۱۰ مرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۳۷
کد خبرنگار: 2421
کد خبر: 84840846
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

مدنی: وضعیت زیرساخت‌ها در روستاها مطلوب است

تهران- ایرنا- دبیر شورای عالی جهاد سازندگی وضعیت زیرساخت‌ها در روستاها را مطلوب خواند و گفت: از میان روستاهای کشور ۸۵ درصد در وضعیت آب، ۵۵ درصد در طرح هادی، ۹۵ درصد در حوزه برق و ۹۲ درصد در حوزه گاز در حالت مطلوب قرار دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، سید امیرحسین مدنی روز دوشنبه در نشست خبری نخستین رویداد ملی «همه باهم» با شعار از «جهاد سازندگی تا جهاد پیشرفت»، گفت: از آغاز کار دولت یکی از شعارها و نگاه‌ها، توجه ویژه به نقاط محروم روستاها و عشایر بود که در کنار اقدامات انجام شده برای مردمی سازی دولت، موضوع جهاد سازندگی هم بعنوان یک موضوع محوری از آغاز دولت سیزدهم مطرح شد.

وی افزود: ماموریت به معاون اول رییس جمهور محول شد تا جهاد سازندگی احیا شود و قرار شد یک مدل خدمت رییس جمهور ارایه شود.

دبیر شورای عالی جهاد سازندگی با بیان اینکه جهاد سازندگی در گام دوم انقلاب با کمی تفاوت نسبت به گام اول قرار است احیا شود، گریزی به وضعیت کشور در قبل از انقلاب زد و اظهار داشت: قبل از انقلاب در بحث آب، راه و زیرساخت‌ها در روستاها دچار مشکل بودیم و از ابتدای انقلاب بسیاری از روستاها تازه داشت کشف می‌شد. لذا اولویت در بحث زیرساخت‌ها بود که امروز در بحث زیرساخت‌ها در وضع مطلوب قرار داریم. ۸۵ درصد وضعیت آب در روستاها مطلوب است و در حوزه طرح هادی ۵۵ درصد اجرا شده که قبل انقلاب اصلا اجرا نشده بود. زیرساخت در حوزه برق ۹۵ درصد و گاز ۹۲ درصد انجام شد.

مدنی با اشاره به بحث مهاجرت از روستا به شهر با وجود ایجاد زیرساخت‌ها، گفت: تلاش ما امروز بر مهاجرت معکوس از شهرها به روستا است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه متولیان در حوزه روستایی خیلی زیاد است، گفت: به همین دلیل قرار شد در گام دوم، جهاد سازندگی به شکل جدید خدمات ارایه کند یعنی فعلا شورایی باشد و افراد موثر دور یک میز بنشینند.

وی ادامه داد: ۷۴ دستگاه در روستا فعالیت دارند که ۲۳ دستگاه آن مستقیم کار می کنند که انسجام و هماهنگی چندانی باهم ندارند.

مدنی با انتقاد از تورم بالا در روستاها تصریح کرد: تورم روستایی ماهانه ۴۷درصد است یعنی ۲.۵ درصد بیشتر از تورم شهر که بخشی متوجه خدمات این دستگاه‌های متعدد است که در ارایه خدمات باهم منسجم نیستند و یک نقشه راه ندارند.

وی افزود: البته ۱۰ هزار روستا در کشور دچار تنش آبی هستند و علاوه بر این برق هم باید با امکانات روز همراه باشد.

دبیر شورای عالی جهاد سازندگی، سیاستگذاری و قوانین، انسجام و هماهنگی بین مردم و گفتمان سازی را از ماموریت های شورای عالی جهاد سازندگی برشمرد.

مدنی با بیان اینکه در ذیل چهار نظام اقتصادی، فرهنگی - اجتماعی، حکمرانی و نوآوری، هشت چرخش راهبردی دولت آورده شده است، گفت: این چرخش‌های راهبردی ۲۴ مصوبه دارد که ۱۲ مصوبه آن در حوزه اقتصاد روستا است که فکر می کنیم این امر موجب مهاجرت روستاییان شده است.

دبیر شورای عالی جهاد سازندگی در پاسخ به اینکه چند روستای دارای سکنه در کشور وجود دارد، اظهار داشت: از ۹۰ هزار نقطه آبادی ۶۲ هزار آبادی دارای سکنه داریم و از این ۶۲ هزار، ۳۹ هزار روستاهای بالای ۲۰ خانوار است.

مدنی در پاسخ به ایرنا که علت مهاجرت روستاییان چیست و مصوبات اقتصادی شورای عالی جهاد سازندگی چه موضوعاتی را در بر می‌گیرد، گفت: بخشی از دلایل مهاجرت، اقتصادی است که اقتصاد چند وجه دارد بخشی به خود روستا و بخشی هم به سیاست‌های کلان برمی‌گردد. 

وی ادامه داد: متاسفانه اقتصاد روستا را به اقتصاد کشاورزی و به ویژه کشاورزی آب بر گره زدیم که باید سیاست‌های کلان و جزء اقتصادی اصلاح شود.

دبیر شورای عالی جهاد سازندگی دلیل دیگر را فرهنگی برشمرد و اضافه کرد: در حوزه رسانه چقدر به روستایی شان و منزلت می دهیم؟ چرا نگاهمان به روستاییان متفاوت است؟ در فیلم‌های خارجی روستایی را با بهترین پوشش و زیبایی و فرهیخته نشان می دهند اما در کشور ما چنین نیست؟

مدنی افزود: صداسیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طبق مصوبه شورای عالی جهاد سازندگی باید برای ارتقای هویت روستایی برنامه ارایه دهند.

وی خاطرنشان کرد: دلیل دیگر مهاجرت، مدیریت و خدمات است که خود آن بیشتر به قوانین برمی‌گردد. اصلا پنجره واحد خدمات روستایی نداریم و یک روستایی را برای گرفتن خدمات از دستگاهی به دستگاه دیگر می فرستیم. بخشی هم زیرساخت است مثلا راه بردیم اما به حمل و نقل توجه نکردیم.

دبیر شورای عالی جهاد سازندگی تاکید کرد:  ۳۰۰ هزار اشتغال خرد و خانگی از محل تبصره ۱۶ و ۱۸ به اشتغال خانگی اختصاص می‌یابد.

مدنی در پاسخ به این پرسش که آیا مصوبه‌ای برای حفظ بناهای تاریخی در روستاها به ویژه یزد لحاظ شده است یا نه، گفت: از ابنیه تاریخی روستا برای اقتصاد روستا و جذب گردشگر استفاده می کنیم البته برای بازسازی و مرمت ابنیه مصوبه ای در نظر گرفته نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha