آغاز طرح پلیس هوایی ناتو در حوزه بالتیک با گشت‌زنی جنگنده‌های آلمان،مجارستان و ایتالیا

تهران- ایرنا- هواپیماهای جنگنده آلمان، مجارستان و ایتالیا از امروز (دوشنبه) با آغاز گشت‌ هوایی بر فراز کشورهای حوزه دریای بالتیک، به شکل رسمی اجرای طرح پلیس هوایی ناتو را برعهده می گیرند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع‌رسانی ناتو، این طرح از امروز و نخستین روز ماه اوت اجرایی شد و در جریان آن چهار فرونده JAS-39 با حدود ۸۰ سرباز این ماموریت را از پایگاه هوایی شیائولیای (لیتوانی) و نیز چهار فروند یوروفایتر آلمانی از ایستگاه آنماری در استونی، هدایت خواهند کرد. همچنین یوروفایترهای ایتالیایی مستقر در مالبورک (لهستان) نیز آنها را همراهی می کنند.

اوآنا لونگسکو سخنگوی ناتو این طرح را یک «هوشیاری دائمی» خواند و گفت: ماموریت پلیس هوایی ناتو نمایش واضحی از همبستگی میان متحدان است. در زمانی که امنیت اروپا به دلیل جنگ روسیه علیه اوکراین مختل شده است، جنگنده های کشورهای ناتو شبانه روز آماده حفاظت از حریم هوایی «ائتلاف» هستند.

پیشتر واحدهای بلژیکی، فرانسوی و اسپانیایی از ماه آوریل گشت‌زنی در منطقه را آغاز کرده بودند. همچنین جنگنده های نیروی هوایی چک در طول تابستان از پایگاه شیائولیای در منطقه حضور خواهند داشت.

استونی، لتونی و لیتوانی در سال ۲۰۰۴ به عضویت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) درآمده اند و از آنجا که جت جنگنده در اختیار ندارند، این ائتلاف طرح گشت‌زنی را برای آسمان این کشورها در نظر گرفته است. با آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ میلادی، ناتو گشت‌زنی‌های هوایی را در بخش شرقی قلمرو این اتحاد با بسیج جنگنده‌های بیشتر، تقویت کرده است.

در جریان ماموریت پلیس هوایی ناتو، هر زمان که هواپیمایی به حریم هوایی ائتلاف نزدیک شود یا از پروازی متعارف و ارتباط با کنترل‌کننده‌های ترافیک هوایی امتناع کند، جنگنده‌ها برخاسته و در واکنشی سریع در عرض چند دقیقه هواپیمایی که تهدید حریم هوایی شناخته می‌شود را رهگیری می کند.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو که یکی از مهمترین آنها تحرکات ناتو بود، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت. در ۲۳ فوریه (۴ اسفند) و تنها یک روز پیش از آغاز جنگ اوکراین، شورای اتحادیه اروپا در واکنش به این اقدام نخستین بسته تحریمی را علیه روسیه تصویب کرد.

پوتین روز پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیات نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد. این اقدام که غرب آن را تهاجم به خاک اوکراین» خواند، روابط پرتنش مسکو - کی‌یف را به رویارویی نظامی تغییر داد. جنگ اوکراین در حالی ششمین ماه خود را می‌گذراند که دنیا هر روز شاهد تبعات سیاسی، نظامی، اقتصادی، اجتماعی و حتی فرهنگی گسترده  آن است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha