خاطرنشان کرد که انجمن ایران و چین با توجه به ظرفیت هایی که دارد، می تواند به عنوان یک کاتالیزور و موتور محرک روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین در حوزه های گوناگون ایفای نقش کند.

https://irna.ir/xjK۷G۹

**کسب مدال‌های رنگارنگ تیم ایران در مسابقات آتش‌نشانان و پلیس‌های جهان هلند

تیم ایران در مسابقات آتش‌نشانان و پلیس‌های جهان که در شهر روتردام هلند جریان دارد، موفق به کسب مدال‌های مختلف در رشته‌های بوکس، تکواندو و کاراته شد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

در جریان این رقابت‌ها «امید خرسندی‌تبار» موفق به کسب مدال برنز در وزن ۶۳ کیلو دسته حرفه‌ای بوکس شد، «محسن نقابی» در رشته تکواندو به مدال نقره دست یافت و در رشته کاراته نیز «امیر اورولی» مقام دوم جهانی را کسب کرد.

کشتی‌گیران کشورمان نیز در وزن های مختلف موفق به کسب سه مدال طلا، دو مدال نقره و یک مدال برنز شدند. علی ابراهیمی، حمید رخشانی، کاظم مختاری و مهدی یکه مدال طلا، علی اکبر رضایی  و جواد عرفانی نقره و محمد حسامی به مدال برنز دست یافتند.

بازی‌های جهانی آتش نشانان، یک رقابت ورزشی بین المللی است که در آن آتش نشانان تمام وقت، نیمه وقت و آتش نشانان داوطلب و آتش نشانان بیشه ها، نیروهای خدماتی آتش نشانی هوانوردی ها و کارکنان خدمات اضطراری نظامی از سراسر جهان در رشته های ورزشی مختلف به صورت المپیکی (رقابت چندورزشی) هر دو سال یک بار شرکت می کنند.

رقابت‌های امسال در ۶۲ رشته ورزشی، با حضور نمایندگان ۷۰ کشور، از ۲۲ ژوئیه (۳۱ تیر) آغاز شد و تا ۳۱ ژوئیه (۹ مرداد) ادامه دارد.

https://irna.ir/xjK۷JZ

**بورل: اکنون زمان تصمیم گیری برای نجات توافق هسته‌ای است

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا که هماهنگی مذاکرات رفع تحریم‌ها را برعهده دارد با تاکید بر اهمیت عنصر زمان، خاطر نشان کرد که اکنون زمان تصمیم گیری برای نجات برجام است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

جوسپ بورل در یادداشتی که روز شنبه در تارنمای اتحادیه اروپا منتشر شد نوشته است: هفت سال پیش، پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، آلمان، ایران و نماینده عالی اتحادیه اروپا در امور خارجی و سیاست امنیتی، یک توافق دیپلماتیک مهم منعقد کردند. برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نتیجه بیش از یک دهه دیپلماسی فشرده در مورد برنامه هسته‌ای ایران بود و مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد قرار گرفت. این توافق مستلزم اراده سیاسی قابل توجهی بود که در سال ۲۰۱۵ به‌ویژه در ماه‌های پایانی مذاکرات منعقد شود.

وی به نقش اتحادیه اروپا برای تحقق توافق سال ۹۴ اشاره کرد و یادآور شد:‌ تعامل دیپلماتیک اروپا به سال ۲۰۰۳ باز می گردد، زمانی که وزرای خارجه فرانسه، آلمان و بریتانیا برای اولین بار به تهران سفر کردند تا در مورد نگرانی های هسته ای با ایران گفتگو کنند. نماینده سابق اتحادیه اروپا در سیاست خارجی، خاویر سولانا در سال ۲۰۰۴ به آنها پیوست و در سال ۲۰۰۶، او موفق شد همه اعضای شورای امنیت را به حمایت از این تلاش وادار کند.

این مقام اتحادیه اروپا اضافه کرد: هدف ما همیشه این بوده است که توافقی را متعقد کنیم که به نفع همه باشد. یعنی به نفع اروپا، به نفع ایران و به نفع جامعه جهانی که همه ما به آن دست یافتیم. ما برجام را در جولای ۲۰۱۵ منعقد، آن را اجرا و حفظ کردیم.

وی با بیان اینکه «این توافق محدودیت‌های شدیدی را برای فعالیت‌های هسته‌ای ایران و گسترده‌ترین رژیم نظارت و بازرسی که تاکنون توسط آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA) اجرا شده است، تضمین کرد» افزود: اجرایی شدن برجام منجر به کاهش ۹۸ درصدی ذخایر اورانیوم غنی شده ایران و حذف هزاران سانتریفیوژ شد. علاوه بر این، اعمال موقت پروتکل الحاقی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و سایر مقررات شفافیت برجام به آژانس اجازه می‌دهد تا هر سایت (اتمی) را که می‌خواهد، در ایران بازرسی کند.

بورل اضافه کرد که در مقابل، برجام دورنمای مزایای اقتصادی ناشی از لغو تحریم های آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل علیه ایران را فراهم کرد.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه اذعان کرد:‌ اجرای کامل این توافق به شدت تحت تاثیر تصمیم دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۸ برای خروج ایالات متحده از آن و پیگیری یک کارزار یکجانبه «فشار حداکثری» قرار گرفته است. وی با بیان اینکه اتحادیه اروپا و همه مشارکت کنندگان در این توافق با تصمیم ایالات متحده در این زمینه مخالفت کردند اعتراف کرد که "فشار حداکثری" دولت ترامپ شکست خورد «زیرا اتحاد جمعی مشارکت کنندگان این توافق را زنده نگه داشت و اکنون ادامه این کار (حفظ برجام) مهم‌تر از هر زمان دیگری است.»

https://irna.ir/xjK۷Ms
 

**کاخ سفید گزارش‌ها درباره توقف عملیات روسیه در شرق اوکراین را رد کرد

یک مقام ارشد کاخ سفید گزارش‌ها درباره توقف عملیات ارتش روسیه در دونباس در شرق اوکراین را رد کرد و گفت که هنوز فعالیت زیادی در این منطقه در حال انجام است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید عصر جمعه به وقت محلی گزارش ها در مورد توقف ارتش روسیه در شرق اوکراین را رد کرد. اوکراین مدعی توقف پیشروی روسیه در شده است.

این مقام کاخ سفید گفت: معتقد نیستیم آنچه در دونباس در حال رخ دادن است به معنای توقف باشد.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی دولت بایدن تصریح کرد: هنوز فعالیت زیادی در دونباس در جریان است.

وی ادامه داد که مسکو در جنوب و شرق اوکراین در حال تجدید قوا و بازسازی نیروها است و در مناطق دیگر نیز نبرد واقعی میان نیروهای روسیه و اوکراین جریان دارد.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی برای نخستین بار پس از جنگ اوکراین با سرگئی لاوروف همتای روسی خود دیدار و گفتگو کرد؛ گفتگویی که دیپلمات آمریکایی آن را "صریح و مستقیم" می داند.

بر اساس گزارش ها، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه مدعی شد که در گفتگو با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، به او فشار آورده است تا پیشنهاد واشنگتن برای آزادی بریتنی گرینر و پل ویلان آمریکایی های دو شهروند آمریکایی بازداشت شده در روسیه را بپذیرد.

آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی برای نخستین بار پس از جنگ اوکراین با سرگئی لاوروف همتای روسی خود دیدار و گفتگو کرد؛ گفتگویی که دیپلمات آمریکایی آن را "صریح و مستقیم" می داند.

بر اساس گزارش ها، وزیر امور خارجه آمریکا روز جمعه مدعی شد که در گفتگو با سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه، به او فشار آورده است تا پیشنهاد واشنگتن برای آزادی بریتنی گرینر و پل ویلان آمریکایی های دو شهروند آمریکایی بازداشت شده در روسیه را بپذیرد.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد. 

پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.


https://irna.ir/xjK۷mb

**رزمایش نظامی بزرگ چین در نزدیکی تایوان برگزار می‌شود

به دنبال افزایش تنش‌ میان چین و آمریکا بر سر سفر احتمالی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان این کشور به جزیره تایوان، پکن روز جمعه از برگزاری رزمایش بزرگ در نزدیکی تایوان خبر داد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

رسانه‌های چین اعلام کردند که " این رزمایش نظامی با استفاده از مهمات واقعی، در روز شنبه در آب‌های پینگاتن در فوژو در استان فوجیان واقع در شرق چین برگزار می‌شود. 

این رسانه‌ها افزودند: در این رزمایش که از ۸ صبح تا تا ساعت ۲۱ روز شنبه ادامه خواهد داشت، دسترسی به آبهای پینگاتن میسر نخواهد بود. 

پینگاتن در ۱۲۵ کیلومتری تایوان واقع شده است. 

شی جین پینگ رئیس جمهور چین بامداد جمعه با جو بایدن همتای آمریکایی خود به مدت ۲ ساعت گفت‌وگو کرد. 

کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد روسای جمهوری دو کشور در مورد طیف وسیعی از موضوعات مهم در روابط دوجانبه و سایر مسائل منطقه‌ای و جهانی گفت‌ ‌وگو کردند و تیم‌های خود را موظف کردند گفت‌وگوی امروز به ویژه در مورد تغییرات اقلیمی و امنیت سلامت را پیگیری کنند. 

در این بیانیه آمده است: در مورد تایوان، بایدن تاکید کرد که سیاست آمریکا تغییر نکرده و آمریکا به شدت با تلاش‌های یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود یا تضعیف صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان مخالف است. 

در روزهای اخیر تنش‌ها میان دو کشور بر سر سفر احتمالی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان افزایش یافته است. 

گفته می‌شود که پلوسی قصد داشت در ماه آوریل (فروردین) به تایوان سفر کند اما برنامه سفر وی به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد.

سفر وی به تایوان، اولین سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره در طول ۲۵ سال برشمرده می‌شود. 

در همین حال، ژائو لی جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که پکن در صورت انجام شدن این سفر، برخورد جدی با آن خواهد داشت. 

کارشناسان سیاسی پیش بینی می‌کنند که با توجه به هشدارهای شدید پکن احتمال لغو سفر پلوسی به تایوان زیاد است و در صورت انجام این سفر واشنگتن لازم است تا هزینه‌های آن را بپردازد و این هزینه‌ها می‌تواند منجر به بروز تنش در این منطقه از جهان همزمان با درگیری‌ها در اوکراین باشد.  

تایوان جزیره‌ای خودمختار در شرق چین و تحت حاکمیت دولت مرکزی چین است و پکن در چارچوب سیاست «چین واحد» ، این جزیره را جزئی از سرزمین خود می‌داند، با این وجود دولت آمریکا به رغم اعتراض‌های پکن در سال‌های اخیر و به ویژه در دولت کنونی فروش تسلیحات نظامی به جزیره تایوان و حمایت از جریان‌های جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.

https://irna.ir/xjK۷md

**افزایش احتمال سفر پلوسی به تایوان با وجود هشدارهای جدی چین

شبکه خبری سی ان ان به نقل از مقام‌های دولتی آمریکا اعلام کرد که احتمالا سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در هفته آینده آغاز خواهد شد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

سی ان ان گزارش داد که دیدار پلوسی از تایوان احتمالا در روزهای اولیه سفر وی به آسیا انجام خواهد شد.

در همین حال دفتر پلوسی اعلام کرده است که سفر وی به تایوان امکان پذیر است اما تائید نشده است. 

نانسی پلوسی روز جمعه (به وقت آمریکا) سفر چند روزه خود را به شرق آسیا آغاز خواهد کرد. 

درمیان افزایش تنش‌ها با آمریکا بر سر سفر احتمالی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان این کشور به جزیره تایوان، چین روز جمعه از برگزاری یک رزمایش بزرگ در نزدیکی تایوان خبر داد.

رسانه‌های چین اعلام کردند که این رزمایش نظامی با استفاده از مهمات واقعی، در روز شنبه در آب‌های پینگاتن در فوژو در استان فوجیان واقع در شرق چین برگزار خواهد شد.

از سوی دیگر، گنگ شوانگ معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد روز جمعه در اظهارات خود در شورای امنیت که به آمریکا اشاره می‌کرد، گفت: نباید عزم چین برای دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود را دست کم گرفت. امیدوارم کشور مربوطه این امر را به وضوح ببیند و با آتش بازی نکند.

شی جین پینگ رئیس جمهور چین بامداد جمعه با جو بایدن همتای آمریکایی خود به مدت ۲ ساعت گفت وگو کرد. 

کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: در مورد تایوان، بایدن تاکید کرد که سیاست آمریکا تغییر نکرده و آمریکا به شدت با تلاش‌های یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود یا تضعیف صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان مخالف است. 

در روزهای اخیر تنش‌ها میان دو کشور بر سر سفر احتمالی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان افزایش یافته است. 

گفته می‌شود که پلوسی قصد داشت در ماه آوریل (فروردین) به تایوان سفر کند اما برنامه سفر وی به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد. 

سفر وی به تایوان اولین سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره در طول ۲۵ سال برشمرده می‌شود. 

در همین حال، ژائو لی جیان سخنگوی وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که پکن در صورت انجام شدن این سفر، برخورد جدی با آن خواهد داشت. 

کارشناسان سیاسی پیش بینی می‌کنند که با توجه به هشدارهای شدید پکن، احتمال لغو سفر پلوسی به تایوان زیاد است و در صورت انجام این سفر واشنگتن لازم است تا هزینه‌های آن را بپردازد و این هزینه‌ها می‌تواند منجر به بروز تنش در این منطقه از جهان همزمان با درگیری‌ها در اوکراین باشد.  

تایوان جزیره‌ای خودمختار در شرق چین و تحت حاکمیت دولت مرکزی چین است و پکن در چارچوب سیاست «چین واحد»، این جزیره را جزئی از سرزمین خود می‌داند با این وجود دولت آمریکا به رغم اعتراض‌های پکن در سال‌های اخیر و به ویژه در دولت کنونی فروش تسلیحات نظامی به جزیره تایوان و حمایت از جریان‌های جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.

https://irna.ir/xjK۷mm

**آمریکا: هیچ مدرکی دال بر احتمال حمله نظامی چین به تایوان وجود ندارد

یک مقام ارشد کاخ سفید اعلام کرد که هیچ مدرکی دال بر احتمال حمله نظامی چین به تایوان وجود ندارد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید عصر جمعه به وقت محلی در پاسخ به سوالی درباره سفر احتمالی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به  جزیره تایوان گفت که واشنگتن هیچ مدرکی دال بر حمله نظامی احتمالی چین به  تایوان مشاهده نکرده است.

کربی گفت: هیچ نشانه فیزیکی و ملموسی مبنی بر تحول نامطلوب در رابطه با تایوان ندیده ایم.

به دنبال افزایش تنش‌ میان چین و آمریکا بر سر سفر احتمالی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان این کشور به جزیره تایوان، پکن روز جمعه از برگزاری رزمایش بزرگ در نزدیکی تایوان خبر داد.

شبکه خبری سی ان ان به نقل از مقام‌های دولتی آمریکا اعلام کرد که احتمالا سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان در هفته آینده آغاز خواهد شد.

سی ان ان گزارش داد که دیدار پلوسی از تایوان احتمالا در روزهای اولیه سفر وی به آسیا انجام خواهد شد. در همین حال دفتر پلوسی اعلام کرده است که سفر وی به تایوان امکان پذیر است اما تائید نشده است. 

نانسی پلوسی روز جمعه (به وقت آمریکا) سفر چند روزه خود را به شرق آسیا آغاز خواهد کرد. 

 رسانه‌های چین نیز از برگزاری رزمایش بزرگ در نزدیکی تایوان خبر دادند و اعلام کردند که  این رزمایش نظامی با استفاده از مهمات واقعی، در روز شنبه در آب‌های پینگاتن در فوژو در استان فوجیان واقع در شرق چین برگزار می‌شود.

این رسانه‌ها افزودند: در این رزمایش که از ۸ صبح تا ساعت ۲۱ روز شنبه ادامه خواهد داشت، دسترسی به آبهای پینگاتن میسر نخواهد بود.

پینگاتن در ۱۲۵ کیلومتری تایوان واقع شده است.

همزمان با این تحولات، شی جین پینگ رئیس جمهوری چین روز پنجشنبه به وقت محلی با جو بایدن همتای آمریکایی خود بیش از دو ساعت گفت‌وگو کرد.

کاخ سفید با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد روسای جمهوری دو کشور در مورد طیف وسیعی از موضوعات مهم در روابط دوجانبه و سایر مسائل منطقه‌ای و جهانی گفت‌ ‌وگو کردند و تیم‌های خود را موظف کردند گفت‌وگوی امروز به ویژه در مورد تغییرات اقلیمی و امنیت سلامت را پیگیری کنند.

در این بیانیه آمده است: در مورد تایوان، بایدن تاکید کرد که سیاست آمریکا تغییر نکرده و آمریکا به شدت با تلاش‌های یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود یا تضعیف صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان مخالف است.

گفته می‌شود که پلوسی قصد داشت در ماه آوریل (فروردین) به تایوان سفر کند اما برنامه سفر وی به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد.

سفر وی به تایوان، اولین سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره در ۲۵ سال شمرده می‌شود.

در همین حال، ژائو لی جیان سخنگوی وزارت امورخارجه چین اعلام کرد که پکن در صورت انجام شدن این سفر، برخورد جدی با آن خواهد داشت.

کارشناسان سیاسی پیش بینی می‌کنند که با توجه به هشدارهای شدید پکن احتمال لغو سفر پلوسی به تایوان زیاد است و در صورت انجام این سفر واشنگتن لازم است تا هزینه‌های آن را بپردازد و این هزینه‌ها می‌تواند منجر به بروز تنش در این منطقه از جهان همزمان با درگیری‌ها در اوکراین باشد. 

تایوان جزیره‌ای خودمختار در شرق چین و تحت حاکمیت دولت مرکزی چین است و پکن در چارچوب سیاست «چین واحد» ، این جزیره را جزئی از سرزمین خود می‌داند، با این وجود دولت آمریکا به رغم اعتراض‌های پکن در سال‌های اخیر و به ویژه در دولت کنونی فروش تسلیحات نظامی به جزیره تایوان و حمایت از جریان‌های جدایی طلب این منطقه را افزایش داده است.

https://irna.ir/xjK۷mp

**بحرین: توافق هسته‌ای ایران یک سند حیاتی است

معاون وزیرخارجه بحرین در مصاحبه با یک شبکه آمریکایی ضمن حمایت از برجام اعلام کرد که توافق هسته‌ای ایران یک سند حیاتی است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

عبدالله الخلیفه معاون وزیرخارجه بحرین در امور سیاسی جمعه شب در این مصاحبه ادعا کرد، توافق هسته‌ای ایران "می‌تواند به تهدید مشترک که همه ما نظر مشابهی در مورد آن داریم رسیدگی کند. "

درحالی که بحرین در سال‌های گذشته با ادعاهای بی‌اساس علیه ایران همسو با برخی کشورهای منطقه و همچنین آمریکا گام برداشته است، عبدالله الخلیفه نیز ادعاها را تکرار کرد و گفت ایران به مدت ۴۰ سال با مصونیت عمل کرده و به صورت مکرر در امور داخلی بحرین دخالت کرده است. 

وی در ادامه با اعلام اینکه "ایران همسایه مهم در منطقه" برای بحرین است ادعا کرد: اما ایران مسئولیت پذیر، کشوری است که به مرزهای همسایگان خود احترام بگذارد، از توسعه توانمندی‌های هسته‌ای و بالستیک خود خودداری کند و از حمایت از تروریسم و افراط گرایی دست بردارد. 

این مقام بحرینی با انتقاد از آنچه به ادعای وی حمایت ایران از انصارالله یمن است مدعی شد که ایران در کشورهای همسایه خود از گروه‌های نیابتی حمایت می‌کند و "این امر جدیدی نیست. "

هشت دور مذاکرات فشرده میان نمایندگان ایران و گروه ۱+۴ در وین، اسفند ماه ۱۴۰۰ به مرحله‌ای رسید که اکنون موفقیت و یا شکست گفت‌وگوها صرفا به تصمیمات سیاسی آمریکا به عنوان مقصر وضع موجود بستگی دارد. اگر واشنگتن تصمیمات لازمی را که به آن آگاه است اتخاذ کند می‌توان چند موضوع باقی‌مانده را حل کرد و ظرف چند روز به توافق نهایی رسید. 

مقامات آمریکایی و رسانه‌های غربی در ادامه بازی مقصر نمایی اصرار دارند که ایران را عامل تعلل در رسیدن به توافق نهایی و شکست احتمالی مذاکرات نشان دهند. این درحالیست که خواسته‌های جمهوری اسلامی ایران با رویکردی واقع‌گرایانه منطبق با ملزومات توافق سال ۹۴ و در تناسب با تجریبات بدست آمده از عملکرد طرف‌های غربی تنظیم شده است. 

دولت جو بایدن که مدعی رویکرد دیپلماسی در قبال ایران و تلاش برای بازگشت به برجام است، تاکنون گامی در جهت نشان دادن حسن نیت خود برنداشته است. 

قریب به اتفاق کشورهای مشارکت کننده در گفت‌ وگوها، خواهان جمع‌بندی سریع‌تر مذاکرات هستند اما دستیابی به توافق نهایی در انتظار تصمیمات سیاسی آمریکا در خصوص چند موضوع باقی‌مانده مهم و کلیدی است. 

جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که برای رسیدن به توافقی خوب، قوی و پایدار در صورتی که طرف‌های غربی واقع‌بین باشند آمادگی دارد.

https://irna.ir/xjK۷mv

**سید حسن نصرالله: دستاوردهای ما همه به لطف عاشورای امام حسین (ع) است

«سید حسن نصرالله» دبیرکل حزب الله لبنان جمعه شب در مراسم نخستین شب از دهه اول محرم در سخنانی در ضاحیه جنوبی بیروت تاکید کرد که دستاوردهای ما همه به لطف عاشورای امام حسین (ع) است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

سید حسن نصرالله با بیان اینکه نمی‌توان مقاومت اسلامی و کربلا، عاشورا، امام حسین علیه‌السلام و حضرت زینب سلام‌الله‌علیها و کسانی که با آنها در کربلا بودند را از هم جدا دانست، گفت: ایثارگری‌ها، مقاومت‌ها، پیروزی‌ها و دستاوردهایی که ما داریم همه به لطف عاشورای امام حسین علیه السلام است.

وی افزود: وقتی از مقاومت اسلامی لبنان در طول ۴۰ سال کار، جهاد، صبر، فداکاری، پایداری، پیروزی و دستاوردها صحبت می‌کنیم، این است که هر چه داریم از عاشورای امام حسین علیه السلام است.

دبیرکل حزب الله لبنان اضافه کرد: با احیای عاشورا، مسیر ما و مردم با قدرت، نشاط، شور، صبر، استواری، آمادگی، فداکاری، امید و توکل به خدا ادامه یافته است.

نصرالله همچنین حلول سال جدید قمری را به کشورهای عربی و اسلامی تبریک گفت و آروز کرد که مسلمانان و به ویژه مردم لبنان سال خوبی را در پیش رو داشته باشند.

وی همچنین گفت که در چهل سال گذشته یعنی از سال ۱۹۸۲ تاکنون شاهد پیشرفت بسیار خوبی از نظر کمی و کیفی در احیای محرم بودیم.

دبیرکل حزب الله افزود: از خداوند منان توفیق را برای همه خواستارم تا با همه امکانات و ظرفیت‌های موجود این مناسبت را هر چه بهتر، مفیدتر و کارآمدتر و مورد رضایت خداوند متعال، احیا کنیم.

نصرالله در پایان گفت: من به صراحت می‌گویم که در روز عاشورا روی مسائل مذهبی و فرهنگی تمرکز می‌کنم و به مسائل سیاسی نمی پردازم. اگر در این شب‌ها اتفاق جدیدی بیفتد و لازم باشد در مورد اتفاقی که جای اظهار نظر است، نظر بدهیم، انشالله با هم صحبت می‌کنیم اما اصل مسائل مذهبی و فرهنگی است.

https://irna.ir/xjK۷mB

**آمریکا بیش از ۵۰۰ پهپاد جدید به اوکراین تحویل می‌دهد

یک مقام دفاعی آمریکایی اعلام کرد، واشنگتن قصد دارد ۵۰۰ فروند پهپاد "فونیکس گوست" را در اختیار نیروهای اوکراین قرار دهد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

این مقام پنتاگون جمعه شب توضیح داد: اوکراین در حال حاضر تعدادی پهپاد فونیکس گوست در اختیار دارد اما آمریکا قصد دارد تا ماه اوت ۵۰۰ فروند دیگر از این نوع پهپادها را به نیروهای کی‌یف تحویل دهد. 

آمریکا تاکنون بیش از ۷۰۰ فروند پهپاد انفجاری موسوم به "سویچ بلید" را در بسته‌های نظامی به اوکراین ارسال کرده است. 

از سوی دیگر پنتاگون ۱۲۱ فروند پهپادهای "فونیکس گوست" را به اوکراین داده است. این پهپادها قابلیت‌های مشابهی با نوع"سویچ بلید" دارند اما آمریکا آن‌ها را با توجه به خواسته‌های اوکراین طراحی و تولید کرده است. 

آمریکا تاکنون ۸. ۲ میلیارد دلار به اوکراین کمک کرده است اما به خاطر نگرانی از پاسخ احتمالی روسیه، از ارائه جنگنده و سلاح‌های دوربرد به کی‌یف خودداری کرده‌ است. 

بسیاری از کارشناسان درباره ورود ناتو و آمریکا به جنگ اوکراین هشدار داده و درباره شروع جنگ هسته‌ای یا جنگ جهانی سوم ابراز نگرانی کرده‌اند. 

رئیس‌جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه (دوم اسفندماه) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. وی سه روز پس از آن در روز پنجشنبه ۵ اسفند ۱۴۰۰ آغاز عملیات نظامی ویژه علیه اوکراین را اعلام‌کرد و روابط پرتنش مسکو-‌کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضع‌ داد. 

درگیری‌ها در اوکراین و نیز واکنش‌ها به اقدام روسیه همچنان ادامه دارد.

https://irna.ir/xjK۷mP

**۲۸ فلسطینی در حمله نظامیان صهیونیست زخمی شدند

منابع خبری جمعه شب گزارش دادند در حمله نظامیان صهیونیست در کرانه باختری به فلسطینیان معترض به شهرک‌سازی‌ها، ۲۸ نفر زخمی شدند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

هلال احمر فلسطین اعلام کرد، در درگیری بین نظامیان صهیونیست و فلسطینیان در منطقه بیتا و بیت دجن واقع در جنوب نابلس ۱۷ نفر زخمی شدند.

بر اساس این گزارش، در تظاهرات هفتگی فلسطینیان علیه شهرک سازی‌ها در منطقه کفر قدوم در شرق قلقیلیه نیز ۱۱ فلسطینی بر اثر شلیک گلوله و استنشاق گاز اشک آور زخمی شدند و آسیب دیدند.

این در حالی است که روز جمعه نظامیان صهیونیست یک نوجوان ۱۶ ساله فلسطینی را در روستای المغیر در شرق رام الله به شهادت رساندند.

نیروهای رژیم صهیونیستی یکشنبه گذشته نیز با ده‌ها خودروی نظامی از چند محور به حومه بخش قدیمی شهر نابلس در شمال کرانه باختری اشغالی یورش برده و با مبارزان فلسطینی درگیر شدند.

درگیری‌های شدیدی بین نیروهای مقاومت و نظامیان اشغالگر که اقدام به محاصره خانه‌ای در محله الیاسمینه در بخش قدیمی شهر نابلس کردند، روی داد.

جمعیت هلال احمر نابلس اعلام کرده بود که عبود صبح (۲۹ ساله) و محمد العزیزی (۲۲ ساله) دو جوان فلسطینی در جریان هجوم نیروهای اشغالگر به شهر نابلس به ضرب گلوله به شهادت رسیدند.

https://irna.ir/xjK۷mV

**اتحادیه اروپا اقدامات روسیه در اوکراین را محکوم کرد

جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا آنچه به گفته او جنایات روسیه و نیروهای وابسته به آن در اوکراین است را محکوم کرد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

بورل جمعه شب در بیانیه‌ای گفت: اتحادیه اروپا فعالانه از همه اقدامات برای اطمینان از پاسخگویی در خصوص نقض حقوق بشر و قوانین بین‌المللی بشردوستانه که در جریان تهاجم روسیه به اوکراین انجام شده است، حمایت می‌کند. 

 پیش از این مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرده بود تا زمانی که جنگ در اوکراین ادامه دارد از تحریم روسیه و حمایت از کی‌یف دست بر نمی‌دارد.

اتحادیه اروپا هفته گذشته تصمیم گرفت تحریم‌هایش علیه روسیه را برای ۶ماه دیگر تا پایان ژانویه ۲۰۲۳ تمدید کند. 

از زمان آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین تقریبا ۶ماه می‌گذرد.

ولادیمیر پوتین در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.  

https://irna.ir/xjK۷n۵

**کاخ سفید: آمریکا در حال بررسی قرار دادن روسیه در فهرست کشورهای حامی تروریسم است

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد دولت آمریکا در حال بررسی امکان معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم و همچنین اتخاذ تدابیر دیگری برای تحمیل هزینه‌های اضافی بر مسکو است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

کارین ژان پی‌یر جمعه شب گفت: ما در حال بررسی معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم به همراه طیف وسیعی تدابیر دیگر برای تحمیل هزینه‌های بیشتر بر این کشور هستیم. 

وی خاطرنشان کرد که دولت آمریکا هم اکنون اقداماتی را علیه روسیه انجام داده است که عواقب آن مشابه قرار گرفتن روسیه در فهرست کشورهای همای تروریسم است. 

به گزارش ایرنا، سنای آمریکا روز چهارشنبه به اتفاق آرا قطعنامه غیرالزام‌آوری را تصویب کرد که در آن از آنتونی جی. بلینکن، وزیر امورخارجه خواسته شد تا روسیه را به واسطه اقداماتش در چچن، گرجستان، سوریه و اوکراین که منجر به «کشته شدن تعداد بی‌شماری مردان، زنان و بی‌گناه» شد، به‌عنوان حامی تروریسم معرفی کند. 

با این حال، طبق قانون آمریکا، اختیار تعیین و معرفی یک کشور به عنوان حامی تروریسم در اختیار وزارت امور خارجه است. 

با این وجود، آگاهان معتقدند تصویب قطعنامه توسط سنا فشار بیشتری بر دولت بایدن وارد می‌کند تا روسیه را به فهرست کشورهای حامی تروریسم اضافه کند. کنگره آمریکا تاکنون بیش از ۵۰ میلیارد دلار کمک به اوکراین را تصویب کرده است. 

اقدام اخیر سنای آمریکا همان چیزی است که ولودیمیر زلنسکی رئیس‌جمهور اوکراین، در طول جنگ بارها ادعا کرده است: اینکه نیروهای روسی اقدامات وحشیانه‌ای را علیه غیرنظامیان مرتکب شده‌اند؛ از جمله تجاوز، قتل و شکنجه، که به تروریسم تعبیر می‌شود. 

دو منبع آگاه آمریکایی اعلام کردند که نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه هشدار داده است اگر وزارت خارجه این کشور در معرفی روسیه به عنوان کشور حامی تروریسم تعلل نکند، کنگره این کار را انجام خواهد داد. 

به ادعای آمریکا، کشورهای حامی تروریسم کشورهایی هستند که به طور سیستماتیک از اقدام‌های تروریستی بین‌المللی حمایت کرده یا با آن‌ها سر و کار دارند. کشورهایی که در این فهرست قرار دارند مشمول تحریم‌های اقتصادی و سیاسی از سوی آمریکا می‌شوند. در سال ۲۰۲۲ این فهرست شامل کشورهایی از جمله کوبا، کره شمالی و سوریه است. 

این درحالی است که آمریکا خود از گروه‌های تروریستی حمایت می‌کند و مقام‌های این کشور در گذشته به ایجاد گروه‌های تروریستی مانند داعش اعتراف کرده‌اند.

https://irna.ir/xjK۷mZ

**الحشد الشعبی طرح داعش علیه بغداد را خنثی کرد

نیروهای الحشد الشعبی (بسیج مردمی) عراق در درگیری شدید با عناصر گروه تروریستی داعش، طرح آنها برای نفوذ به بغداد و حمله به زائران حسینی (ع) و به راه انداختن جنگ داخلی را خنثی کردند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

سازمان الحشد الشعبی در بیانیه ای اعلام کرد که نیروهای تیپ ۱۲ الحشد الشعبی جمعه شب حمله و نفوذ گروه داعش را به منطقه «الطارمیه» در شمال بغداد برای انجام عملیات تروریستی را خنثی کردند.

بر اساس این بیانیه، نیروهای تیپ ۱۲ الحشد الشعبی پس از دفع حمله عناصر داعش عملیات تعقیب تروریست ها را برای نابودی آنها در دستور کار قرار دادند.

به گفته شبکه النجباء، تروریست ها قصد داشتند تا با ورود به شهر بغداد به موکب های حسینی (ع) حمله کرده و امنیت عمومی را برهم بزنند.

در این شبکه افزود: در این عملیات ویژه الحشد الشعبی علیه عناصر گروه تروریستی داعش، نقشه های آنها برای ایجاد جنگ داخلی از طریق حمله همزماه به مواکب حسینی (ع) و تظاهرات در بغداد برملا شد.

شهرستان الطارمیه در شمال پایتخت عراق از مناطق ناامن و کانون های تحرک داعش به شمار می رود و هر از گاه شاهد عملیات تروریستی علیه شهروندان و نیروهای امنیتی است.

الطارمیه یکی از ۶ شهرستان حومه بغداد است که به نام کمربند امنیتی پایتخت معروف است و چهار استان بغداد، صلاح‌الدین، دیاله و الانبار را به یکدیگر متصل می‌کند.

داعش که از ۱۷ خرداد ۱۳۹۳ به عراق حمله و طی سه روز توانسته بود حدود ۴۵ درصد خاک این کشور را تصرف کند در آبان ۱۳۹۶ شکست خورد اما از همان زمان هسته های خفته این گروه تروریستی همچنان در عراق و سوریه فعال است و هر از گاه  اقدام به تحرکات تروریستی می کنند.

https://irna.ir/xjK۷qG

**محبوبیت بایدن در جدیدترین نظرسنجی به کمترین سطح کاهش یافت

یافته‌های جدیدترین نظرسنجی موسسه افکارسنجی گالوپ نشان می دهد که محبوبیت رئیس‌جمهوری آمریکا به کمترین سطح از زمان به روی کار آمدن در کاخ سفید نزول کرده است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

تارنمای «هیل» گزارش داد که بر اساس نتایج نظرسنجی اخیر گالوپ در حال حاضر ۳۸ درصد رای دهندگان از عملکرد جو بایدن رضایت دارند که این میزان رضایتمندی در ماه گذشته میلادی ۴۱ درصد بود. گفتنی است که در آغاز ریاست جمهوری بایدن ۵۷ درصد شرکت‌کنندگان در نظرسنجی گالوپ از وی رضایت داشتند.

در میان جناح های سیاسی، ۷۵ درصد دموکرات ها، ۳۱ درصد مستقل‌ها و ۵ درصد جمهوریخواهان ریاست جمهوری بایدن را مورد تائید قرار می دهند. بر اساس نتایج نظرسنجی گالوپ، ظرف یک ماه گذشته میزان رضایتمندی دموکرات ها و مستقل‌ها از عملکرد بایدن به ترتیب ۷ درصد و ۵ درصد کاهش یافته است.

در بخش دیگری از نظرسنجی گالوپ، میزان محبوبیت بایدن با دیگر سران آمریکا در مدت مشابه طی شده از ریاست جمهوری آنان مقایسه شده است.

در گزارش گالوپ آمده که یک سال و نیم پس از ورود به کاخ سفید، بایدن با ۴۰ درصد میانگین محبوبیت در قعر روسای جمهوری آمریکا قرار دارد. پس از وی دونالد ترامپ و جیمی کارتر مشترکاً ۴۲ درصد محبوبیت را به خود اختصاص داده و جورج بوش پسر با ۷۵ درصد، محبوب ترین رئیس جمهوری آمریکا در هجدهمین ماه ریاست جمهوری از زمان آغاز پژوهش گالوپ در دوره دوایت آیزنهاور محسوب می شود.

نظرسنجی گالوپ از ۵ تا ۲۶ ژوئیه (۱۴ تیر تا ۴ مرداد) و از میان یک هزار و ۱۳ داوطلب انجام شد و حاشیه خطای آن ۴ درصد است.

https://irna.ir/xjK۷rV

**توقف خط تولید تویوتا به دلیل ابتلای کارگران به ویروس کرونا

شرکت «تویوتا موتور» یکی از خطوط مونتاژ کارخانه تاکااوکا در استان «آئیشی» را به مدت دو روز به دلیل شیوع دوباره ویروس کرونا میان کارگرانش متوقف کرد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

شرکت تویوتا اعلام کرد یکی از خطوط تولید را در بخش شبانه به مدت دو روز متوقف کرده است. این اقدام بر روی تولید حدود ۶۵۰ اتومبیل از جمله مدل معروف ماشین «کرولا» تاثیر می‌گذارد.  

این نخستین بار از ماه ژانویه سال جاری میلادی است که تویوتا خط مونتاژ کارخانه داخلی خود را به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا بار دیگر متوقف می‌کند.

این کارخانه اتومبیل‌سازی همچنین با اختلال در تامین زنجیره تامین مواجه است.  

از سوی دیگر تویوتا گفت سه خط مونتاژ در دو کارخانه دیگر را به مدت سه روز متوقف می‌کند. این اقدام بر روی حدود چهار  هزار واحد از جمله "هارییر و آر ای وی ۴" تاثیر خواهد گذاشت. اما به نظر می‌رسد مشکل تنها محدود به کارخانه‌های داخلی نمی‌شود. تولید این شرکت در برخی کارخانه‌های خارجی نیز به دلیل شیوع دوباره ویروس کرونا با اختلال روبه رو شده است.


https://irna.ir/xjK۷rJ

**ترامپ از سفر احتمالی نانسی پلوسی به تایوان انتقاد کرد

رئیس‌جمهوری پیشین آمریکا از سفر قریب الوقوع رئیس مجلس این کشور به تایوان انتقاد کرد و هشدار داد که دخالت وی در روابط پکن و تایپه به وخامت آن می‌انجامد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

دونالد ترامپ در شبکه اجتماعی منتسب به خود (Truth) نوشت که دخالت نانسی پلوسی روابط چین و تایوان را بدتر می‌کند.

به گفته ترامپ، پلوسی "هر چه را دست بزند، به گند کشیده شده و به هرج و مرج و اغتشاش تبدیل می شود. "

شبکه خبری سی ان ان شب گذشته به نقل از مقام‌های دولتی آمریکا اعلام کرد که احتمالا سفر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان ظرف چند روز آینده آغاز خواهد شد.

در همین حال دفتر پلوسی اعلام کرده است که سفر وی به تایوان امکان پذیر است اما تائید نشده است.

درمیان افزایش تنش‌ها با آمریکا بر سر سفر احتمالی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان این کشور به جزیره تایوان، چین روز جمعه از برگزاری یک رزمایش بزرگ در نزدیکی تایوان خبر داد.

از سوی دیگر، گنگ شوانگ معاون نماینده دائم چین در سازمان ملل متحد روز جمعه در اظهارات خود در شورای امنیت که به آمریکا اشاره می‌کرد، گفت: نباید عزم چین برای دفاع از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی خود را دست کم گرفت. امیدوارم کشور مربوطه این امر را به وضوح ببیند و با آتش بازی نکند.

از سوی دیگر، شی جین پینگ رئیس جمهور چین بامداد جمعه با جو بایدن همتای آمریکایی خود به مدت ۲ ساعت گفت وگو کرد.

کاخ سفید در بیانیه‌ای گفت: در مورد تایوان، بایدن تاکید کرد که سیاست آمریکا تغییر نکرده و آمریکا به شدت با تلاش‌های یکجانبه برای تغییر وضعیت موجود یا تضعیف صلح و ثبات در سراسر تنگه تایوان مخالف است.

در روزهای اخیر تنش‌ها میان دو کشور بر سر سفر احتمالی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان افزایش یافته است.

گفته می‌شود که پلوسی قصد داشت در ماه آوریل (فروردین) به تایوان سفر کند اما برنامه سفر وی به دلیل شیوع ویروس کرونا به تعویق افتاد.

سفر وی به تایوان اولین سفر رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به این جزیره در طول ۲۵ سال اخیر محسوب می شود.

https://irna.ir/xjK۷tN

**کارشناس خاورمیانه: کشورهای عرب می دانند که ائتلاف با اسرائیل تنها به سود تل آویو است

کارشناس عرب مسائل خاورمیانه با اشاره به تغییر معادلات منطقه گفت که کشورهای عربی می دانند تنها رژیم صهیونیستی از هرگونه ائتلافی در منطقه علیه ایران سود خواهد برد و آنها به سخنان اخیر بایدن در منطقه گوش دادند اما به آن عمل نکردند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

«مصطفی البرغوثی» کارشناس و تحلیلگر مشهور فلسطینی در مقاله ای نوشت: محورهای سفر اخیر بایدن به سرزمین اشغالی فلسطین و عربستان را می توان در موارد زیر خلاصه کرد.

نخست، حمایت مطلق از اسرائیل، تایید دوباره بر ائتلاف آمریکا و اسرائیل و اعلام آمادگی برای افزودن یک میلیارد دلار به سطح حمایتهای نظامی سالانه حدود چهار میلیارد دلاری از تل آویو و تسریع و تسهیل در روندعادی سازی روابط حکومت های عربی با اسرائیل به زیان آرمانهای ملت فلسطین.

دوم، ایجاد یک ائتلاف نظامی - اطلاعاتی جدید متشکل از کشورهای عرب خلیج فارس و اسرائیل و سوق دادن این کشورها به درگیری با ایران به نفع تل آویو، سرازیر کردن میلیاردها دلار سود تسلیحات نظامی به جیب آمریکا و اسراییل، تلاش برای کاهش روابط کشورهای عرب خلیج فارس با قدرتهای دیگر مانند چین و روسیه و اطمینان از افزایش صادرات نفت از منطقه برای کمک به کاهش بحران اقتصادیِ گریبانگیرِ بایدن و تورم بی سابقه در آمریکا به منظور برطرف کردن خطر شکست حزب دموکرات در انتخابات آینده کنگره و احتمالا ریاست جمهوری.

این تحلیلگر افزود: اما برنامه مدنظر اسرائیل و بایدن به نحو مطلوب مد نظر آنان در این سفر پیش نرفت و غیر از گشودن حریم هوایی شبه جزیره عربستان به روی اسرائیل، بقیه شرکت کنندگان در نشست جده به کلی با طرح تشکیل ائتلاف نظامی علیه ایران مخالفت کردند زیرا به فراست می دانستند که از رویارویی با ایران، طرفی نخواهند بست و تنها منافع اسرائیل را تامین خواهند کرد، به علاوه دلیلی برای محدود کردن روابط خارجی و اقتصاد خود و حذف چین از این حوزه نمی دیدند. در محور افزایش صادرات نفت، هم بایدن دستاورد خاصی نداشت و این امر نیز به موافقت اعضای اوپک پلاس از جمله روسیه منوط شد.

البرغوثی تصریح کرد: بایدن با براه افتادن بدنبال برنامه های و طرحهای اسرائیل و جانبداری معمول از تل آویو و بازگذاشتن دست آن برای ادامه اشغالگری و سیاست تبعیض نژادی، تصویر ضعیفی از خود و کشورش به نمایش گذاشت؛ همانگونه که «زویی برییل» نویسنده اسرائیلی در مقاله ای در روزنامه هاآرتص نوشت که "بایدن در این سفر دریافت که قوانین بازی در منطقه تغییر کرده است، حرفهایش را گوش می کنند ولی اجرا نمی کنند."

https://irna.ir/xjK۵MX

**اذعان بورل به ناتوانی اروپا در قطع کامل واردات گاز از روسیه

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن اشاره به اینکه اتحادیه اروپا واردات گاز از روسیه را به نصف کاهش داده‌ است، اعلام کرد: این انتظار که یک شبه واردات انرژی از روسیه متوقف شود، بیشتر شبیه به یک «معجزه» است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

«جوسپ بورل» در گفت‌وگویی با شبکه آلمانی دویچه‌وله در پاسخ به انتقادها علیه عملکرد کشورهای عضو اتحادیه اروپا در توقف خرید گاز از روسیه و ادامه تامین سرمایه جنگ مسکو از این طریق عنوان کرد: اتحادیه اروپا واردات گاز از روسیه را به نصف کاهش داده‌ است.

وی با بیان اینکه اروپایی‌ها نمی‌توانند یک شبه واردات گاز از روسیه را موقف کنند، خاطرنشان کرد: این انتظار بی‌مورد است، اتحادیه اروپا «نمی‌تواند» معجزه کند.

بورل در پاسخ به این پرسش که چرا اتحادیه اروپا تعرفه‌های تنبیهی برای مسکو در راستای کاهش هزینه واردات از روسیه در نظر نمی‌گیرد، گفت: این طرح پس از بررسی‌های جدی، از طرف کشورهای عضو اتحادیه رد شد اما آن‌ها «تصمیم قاطع‌تری» گرفتند که آن‌ توقف خرید گاز از مسکو بود.

بنابر این گزارش، باوجود تمام تلاش‌های اروپایی‌ها برای توقف واردات از روسیه، کشورهای اروپایی همچنان به منظور تامین انرژی مصرفی منازل مسکونی و پویایی اقتصادی به دخایر انرژی روسیه وابسته هستند.

کشورهای اروپایی‌ هفته‌ گذشته در راستای اجرای سیاست‌های غرب علیه مسکو بر سر کاهش مصرف ۱۵ درصدی گاز توافق کردند.

این اقدام صرفه‌جویانه به منظور تامین گاز مورد نیاز اروپایی‌ها در طول زمستان، در شرایطی که روسیه انتقال گاز به این کشورها را به دلیل تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه مسکو متوقف کند، صورت می‌گیرد.

کاهش ۱۵ درصدی مصرف انرژی درحالی از اروپایی‌ها انتظار می‌رود که آن‌ها تحت ثاثیر شرایط بحرانی اقتصاد در اروپا در تامین مخارج زندگی روزمره با مشکل روبه‌رو هستند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در ادامه این گفت‌وگو با رد نتایج تحلیل‌ها از شرایط اقتصادی روسیه پس از تحریم‌های غرب و این موضوع که اقدامات غرب تاکنون تاثیری بر مسکو نداشته‌است، مدعی شد: روسیه از قطعات الکترونیکی تولیدکنندگان غربی در تجهیزات نظامی‌اش استقاده کرده اما این تحریم‌ها دسترسی مسکو با این قطعات را مسدود کرده است.

https://irna.ir/xjK۷vT

**ونزوئلا حکم دادگاه انگلیس در مورد ذخایر طلای این کشور را محکوم کرد

معاون ریاست جمهوری ونزوئلا با رد تصمیم «غیر عادی» دادگاه انگلیس مبنی بر ممانعت از دسترسی دولت کاراکاس به ذخایر طلای خود به نفع رهبر مخالفان، «اصلاح» این حکم و استرداد این ذخایر را خواستار شد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

«دلسی رودریگس» معاون ریاست جمهوری ونزوئلا در واکنش به اقدام دادگاه انگلیس مبنی بر جلوگیری از بازگرداندن ذخایر طلای این کشور به دولت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا، تاکید کرد «این سیاست به دنبال غصب ثروت مردم ونزوئلا است».

وی اعلام کرد: من با دولت بریتانیا تماس می‌گیرم و آن‌ها این فرصت را دارند که (حکم را) اصلاح کنند. برای از سرگیری مسیر صحیح مرتبط با حقوق بین‌الملل عمومی در رابطه با ونزوئلا، آن‌ها باید برای اصلاح اقدام کنند و این یک فرصت و پیامی است برای دولت بریتانیا تا به شیطنت‌ها در تظاهر به اینکه خوان گوایدو رئیس‌جمهوری کشور است، پایان دهد.

دادگاه عالی انگلیس در ۲۰ دسامبر گذشته (۲۹ آذر ۱۴۰۰) بخشی از درخواست استیناف خوان گوآیدو رهبر مخالفان ونزوئلا را مبنی بر اینکه وی مقام کنترل‌کننده ذخیره طلای ونزوئلا به ارزش یک میلیارد دلار نزد بانک انگلیس است، تایید کرد. دادگاه انگلیس اکنون در حالی در تایید درخواست گوایدو از استرداد ذخایر طلای ونزوئلا به دولت این کشور سر باز زده است که دلسی رودریگس این اقدام را «ماموریت جعلی رهبر مخالفان برای توجیه عملیات سرقت این دارایی‌ها» توسط انگلیس توصیف کرد.

بر اساس حکم دادگاه انگلیس، احکام دیوان عالی ونزوئلا مبنی بر انتقال طلای این کشور از لندن نادیده گرفته می‌شود. به نوشته خبرگزاری رویترز، این آخرین پیروزی برای خوان گوایدو سردسته مخالفان ونزوئلا است که پس از اینکه دولت انگلیس او را به جای مادورو به عنوان رئیس‌جمهور این کشور آمریکای لاتین به رسمیت شناخت، در یک سری درگیری‌های حقوقی بر سر طلا به دست آمده است.

رودریگس با بیان اینکه مادورو در روزهای آینده، شواهد قانع‌کننده‌ای را ارائه خواهد داد، از دولت بریتانیا خواست تا حکم اعلام شده را اصلاح کرده و منابع متعلق به این ملت آمریکای جنوبی را بازگرداند. وی تاکید کرد گوایدو هرگز رئیس‌جمهوری ونزوئلا نخواهد بود و عدالت در ونزوئلا با این گروه‌ جنایتکار اجرا نخواهد شد.

این مقام دولتی با تاکید بر اینکه بانک مرکزی ونزوئلا تنها مرجعی است که اختیار دارایی‌های یاد شده را بر عهده دارد، تصمیم دادگاه انگلیس را نقض مصونیت منابع طبق قوانین بین‌المللی دانست.  

بانک مرکزی ونزوئلا نیز در انتقاد شدید از اقدام دادگاه انگلیس، با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: این تصمیم قضایی با تظاهر به نادیده گرفتن مقام‌های قانونی بانک مرکزی ونزوئلا و برای توجیه شبکه جنایی که زمینه برای سوء استفاده از ذخایر ونزوئلا را فراهم می‌کند، حاکمیت حقوق بین‌الملل و نظم قانون اساسی ونزوئلا را نقض می‌کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: بانک انگلستان، با نقض کل سیستم سرمایه‌گذاری بین‌المللی و ضمانت محول شده، همواره رضایت خود را از این دستگاه‌های غیرقانونی نشان داده است تا از اختلاس طلای ونزوئلا سود ببرد.

معاون رئیس‌جمهوری ونزوئلا به تازگی در واکنش به مسئله دعوای قضایی با انگلیس بر سر کنترل ذخایر طلای این کشور به ارزش یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون یورو (حدود یک میلیارد و ۶۳۰ میلیون دلار) تاکید کرد «انگلیس قصد دارد طلای ونزوئلا را بدزدد».

تلاش ونزوئلا برای برگرداندن این طلاها تا کنون موفقیتی نداشته و این مساله به گروگانی نزد لندن برای تحت فشار قرار دادن دولت قانونی «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا تبدیل شده است.

بانک مرکزی ونزوئلا وابسته به دولت مادورو در ماه مه ۲۰۲۰ از بانک انگلیس با هدف پس گرفتن کنترل ذخایر طلای ونزوئلا شکایت کرد در حالی که دولت مادورو اعلام کرد، قصد دارد این ذخایر را با هدف تامین مالی برنامه ونزوئلا برای برنامه مهار همه‌گیری ویروس کرونا به فروش برساند.

از زمانی که دولت انگلیس در اوایل سال ۲۰۱۹ به جمع ده‌ها کشور دیگر در حمایت از گوآیدو با «متقلبانه» خواندن پیروزی مادورو در انتخابات ریاست جمهوری پیوست، بانک انگلیس از آزادسازی ذخایر طلای ونزوئلا به دولت مادورو امتناع کرده است. مخالفان دولت ونزوئلا مدعی شده‌اند که دولت مادورو می‌خواهد از این ذخایر برای تامین مالی متحدان خارجی‌اش استفاده کند؛ اتهامی که دولت ونزوئلا رد کرده است.

https://irna.ir/xjK۷vc

**اسپانیا مجددا خریدار نفت ونزوئلا شد

پس از دو سال وقفه، شرکت انرژی و پتروشیمی «رپسول» (Repsol) اسپانیا واردات نفت سنگین از ونزوئلا را از سر گرفت.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

شرکت اسپانیایی رپسول قرارداد عرضه نفت در ازای بدهی ونزوئلا را از سر گرفت.

بر اساس اطلاعات تارنمای تخصصی «آرگوس مدیا» (Repsol)، واردات این شرکت از ونزوئلا در ماه ژوئیه (تیر و مرداد) به حدود سه میلیون بشکه رسید.  

رپسول واردات نفت ونزوئلا را در سپتامبر ۲۰۲۰ متوقف کرد تا از نظام تحریم‌های آمریکا پیروی کند.

حدود یک ماه پیش و به دنبال لغو برخی تحریم‌های نفتی ونزوئلا توسط آمریکا، نخستین صادرات نفت خام این کشور به اروپا برای نخستین بار در دو سال اخیر آغاز شد.

شرکت‌ ایتالیایی اِنی (ENI) و شرکت اسپانیایی رسپول (Repsol) از اوایل ژوئن گذشته و پس از دریافت چراغ سبز از وزارت خارجه ایالات متحده شروع به خرید نفت خام ونزوئلا کردند.  همچنین بر اساس اسناد و داده‌های موسسه تحقیقاتی ریفینیتیو (Refinitiv)، شرکت ملی نفت ونزوئلا (PDVSA) در ماه ژوئن به طور متوسط روزانه ۶۳۰ هزار و ۵۰۰ بشکه نفت و فرآورده‌های نفتی صادر کرده که در مقایسه با ماه مه ۶۱ درصد افزایش یافته است.  

دولت «جو بایدن» رئیس‌جمهوری آمریکا در ۱۷ می (۲۷ اردیبهشت)، لغو بخشی از تحریم‌ها علیه ونزوئلا را اعلام کرد و به شرکت‌های نفتی آمریکا و اروپا اجازه داد مذاکرات و فعالیت‌های خود در ونزوئلا را از سر بگیرند.

با این حال، دولت ونزوئلا خواستار لغو همه اقدامات قهری یکجانبه اعمال شده توسط واشنگتن علیه کاراکاس است.

https://irna.ir/xjK۷xb

**نیویورک تایمز: اروپا برای حفظ منابع جدید انرژی با شرایط دشواری مواجه است

روزنامه نیویورک تایمز با اشاره به بن بست در روابط روسیه و غرب و نقش مسکو در تامین گاز طبیعی اروپا نوشت، کشورهای این قاره برای حفظ منابع جدید انرژی در شرایط بغرنج و دشواری بسر می‌برند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

این روزنامه آمریکایی نوشت: اروپا در هر جایی به دنبال دستیابی به انرژی لازم جهت به حرکت در آوردن اقتصاد خود است.

نیروگاه های برق زغال سنگ دوباره احیا شده اند و هزینه میلیاردی صرف سرمایه گذاری در پایانه ها به منظور انتقال گاز طبیعی مایع شده است که بیشتر آن از میادین شیل در تگزاس است.

مقامات و سران کشورها به قطر، آذربایجان، نروژ و الجزایر سفر کرده اند تا قراردادهای انرژی امضا کنند.  

این روزنامه با اشاره به نگرانی اروپا درباره قطع گاز روسیه نوشت: این امر دولت های اروپایی را وادار می کند سوخت را سهیه بندی کرده و فعالیت های تجاری تعطیلی شوند؛ اقدامی که هزاران نفر را در معرض بیکاری قرار خواهد داد.

این در حالیست که تهدیدهای روسیه نشانه ای دال بر فروکش کردن ندارد و از این رو تلاش های اروپا برای کسب منابع انرژی با درجاتی از خطا و اشتباه مواجه است.

مقدار گاز طبیعی که از روسیه وارد اروپا می شود، کمتر از یک سوم سال گذشته است. این هفته، گازپروم، شرکت بزرگ انرژی روسیه، انتقال گاز در یک خط لوله کلیدی از روسیه به آلمان را کاهش داد و این تصمیم قیمت های آتی گاز اروپا را به سطوح بی سابقه رساند.

کشورهای اروپایی با نگاهی به پایان سال،  شرکت‌های انرژی را تحت فشار قرار می‌دهند تا تأسیسات ذخیره‌سازی را با گاز پر کنند تا در صورت تعطیلی خطوط لوله روسیه، حاشیه ایمنی را ایجاد کنند.

ذخیره گاز اروپا در حال حاضر حدود ۶۷ درصد از ظرفیت کل است که بیش از ۱۰ درصد بیشتر از یک سال گذشته است. این سطوح باعث ایجاد آرامش می شود و نشان می دهد که کشورهای اروپایی ممکن است به هدف اتحادیه اروپا برای ۸۰ درصد پر شدن ظرفیت خود تا قبل از زمستان برسند.

اما نگرانی‌ها همچنان در حال افزایش است و دلایل زیادی وجود دارد که تلاش اروپا ممکن است با نزدیک شدن به هوای سردتر کافی نباشد.

هزینه نجومی انرژی در اروپا طیف گسترده ای از صنایع را در وضعیت تدافعی قرار داده و تغییراتی را به همراه داشته که ممکن است به دستیابی به هدف داوطلبانه ۱۵ درصدی صرفه جویی گاز اتحادیه اروپا کمک کند. آژانس بین‌المللی انرژی اخیراً پیش‌بینی کرده بود که تقاضای گاز در این منطقه در سال جاری ۹ درصد کاهش یابد.

در حال حاضر اخباری درباره  تعطیلی کارخانه ها یا کاهش تولید شنیده می شود. در رومانی، گروه  آلومینیوم ALRO   به تازگی اعلام کرد که تولید یک کارخانه بزرگ آلومینیوم را تعطیل می کند و ۵۰۰ نفر را اخراج می کند زیرا هزینه های بالای انرژی آن را غیررقابتی کرده است.

 در برخی کشورهای اروپایی مانند انگلیس و آلمان، شرکت های انرژی هنوز به طور کامل این هزینه ها را برای مشتریان خود تصویب نکرده اند و این بدان معناست که ضربه مهلک هنوز در راه است.

انتقال گاز طبیعی مایع به عنوان جایگزین گاز طبیعی روسیه همچنان گزینه هزینه بری محسوب می شود و گاز طبیعی مایع ممکن است به دیگر مناطق جهان که به سوخت متکی هستند آسیب وارد کند.

کشورهایی مانند آلمان و رومانی نیز اقدامات دیگری از جمله بازگرداندن نیروگاه های برق زغال سنگ یا به تاخیر انداختن مهلت از کار انداختن آنها را  انجام می دهند. هدف، به حداقل رساندن مقدار گاز مورد استفاده در نیروگاه ها برای تولید برق و ذخیره سازی آن  برای موارد ضروری مانند گرمایش خانه یا کارخانه ها است.

مساله آب و هوا نیز ممکن است بسیار مهم باشد، و این فقط به اروپا محدود نمی شود. زمستان سرد در آسیا، که مدت طولانی بازار اولیه گاز مایع بوده است، رقابت با اروپا را برای آنچه که به گفته تحلیلگران عرضه جهانی محدود گاز طبیعی مایع است، افزایش خواهد داد.

عوامل غیرقابل پیش بینی دیگری نیز وجود دارد. دولت هلند طرحی را ارائه داده که استخراج گاز از یک منطقه شمالی دراین کشور را کاهش می کند. این منطقه یک میدان منبع گاز طبیعی در سرزمین اصلی اروپا است اما دولت هلند به دلیل خشم ساکنان محلی منطقه از زمین لزره های ناشی از استخراج گاز مجبور به کاهش فعالیت آن شده است. دولت این کشور وعده داده تنها در بدترین سناریو به استخراج از این میدان ادامه می دهد. در ماه های آینده این وعده دولت هلند محک خواهد خورد.

https://irna.ir/xjK۷xv

**نشست فوق‌العاده کابینه "لاپید" در سایه تهدیدهای حزب‌الله

درپی تهدیدهای اخیر حزب الله لبنان و تاکید بر حق این کشور در بهره برداری از منابع نفتی و گازی خود در منطقه مورد مناقشه دریایی با فلسطین اشغالی، کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی قرار است فردا یکشنبه جلسه‌ای فوق‌العاده را برای بررسی آخرین تحولات مرتبط با میدان گازی "کاریش" واقع در این منطقه برگزار کند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

اگرچه اکثریت مسئولان لبنان نمی‌دانند که «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی در سفر هفته جاری خود به بیروت چه خواهند کرد، اما طرف‌های غیر رسمی در لبنان بر این باورند که کشورشان با توجه به تحولات و شرایط موجود، با تلاش میانجی آمریکایی با احتیاط تعامل خواهند کرد.

در این میان، بحث در مورد پرونده ترسیم مرزهای دریایی همچنان در رسانه‌ها و محافل سیاسی داخل رژیم صهیونیستی ادامه دارد، اما این نکته قابل توجه است که شبکه‌های عبری‌زبان عصر دیروز نشان دادند که «فشارها (پس از هشدارهای سید حسن نصرالله درباره میدان گازی کاریش) به درجه‌ای رسید که کابینه سیاسی و امنیتی رژیم اسرائیل تصمیم به برگزاری یک جلسه فوق العاده در روز یکشنبه برای بررسی اختلافات بر سر مرزهای دریایی گرفته است و اکنون این باور در محافل رسانه‌ای رژیم صهیونیستی وجود دارد که یک فرصت منطقی و امکان واقعی برای دستیابی به راه‌حل وجود دارد».

از سوی دیگر، گزارش های رسانه‌ای حکایت از وجود «هراس» و نگرانی در دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی در صورت اجرای تهدیدات حزب الله دارد. مقامات امنیتی رژیم نگران هستند که این تهدیدات «تنها به سکوهای گازی منحصر نشود و خطوط کشتی‌رانی را که ۹۹ درصد از واردات اسرائیل از این طریق انجام می‌گیرد، شامل شود و این نشان می‌دهد که دشمن سیگنال‌های عملیاتی دریافت کرده است، مبنی بر اینکه پاسخ مقاومت کل سیستم ناوبری و کشتی‌رانی در دریای مدیترانه را مختل خواهد کرد».

نگرانی در میان محافل امنیتی رژیم صهیونیستی پس از تهدیدها و هشدارهای اخیر دبیرکل حزب الله لبنان درباره میدان گازی کاریش افزایش یافته است.

سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در گفت‌وگو با شبکه المیادین که دوشنبه گذشته منتشر شد، اعلام کرد که مقاومت لبنان اجازه استخراج نفت و گاز رژیم صهیونیستی را نخواهد داد، حتی اگر این مسئله به جنگ منجر شود.

دبیرکل حزب الله لبنان اخیرا همچنین در دیدار سالیانه عاشورایی با شماری از خطیبان و مرثیه سرایان بر این معادله تاکید کرد که اگر لبنان حق خود را نگیرد، رژیم صهیونیستی نخواهد توانست نفتی (از سراسر اراضی اشغالی فلسطین) استخراج کند.

به دنبال انتشار این پیام تهدید آمیز سید حسن نصرالله، رسانه‌های عبری زبان اذعان کردند که نیروهای زمینی ارتش رژیم صهیونیستی در شرایط کنونی برای ورود به جنگ آمادگی ندارند.

در همین ارتباط، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که نیروهای زمینی ارتش آماده ورود به جنگ نیستند و برخی مسائل و مشکلات وجود دارد که  مانع از ورود آنان به حمله زمینی به لبنان خواهد شد.

چند روز پیش روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی به ضعف نیروی هوایی رژیم صهیونیستی پرداخت و نوشت که «نیروی هوایی اسرائیل در جنگ بعدی فلج خواهد شد».

https://irna.ir/xjK۷yz

**بارش‌های بی‌سابقه و سیل آسا در برخی کشورهای عرب حوزه خلیج فارس

بارش‌های بی‌سابقه و سیل آسا چند کشور عرب حوزه خلیج فارس را غافل گیر کرد؛ قطر، امارات، عربستان، کویت، عمان و بحرین، در روزهای گذشته شاهد بارش شدید باران بودند که باعث جاری شدن سیل در برخی مناطق و شهرها در این کشورها شد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

کشورهای حوزه خلیج فارس در روزهای اخیر شاهد بارش‌های بی‌سابقه‌ای هستند که چنین بارش‌هایی در ماه‌های گرم تابستان امری غیر عادی است.
کاربران شبکه‌های اجتماعی ویدئوهایی از بارش‌های سیل آسا در قطر منتشر کردند؛ این کاربران پنجشنبه گذشته هشتگ #باران_قطر را در توییتر و بسیاری از شبکه‌های اجتماعی انتشار دادند؛ فعالان شبکه‌های اجتماعی ویدئوهایی از بارش‌ها برای دومین روز متوالی در قطر در یک زمان غیرعادی از سال را منتشر کردند.
پیشتر، اداره هواشناسی قطر نسبت به وقوع رعد و برق پیش بینی شده همراه با وزش باد شدید و وقوع مد در برخی مناطق در دریا هشدار داده و ضمن دعوت از شهروندان برای رعایت احتیاط‌های لازم، دید افقی را کمتر از دو کیلومتر و نبود دید در برخی مناطق به دلیل رعد و برق اعلام کرده بود. اداره هواشناسی قطر، در عین حال به توجه به بالا آمدن امواج تا ارتفاع ۱۲ فوتی، خواستار جلوگیری از فعالیت‌های دریایی شده بود.
در امارات نیز، فجیره، شارجه و راس الخیمه در روز چهارشنبه گذشته شاهد بارش‌های شدید بود که منجر به وقوع سیل در برخی مناطق شد.
دولت امارات در این ارتباط از ایجاد کمیته‌ای برای پاسخگویی به خسارت‌های ناشی از وقوع سیل در این کشور خبر داده و تمامی افراد آسیب دیده از بارش‌های سیل آسا در مناطق شرقی این کشور به مکان‌های اسکان موقت هدایت شدند.
در چندین شهر عربستان هم بارش‌های شدید ثبت شد که مهمترین آنها مربوط به «عسیر» در روز چهارشنبه بود. مرکز ملی هواشناسی عربستان نسبت به احتمال بارش‌های متوسط تا شدید در روز پنجشنبه در این استان هشدار داده بود.
در کویت نیز اداره هواشناسی این کشور، از انتظار تداوم بارش‌ها در مقادیر مختلف از خفیف تا متوسط خبر داده بود. به دلیل شرایط جوی و آب و هوایی، تشکیل کلاس‌ها و برگزاری امتحان‌ها در مدارس دولتی و خصوصی این کشور به حالت تعلیق درآمد.
سلطان نشین عمان هم از احتمال بارش‌های رعدآسا با شدت‌های مختلف در چندین منطقه از این کشور منجر به سیلاب و قطع راه‌های ارتباطی خبر داده بود.
اداره هواشناسی وزارت حمل و نقل و ارتباطات بحرین هم اعلام کرده که هوای امروز در این کشور ناپایدار خواهد بود و از احتمال بارش‌ها گاهی همراه با رعد و برق خبر داده است.
به نوشته تی. آر. تی عربی، اگر چه کشورهای حوزه خلیج فارس به طور معمول شاهد بارندگی هستند، اما فراوانی آنها در طول فصل تابستان قابل توجه است. این که موج کنونی بارش‌ها که موجب نوسانات آب و هوایی در بسیاری از کشورهای جهان از جمله اروپا که هم اینک موج گرمای بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کنند، با تغییرات اقلیمی جهانی مرتبط است یا خیر، مشخص نیست.

https://irna.ir/xjK۷xL

**نقص فنی در هواپیماها، نیروی هوایی آمریکا را زمین‌گیر کرد

نیروی هوایی آمریکا اعلام کرد در پی شناسایی یک قطعه معیوب در صندلی‌پران‌ها، بخش زیادی از ناوگان جنگنده‌های خود از جمله اف-۳۵ را برای بررسی زمین‌گیر کرد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

نیروی هوایی آمریکا اعلام کرده است که بیشتر ناوگان جنگنده های اف-۳۵ به دلیل نگرانی بر سر ایمنی صندلی پران (ejection seat) زمین گیر شده اند.

سخنگوی فرماندهی نبرد هوایی نیروی هوایی ایالات متحده در این خصوص به خبرنگاران گفت روند تسریع بازرسی صندلی پران ها آغاز شده است. نیروی هوایی این کشور در سپتامبر سال گذشته (شهریور ۱۴۰۰) اعلام کرد که پس از جنگنده های اف- ۱۶ فالکن، بیشترین تعداد جنگنده ها مربوط به اف-۳۵ با رقم ۳۰۲ فروند است.    

بر اساس گزارش ها، نیروی هوایی آمریکا شمار اف-۳۵ های زمینگیر شده را فاش نکرده اما گفته می شود علاوه بر این جنگنده های پیشرفته، ۲۰۳ هواپیمای آموزشی نیز به دلیل ایراد احتمالی در صندلی پران ها زمین گیر شده اند. این تعداد هواپیما ۴۰ درصد ناوگان فرماندهی آموزش هوایی را شامل می شود.

شرکت انگلیسی "مارتین بیکر" به عنوان سازنده صندلی پران ها برای اولین بار این نقص بالقوه را در کارتریج صندلی پران شناسایی کرد، که در استقرار چتر نجات در هنگام کشیدن دسته پرتاب خلبانان نقش دارد.

این مشکل در  برخی از پیشرفته‌ترین جت‌های جنگنده ارتش از جمله اف-۳۵، مک‌دانل داگلاس اف/ای-۱۸ هورنت و بوئینگ ئی‌ای-۱۸جی گرولر مشاهده شده است.  

https://irna.ir/xjK۷yh

**صادرات گاز روسیه به لتونی متوقف شد

شرکت دولتی گازپروم امروز اعلام کرد که صادرات گاز به لتونی را به علت نقض شروط بهره‌برداری متوقف کرده است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

تارنمای راشاتودی نوشت، شرکت گاز لتونی پیشتر اعلام کرده بود که این کشور از پرداخت هزینه واردات گاز روسیه به روبل خودداری می کند.

این شرکت همچنین اعلام کرده که دیگر از شرکت گازپروم گاز خریداری نمی‌کند و به دنبال تامین‌کننده دیگری برای واردات گاز خواهد بود.

شرکت گاز لتونی گفته است، هزینه واردات گاز را به یورو پرداخت می کند.

اوایل ماه جاری میلادی مجلس لتونی واردات گاز روسیه را از ۱ ژانویه ۲۰۲۳ ممنوع کرد.

گازپروم در پی تصمیم اتحادیه اروپا برای کاهش واردات گاز از روسیه، صادرات گاز به کشورهای اروپایی را اندک اندک کاهش داده است.

اتحادیه اروپا در راستای عدم وابستگی به گاز روسیه تصمیم گرفته است تا بهار آینده واردات گاز از این کشور را ۱۵ درصد کاهش دهد و از سوی دیگر با پیگیری طرحی به دنبال ذخیره بیشتر این انرژی در زمستان پیش رو است.


https://irna.ir/xjK۷Cf

**تجمع هواداران صدر در مرکز بغداد

طرفداران جریان صدر عراق از صبح امروز شنبه در میدان «التحریر» و ورودی منطقه سبز در مرکز بغداد تجمع کرده‌اند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

طرفداران مقتدی صدر که از صبح امروز در مخالفت با جلسه احتمالی امروز پارلمان برای معرفی نخست وزیر جدید دست به  تجمع زده‌اند، خود را به ورودی منطقه سبز بغداد رساندند.

به گفته المیادین، هرچند که در خصوص هدف تجمع کنندگان گزارشی منتشر نشده است، اما گفته می‌شود آنها قصد ورود به منطقه سبز را دارند تا جلوی تشکیل جلسه پارلمان را بگیرند.

بر اساس این گزارش، اکنون تجمع‌کنندگان پس از عبور از دو پل الجمهوریه و السنک، به ورودی منطقه سبز رسیده‌اند.

همزمان برخی منابع خبری عراق گزارش دادند که شماری از معترضان طرفدار جریان الصدر پس از برداشتن موانع بتنی در اطراف منطقه سبز، وارد این منطقه امنیتی شدند.

السومریه نیوز گزارش داد که نیروهای امنیتی برای ممانعت از ورود معترضان به منطقه سبز بغداد، از خودروهای آب‌پاش و گازهای اشک آور استفاده می‌کنند.

در همین حال، «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق امروز در بیانیه ای از تجمع کنندگان خواست تا به مسالمت آمیز بودن تجمع خود و دستورات نیروهای امنیتی پایبند باشند.

او افزود: تداوم تنش ساسی باعث تنش در جامعه می شود و به نفع منافع عمومی نیست.

الکاظمی تصریح کرد: نیروهای امنیتی باید وظیفه خود در حفاظت از نهادهای رسمی را انجام دهند و لازم است که همه اقدامات قانونی را برای حفظ نظم و امنیت اتخاذ کنند.

این درحالی است که برخی از منابع خبری گزارش دادند که هواداران صدر بعد از یورش خود به منطقه سبز از سمت تونل الزیتون، یک خودروی دولتی را به تصرف خود درآوردند.

تحرکات طرفداران مقتدی صدر در اعتراض به نامزدی «محمد شیاع السودانی» برای تصدی سمت نخست وزیری از روز چهارشنبه گذشته آغاز شده است.

چهارشنبه شب پس از ورود معترضان به منطقه سبز بغداد، رهبر جریان صدر اعلام کرد که « این یک پیام عالی خودجوش، مردمی و اصلاح طلبانه بود» و از معترضان تشکر کرد.

چارچوب هماهنگی شیعیان عراق هم در بیانیه‌ای درباره ورود معترضان به منطقه سبز بغداد هشدار داد و از ملت خواست تا مانع بروز فتنه جدید در کشور شوند.

 سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت عراق نیز در واکنش به ورود طرفداران جریان صدر به خیابان و تصرف منطقه سبز، در مصاحبه ای تلویزیونی گفته بود که نیروهای چارچوب هماهنگی شیعی دست از معرفی محمد شیاع السودانی برای نخست وزیری نکشیده‌اند.

سید عمار حکیم در گفت و گو با بخش عربی "بی بی سی" از التزام چارچوب هماهنگی به معرفی السودانی برای نخست وزیری عراق گفت و از نحوه تعامل نیروهای امنیتی با معترضان در ورود آنان به منطقه سبز انتقاد کرد.

رهبر جریان حکمت عراق تاکید کرد که با وجود تصرف پارلمان (از سوی طرفداران جریان صدر در روز چهارشنبه گذشته) این اقدامات، چارچوب هماهنگی را از ادامه راه بازنخواهد داشت و جریان صدر با هر نامزد دیگری غیر از السودانی نیز مخالفت خواهد کرد.

شیخ عبدالمهدی الکربلایی نماینده آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق دیروز در مراسم تعویض پرچم گنبد سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و حضرت ابالفضل العباس (ع) سخنرانی کرد و گفت: امام حسین علیه السلام از ما می‌خواهد از تفرقه و جدال به خاطر منافع دنیایی دوری کنیم.

مرجعیت عالیقدر عراق خواستار حفظ اتحاد ملت عراق و زندگی در صلح و آرامش شد و اعلام کرد که «امام حسین علیه السلام از ما می خواهد که حرمت اموال و دارایی‌های دولتی و خصوصی را حفظ کنیم».

https://irna.ir/xjK۷Cb

**ورود دوباره طرفداران صدر به پارلمان عراق

طرفداران جریان صدر امروز برای دومین بار در کمتر از چهار روز وارد مقر پارلمان عراق در منطقه سبز در مرکز بغداد شده‌اند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

طرفداران جریان صدر به ریاست «مقتدی صدر» ظهر امروز (شنبه) با عبور از موانع امنیتی و ورود به منطقه سبز بغداد، مجددا وارد صحن پارلمان عراق شدند.

طرفداران صدر چهارشنبه گذشته هم در اعتراض به نامزدی «محمد شیاع السودانی» برای تصدی سمت نخست وزیری عراق، در منطقه سبز بغداد تجمع کرده و سپس مقر پارلمان عراق شدند.

برخی منابع عراقی می‌گویند که در حین ورود تجمع‌کنندگان امروز شنبه به داخل پارلمان، شماری از نیروهای امنیتی و تجمع کنندگان زخمی شده‌اند.

وزارت بهداشت عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد که ۶۰ نفر از تجمع کنندگان زخمی شدند.

در همین حال، «صالح محمد العراقی » از نزدیکان مقتدی صدر که از او به عنوان «وزیر صدر» در عراق یاد می‌کنند، گفت: «ما تشکل های سیاسی را مسئول هرگونه تعدی به تظاهرکنندگان مسالمت جو در بغداد می دانیم».

طرفداران جریان صدر عراق صبح امروز شنبه ابتدا در میدان «التحریر» و ورودی منطقه سبز تجمع کردند اما سپس با عبور از چهار ایست و بازرسی امنیتی خود را همانند روز چهارشنبه به مقر پارلمان رسانده و وارد آن شدند.

پیش از این «مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق در بیانیه ای از تجمع کنندگان خواست تا به مسالمت آمیز بودن تجمع خود و دستورات نیروهای امنیتی پایبند باشند.

او افزود: تداوم تنش سیاسی باعث تنش در جامعه می شود و به نفع منافع عمومی نیست.

الکاظمی تصریح کرد: نیروهای امنیتی باید وظیفه خود در حفاظت از نهادهای رسمی را انجام دهند و لازم است که همه اقدامات قانونی را برای حفظ نظم و امنیت اتخاذ کنند.

این درحالی است که برخی از منابع خبری گزارش دادند که هواداران صدر بعد از یورش خود به منطقه سبز از سمت تونل الزیتون، یک خودروی دولتی را به تصرف خود درآوردند.

تحرکات طرفداران مقتدی صدر در اعتراض به نامزدی «محمد شیاع السودانی» برای تصدی سمت نخست وزیری از روز چهارشنبه گذشته آغاز شده است.

چهارشنبه شب پس از ورود معترضان به منطقه سبز بغداد، رهبر جریان صدر اعلام کرد که « این یک پیام عالی خودجوش، مردمی و اصلاح طلبانه بود» و از معترضان تشکر کرد.

چارچوب هماهنگی شیعیان عراق هم در بیانیه‌ای درباره ورود معترضان به منطقه سبز بغداد هشدار داد و از ملت خواست تا مانع بروز فتنه جدید در کشور شوند.

 سید عمار حکیم رهبر جریان حکمت عراق نیز در واکنش به ورود طرفداران جریان صدر به خیابان و تصرف منطقه سبز، در مصاحبه ای تلویزیونی گفته بود که نیروهای چارچوب هماهنگی شیعی دست از معرفی محمد شیاع السودانی برای نخست وزیری نکشیده‌اند.

وی در گفت و گو با بخش عربی "بی بی سی" از التزام چارچوب هماهنگی به معرفی السودانی برای نخست وزیری عراق سخن گفت و از نحوه تعامل نیروهای امنیتی با معترضان در ورود آنان به منطقه سبز انتقاد کرد.

رهبر جریان حکمت عراق تاکید کرد که با وجود تصرف پارلمان (از سوی طرفداران جریان صدر در روز چهارشنبه گذشته) این اقدامات، چارچوب هماهنگی را از ادامه راه بازنخواهد داشت و جریان صدر با هر نامزد دیگری غیر از السودانی نیز مخالفت خواهد کرد.

شیخ عبدالمهدی الکربلایی نماینده آیت الله سید علی سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان عراق دیروز در مراسم تعویض پرچم گنبد سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و حضرت ابالفضل العباس (ع) سخنرانی کرد و گفت: امام حسین علیه السلام از ما می‌خواهد از تفرقه و جدال به خاطر منافع دنیایی دوری کنیم.

مرجعیت عالیقدر عراق خواستار حفظ اتحاد ملت عراق و زندگی در صلح و آرامش شد و اعلام کرد که «امام حسین علیه السلام از ما می خواهد که حرمت اموال و دارایی‌های دولتی و خصوصی را حفظ کنیم».

https://irna.ir/xjK۷Hq

**اعتراف پاپ فرانسیس به «نسل‌کشی» در مدارس کودکان بومی کانادا

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان امروز شنبه در بازگشت از کانادا اذعان کرد: اتفاقات رخ داده برای همسان‌سازی اجباری کودکان بومی در مداس شبانه روزی کانادا که از سوی کاتولیک ها و دیگر کلیساهای مسیحی اداره می شدند، «نسل‌کشی» بوده است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

پاپ این اظهارات را در پرواز بازگشت به رم بعد از سفر یک هفته ای خود به کانادا مطرح کرد. وی در کانادا از نقش کلیسا در سیاست کلیسا علیه کودکان بومی عذرخواهی کرد.

یک خبرنگار بومی کانادایی در هواپیما از او پرسید که چرا در طول سفر از کلمه "نسل‌کشی" استفاده نکرد و آیا می پذیرد که اعضای کلیسا در نسل کشی مشارکت داشتند؟

پاپ پاسخ داد: درست است که من از این کلمه استفاده نکردم و دلیل آن این بود که به آن فکر نکرده بودم. اما به توصیف نسل کشی پرداختم و عذرخواهی کردم و برای چنین اقدامی که نسل کشی بود طلب بخشش کردم.

رهبر کاتولیک های جهان افزود: من این را که کودکان را از والدین شان جدا کنید و تلاش کنید فرهنگ، افکار و سنت ها، نژاد و کل فرهنگ آنها را تغییر دهید محکوم می کنم.

بین سال‌های ۱۸۸۱ و ۱۹۹۶ بیش از ۱۵۰ هزار  کودک بومی کانادایی از خانواده‌های خود جدا و به مدارس شبانه روزی آورده شدند. بسیاری از کودکان در نظامی که کمیسیون «حقیقت و آشتی» کانادا آن را «نسل کشی فرهنگی" نامید، گرسنگی کشیدند، کتک خوردند و مورد آزار جنسی قرار گرفتند.

اوایل سال گذشته بود که خبر کشف صدها گور دسته‌جمعی در محوطه ساختمان هایی که پیشتر مدرسه شبانه روزی کلیسای کاتولیک مخصوص کودکان بومی کانادا بودند، غوغایی در جهان به پا کرد و پرده از چهره دیگری از ظلم طولانی مدت علیه بومیان آمریکا را در کانادا کنار زد.

در این گورها بقایای اجساد کودکانی کشف شد که کانادا زیر نظر کلیسای کاتولیک برای یکپارچه سازی اجباری نزدیک به ۱۵۰ هزار کودک بومی در جامعه سفید پوست از سال ۱۸۸۳ تا ۱۹۹۶ در مدارس شبانه‌روزی گرآورده بود تا در شرایطی که آموزش فرهنگ و زبان بومی ممنوع بوده و کودکان بومی به اجبار از خانواده های خود جدا می شدند، در این مدارس شبانه روزی برای خودداری از صحبت کردن به زبان مادری تحت آموزش قرار گیرند.

پاپ: آماده استعفا هستم

رویترز نوشت: پاپ همچنین روز شنبه گفت افزایش سن و مشکلات راه رفتن فصل جدید و کُندتری را دوران خدمت او به عنوان پاپ ایجاد کرده است و بار دیگر تاکید کرد که روزی که مشکلات جدی سلامت مانع او در اداره کلیسا شود، استعفا خواهد داد.

وی درپاسخ به خبرنگاران در هواپیمای بازگشت از کانادا گفت: فکر نمی کنم بتوانم سفرها را با همان روال قبلی انجام دهم.

رهبر کاتولیک های جهان که در ۸۵ سالگی بسر می برد به دلیل پارگی رباط و التهاب زانو از ویلچر و والکر یا عصا استفاده می کند.

سرعت سفر پاپ به کانادا، که بر عذرخواهی او به خاطر نقش کلیسا در مدارس شبانه روزی  برای کودکان بومی متمرکز بود، نسبت به گذشته کندتر بود و معمولاً فقط دو رویداد در روز و زمان استراحت طولانی داشت.

فرانسیس گفت که ترجیح می دهد زانوی خود را جراحی نکند زیرا نمی خواهد عوارض جانبی منفی طولانی مدت ناشی از بیهوشی که یک سال پیش پس از عمل روده  متحمل شده بود، تکرار شود.

او اشاره کرد که قبل از تصمیم گیری در مورد سفرهای آینده، ابتدا به مناطق و کشورهایی که قبلاً قول داده بود مانند سودان جنوبی، جمهوری دموکراتیک کنگو، لبنان و شاید قزاقستان سفر خواهد کرد.

پاپ پیشتر در همین ماه در مصاحبه ای گفته بود که قصد ندارد به زودی استعفا دهد.

او بارها گفته است که می تواند راه پاپ بندیکت را دنبال کند که در سال ۲۰۱۳ اولین اولین پاپی بود که در ۶۰۰ سال گذشته به جای حکومت مادام العمر استعفا داد.

https://irna.ir/xjK۷Jk

**آمریکا، عامل پنهان جنگ اوکراین به دنبال تضعیف چین با ابزار تایوان

همانطور که آمریکا طی سال ها ارتش اوکراین را به عنوان سنگری در برابر روسیه با هدف تحریک جنگ فاجعه بار کنونی برپا کرد، واشنگتن در حال تقویت بخش نظامی تایوان است و تلاش می کند چین را به اقدام نظامی به منظور تضعیف و بی ثبات کردن رقیب خود سوق دهد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

آمریکا به همین منظور به اقدامات تحریک آمیزی دست زده است که از جمله آن دست گذاشتن روی تایوان و برنامه سفر احتمالی نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده به این جزیره است.

تارنمای «وب سایت سوسیالیست جهانی» (wsws) به عنوان یک مرکز مطالعاتی در انگلیس در گزارشی در این خصوص به شرح آنچه در پس این تصمیم می گذرد، پرداخت و نوشت: ناو هواپیمابر یو اس اس رونالد ریگان و گروه ضربتی اش شامل یک ناوشکن و رزمناو به تازگی از سنگاپور به سوی دریای چین جنوبی و تایوان حرکت کردند. این انتقال که ارتباط واضحی با سفر برنامه ریزی شده نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان دارد، تنش سیاسی و نظامی آمریکا با چین را افزایش می دهد که خطر فاجعه بالقوه جنگ هسته ای را به همراه دارد.

به رغم هشدارهای مکرر پکن، پلوسی و هیات همراه وی تور آسیای شرقی شان را آغاز کردند و به عمد گزینه فرود در تایوان را باز نگه داشتند.

طبق برنامه سفر پلوسی که در رسانه های آمریکایی منتشر شده است، این سفر کشورهای ژاپن، کره جنوبی، مالزی و سنگاپور را در بر می گیرد که جملگی متحدان آمریکا در برابر چین تلقی می شوند و تایوان نیز به عنوان توقفگاه احتمالی پلوسی در نظر گرفته شده است.

صرف نظر از ادعای کاخ سفید مبنی بر اینکه صلاحیتی درمورد تصمیم پلوسی برای پرواز به تایوان با یک هواپیمای نظامی ندارد، ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور آماده مداخله در برابر هر گونه واکنش چین هستند.

در این میان، خبرگزاری آسوشیتدپرس روز چهارشنبه گزارش داد که مقام های پنتاگون گفته اند تعامل نظامی آمریکا شامل ناوهای هواپیمابر، جت های جنگنده و عملیات نظارتی برای محافظت از پلوسی حین پرواز به تایوان و خارج از این جزیره و همچنین بر روی زمین است.

خواه پلوسی به تایوان سفر کند یا نه، این اظهارات آتش افروزانه ای با اعلام قصد آمریکا برای اقدام نظامی علیه چین در تایوان یا اطراف این جزیره، به تنش ها دامن می زند.

شی جین پینگ رئیس جمهوری چین به شدت با سفر پلوسی دومین نفر در صف ریاست جمهوری آمریکا به تایوان مخالفت کرده است. این سفر، نقض سیاست چین واحد تلقی می شود که به موجب آن، آمریکا از سال ۱۹۷۹میلادی تایوان را به عنوان یک کشور به رسمیت نشناخته است.

رئیس جمهوری چین روز پنجشنبه در یک تماس تلفنی دو ساعته با همتای آمریکایی اش، به بایدن گفت: اگر با آتش بازی کنید، می سوزید. امیدوارم طرف آمریکایی این مساله را به وضوح درک کند.

نکته قابل توجه این است که در واقعیت، دولت های متعدد آمریکا از اوباما گرفته تا ترامپ و بایدن به عمد سیاست چین واحد را از جمله با اعزام نیرو، افزایش فروش تسلیحات و اعزام مقام ها و هیات هایی به تایوان تضعیف کرده اند.

پلوسی اولین رئیس مجلس در راس قدرت آمریکاست که از سال ۱۹۹۷ تاکنون از تایوان دیدن می کند. در آن سال، نیوت گینگریچ رئیس وقت مجلس نمایندگان آمریکا از این جزیره دیدن کرد.

این سفر تهدیدآمیز در سایه شرایط ملتهب به عنوان بخشی از اقدامات تشدید یافته واشنگتن برای انکار سیاست چین واحد انجام می شود.

در این میان، اعزام یک ناو هواپیمابر از طریق تنگه تایوان بین این جزیره و سرزمین اصلی چین، خود اقدامی تحریک آمیز است.

در سال ۱۹۹۵، بیل کلینتون رئیس جمهوری وقت آمریکا ناو هواپیمابر یو اس اس نیمیتز را پس از آنکه چین آزمایش های موشکی را در نزدیکی قلمرو مورد ادعای تایوان انجام داد، عازم این تنگه کرد.

به نظر می رسد ناو یو اس اس کیتی هاوک آخرین ناو آمریکایی باشد که در سال ۲۰۰۷ از این تنگه عبور کرده، اما دیگر کشتی های جنگی آمریکایی به صورت ماهانه این کار را انجام داده اند.

ناو یو اس اس بنفولد در ماه جاری میلادی از تنگه تایوان تردد کرد پس از آنکه در نزدیکی جزایر مورد مناقشه اسپراتلی و جزایر پاراسل ناوبری کرده بود.

این تارنمای آمریکایی مدعی شد که چین از مدت ها قبل هشدار داده است که تایوان را با زور به سرزمین اصلی پیوند می دهد اگر این جزیره اعلام استقلال کند و اقدامات واشنگتن اکنون مشوق این مساله است.

با وجود این شرایط، دموکرات ها و جمهوریخواهان در کنگره آمریکا و همچنین رسانه های آمریکایی از پلوسی خواسته اند به تایوان سفر کند.

ایالات متحده بی پروا در حال دامن زدن به رویارویی با چین است زیرا پکن را تهدید اصلی برای استیلای جهانی خود می داند و همچنین ابزاری برای هدایت نارضایتی طبقه کارگر در میانه بحران اجتماعی و اقتصادی در داخل در برابر یک دشمن خارجی فرضی تلقی می کند.  

طراحان نظامی آمریکا، تایوان را یک سکوی راهبردی مهم برای حمله به چین می دانند. این جزیره همچنین یک دارایی اقتصادی کلیدی است و تخمین زده می شود که ۹۲ درصد از تراشه های نیمه هادی پیشرفته جهان را تولید می کند.

https://irna.ir/xjK۷Jm

**احتمال بازگشت نتانیاهو به قدرت

آخرین نظر سنجی انجام‌شده توسط روزنامه عبری‌زبان «معاریو»، از احتمال بازگشت «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق این رژیم به قدرت خبر داد.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

نظرسنجی روزنامه «معاریو»، چاپ تل‌آویو درباره چشم‌انداز ‌احتمالی دولت آینده رژیم صهیونیستی و وضعیت دو اردوگاه سیاسی چپ و راست، حاکی از بالا بودن احتمال پیروزی راست‌گرایان به رهبری نتانیاهو بر چپ‌گرایان به رهبری یائیر لاپید نخست وزیر موقت است.

بر اساس این نظر سنجی، در اردوگاه چپ، حزب «یش‌عتید» به رهبری «یائیر لاپید» نخست وزیر موقت با ۲۳ رای، حزب «آبی‌وسفید» به رهبری «بنی گانتس» با ۱۱ رای، حزب «اسرائیل، خانه ما» به رهبری «آویگدور لیبرمن» با ۵ رای، حزب «کارگر» به رهبری «اسحاق هرتزوگ» با ۴ رای، حزب «میرتس» به رهبری «نیتسان هوروویتس» با ۴ رای و حزب «فهرست یکپارچه عربی» به رهبری «منصور عباس» با ۴ رای، در مجموع ۵۱ رای را در کنست رژیم صهیونیستی دارا خواهند شد.

معاریو نوشت: حتی اگر حزب «یامینا» به رهبری «آیلت شاکد» هم به این اردوگاه بپیوندد جمعا آرای احزاب چپ، ۵۵ کرسی  می‌شود و بازهم نمی‌توانند دولتی تشکیل دهند.

اما بر اساس این گزارش، در اردوگاه  راست، حزب لیکود به رهبری نتانیاهو با ۳۵ رای، حزب «صهیونیست مذهبی» به رهبری «بزالل اسموتریچ» با ۱۰ رای، حزب «شاس» به رهبری «آریه درعی» با ۸ رای و حزب «یهدوت هتورا» به رهبری «موشه گافنی» با ۶ رای، در مجموع، ۵۹ کرسی از کرسی‌های کنست اسرائیل را به خود اختصاص می دهند.

روزنامه معاریو نوشت: براساس این نظرسنجی، اگر ۴ کرسی احتمالی حزب «یامینا» به رهبری «آیلت شاکد» یا حتی دو کرسی آن هم به اردوگاه نتانیاهو بپیوندند، وی می تواند دولت را تشکیل دهد.

اسرائیل ماه نوامبر امسال، پنجمین انتخابات سراسری خود در عرض چهار سال گذشته را برگزار می‌کند. طبق توافق حاصل‌شده میان احزاب تشکیل‌دهنده دولت ائتلافی، یائیر لاپید، هدایت دولت انتقالی را تا زمان برگزاری انتخابات و تشکیل دولت جدید برعهده خواهد داشت.

https://irna.ir/xjK۷KX

**طالبان: ادعای افزایش حضور داعش در افغانستان به دور از واقعیت است

در پی اظهارات ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان مبنی بر اینکه حضور اعضای گروه تروریستی داعش در افغانستان طی یک سال گذشته سه برابر شده، ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی دولت طالبان این ادعا را رد کرد و گفت که این برآورد به‌دور از واقعیت است.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

مجاهد در رشته توئیتی تصریح کرد که ایجاد نگرانی در رابطه با فتنه‌گری‌های داعش کاملا به نفع این گروه است که نباید صورت بگیرد.

به گفته او، مردم افغانستان و این دولت اجازه نمی‌دهند داعش در این کشور پناهگاه ایجاد کند و این گروه در کشور در حال محو شدن است.

روز گذشته  ضمیر کابلوف نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان اعلام کرد که تعداد شبه‌نظامیان عضو گروه تروریستی داعش در افغانستان به سه برابر بیشتر افزایش یافته است. وی تصریح کرد: که افراد گروه داعش پس از تسلط دولت طالبان در افغانستان از دو هزار به شش هزار نفر  افزایش یافته است.

ضمیر کابلوف، ضمن ارزیابی اقدامات طالبان در افغانستان گفت: طالبان برای مدیریت کشور هنوز صاحب ایدئولوژی متحدکننده نیستند.

وی گفته است که داعش نه تنها تهدیدی برای افغانستان، بلکه تهدیدی برای کشورهای همسایه نیز است.

خبرگزاری صدای افغان خاطرنشان کرده است؛ با اینکه دولت طالبان حضور داعش در افغانستان را خطر جدی نمی‌داند، اما هر از گاهی حملات خونینی از ناحیه گروه رخ می دهد که بر نگرانی‌های مردم می‌افزاید.

به گزارش طلوع نیوز افغانستان، سخنگوی رییس هیات وزیران دولت طالبان نیز ضمن رد ادعای روسیه می‌گوید که داعش در کشور سرکوب شده است.

قاری یوسف احمدی تصریح کرد: «این ادعای ضمیر کابلوف که در افغانستان شش هزار جنگجوی داعش وجود دارند حقیقت ندارد و ما این را رد می‌کنیم؛ البته به تعداد کم شاید حضور داشته باشند که مشکلی نمی توانند ایجاد کنند.

دو دیدگاه متفاوت کارشناسان افغان

به گزارش طلوع نیوز در عین حال وحیدالله فقیری آگاه مسایل سیاسی، گفت: «واقعا (حضور داعش در افغانستان) جای نگرانی است. من فکر می‌کنم که اطلاعات روسیه و کابلوف در این مورد خیلی دقیق است زیرا آنان در منطقه سفارت دارند و از راه های گونا گون اطلاعات را گردآوری می‌کنند.»

اما "سید اکبر آغا" کارشناس مسایل سیاسی نظر دیگری دارد و می‌گوید: «گفته‌های کابلوف از واقعیت دور است؛ آنان می‌خواهند که برای حکومت افغانستان مشکلات ایجاد کنند و این دولت را با ناکامی مواجه سازند.»

پیش از این رییس جمهوری روسیه نیز از افزایش جنگجویان داعش در شمال افغانستان اظهار نگرانی کرده بود.

https://irna.ir/xjK۷Kv

**گرایش آمریکایی‌ها و احتمال حضور نامزدهای جدید در انتخابات ۲۰۲۴

براساس نتایج یک نظرسنجی‌ جدید، بیشتر آمریکایی‌ها خواستار معرفی نامزدهای جدید از طرف حزب‌های دموکرات و جمهوری‌خواه این کشور در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا هستند. این گرایش می‌تواند زمینه را برای حضور نامزدهای جدید در عرصه رقابتهای انتخاباتی ۲۰۲۴ فراهم کند.

از توسعه همکاری راهبردی و جامع میان پکن و تهران تا تاکید اروپاییها بر تصمیم گیری برای نجات توافق هسته ای

نتایج نظرسنجی مشترک روزنامه «یو.اس.ای تودی» و مرکز نظرسنجی دانشگاه «سافولک» که طی روزهای گذشته انجام شد، نشان می‌دهد، اکثر آمریکایی‌ها به حضور «جو بایدن» و «دونالد ترامپ» روسای جمهور فعلی و پیشین این کشور به عنوان نمایندگان دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا تمایلی ندارند.

بر اساس نتایج این نظرسنجی که از ۲۲ تا ۲۵ ژوئیه (۳۱ تیر تا ۳ مرداد ) برگزار شد، حدود ۶۸ درصد شرکت‌کنندگان مخالف حضور بایدن و ۶۵ درصد مخالف ترامپ هستند.

از میان گزینه‌های احتمالی حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا به جز بایدن، «کاملا هریس» معاون وی و «برنی سندرز» سناتور مستقل ایالت ورمونت هر کدام ۱۸ درصد آرای شرکت‌کنندگان را به عنوان نامزد مورد حمایت دموکرات‌ها کسب کردند. ۱۶ درصد رای دهنگان نیز «پیت بوتجج» وزیر کنونی حمل‌ونقل آمریکا را مناسب‌ترین‌ گزینه دموکرات‌ها برای ریاست جمهوری ایالات متحده معرفی کردند.

همچنین «ایمی کلوبشار» سناتور ایالت مینه‌سوتا ۱۱ درصد، «الکساندریا اوکاسیو-کورتز» عضو مجلس نمایندگان آمریکا ۱۰ درصد و «گوین نیوسام» فرماندار ایالت کالیفرنیا  ۸ درصد، از این آرا را به خود جلب کردند.

«هیلاری کلینتون» وزیر امورخارجه اسبق آمریکا که در انتخابات ریاست جمهوری این کشور در ۲۰۱۶ مقابل دونالد ترامپ شکست خورد نیز با وجود زمزمه‌هایی از احتمال حضورش در انتخابات ۲۰۲۴  توانست تنها نظر مثبت ۸ درصد شرکت‌کنندگان را به دست‌ آورد.

در مقابل از میان نامزدهای احتمالی حزب جمهوریخواه نیز، ۴۳ درصد شرکت کنندگان جمهوری خواه به دونالد ترامپ و ۳۴ درصد به «رونالد دی‌سانتیس» فرماندار ایالت فلوریدا به عنوان جدی‌ترین رقیب ترامپ برای نامزدی این حزب در انتخابات آینده آمریکا رای دادند.

بنا بر این گزارش، ترامپ اخیرا در یک گردهمایی دانشجویی عنوان کرده بود که او توانسته است در انتخابات ۲۰۱۶ پیروز شود و شاید اینکار را در ۲۰۲۴ نیز انجام دهد.

با وجود نگرانی‌ها از سن بایدن به عنوان مسن‌ترین رییس‌ جمهور تاریخ آمریکا و همچنین نتایج نظرسنجی‌های اخیر که گویای عدم محبوبیت وی در میان دموکرات‌ها است، او اخیرا به یک خبرنگار گفت که «آن‌ها (دموکرات‌ها) می‌خواهند من در انتخابات شرکت کنم»، به نتایج نظرسنجی‌ها دقت کنید.

اگرچه بایدن هنوز به صورت رسمی نامزدی خود را در انتخابات آینده آمریکا اعلام نکرده است اما «کارین ژان پیر» سخنگوی کاخ سفید روز گذشته در یک کنفراس مطبوعاتی اظهار داشت که بایدن دوباره کاندید می‌شود.

انتخابات ریاست جمهوری آتی در آمریکا در ماه نوامبر سال ۲۰۲۴ (آبان ماه ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد اما انتظار می‌رود که سیاست‌مداران پس از برگزاری انتخابات میان دوره‌ای که پاییز امسال انجام می‌شوند، کمپین‌های انتخاباتی خود را اعلام کنند.

https://irna.ir/xjK۷GX

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha