به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علیرضا پیمانپاک» در همایش فرصتها و روشهای صادرات به عمان با بیان اینکه راهبرد دولت سیزدهم، توسعه تجارت با کشورهای همسایه است، اظهار داشت: اقدامات مختلفی در سازمان توسعه تجارت برای تسهیل و تسریع تجاری در یک سال گذشته انجام شده است.
رییسکل سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه توسعه بازار از مهمترین موضوعاتی است که دولت دنبال می کند، تصریحکرد: برگزاری کارگاههایی برای آشنایی با فعالیت های اقتصادی کشورها در این راستا انجام می شود که تاکنون برای پاکستان و روسیه انجام شده است.
پیمانپاک خاطرنشانکرد: عمان بهترین الگوی توسعه همکاری تجاری است، زیرا هماهنگی همه جانبه ای بین دو کشور برای اثر بخشی اقدامات برقرار شده که موفق نیز عمل کرده است.
وی با تاکید بر اینکه موفقیت ها و دستاوردهای تجاری میان دو کشور را می توان از آمارها مشاهده کرد، گفت: سال ۱۴۰۰ رشد ۶۰ درصدی در تجارت ایران و عمان را شاهد بودیم و در چهار ماهه ابتدایی امسال نیز به رشد ۸۰ درصدی دست یافتهایم.
رییسکل سازمان توسعه تجارت تاکید کرد: از سوی دیگر اقدامات زیرساختی که دولت با همراهی اتاق های بازرگانی دو کشور انجام داده اقدامات موثری است که آینده روشن تری برای توسعه تجارت بین دو کشور ترسیم می کند.
وی با بیان اینکه ایران و عمان قرابت دیرینه ای فرهنگی و سیاسی با ایران دارد، اظهار داشت: عزم جدی دولتها در زمینه فعالیت های اقتصادی موجب تسهیل تجاری و فراهم شدن شرایط توسعه شده است.
پیمانپاک با اشاره به تاکید کمیسیون مشترک ایران و عمان به فراهم شدن زیرساختها، خاطرنشانکرد: پیگیری و همکاری همه جانبه کشور عمان برای توسعه فعالیت های تجاری با همراهی فعال اتاق های بازرگانی فرصتی را فراهم کرده است که با ایجاد الزامات و زیرساخت ها برای گسترش مبادلات اقتصادی می توان به اهداف دست یافت.
وی با اشاره به اهمیت شناخت بازار دو کشور برای فعالان اقتصادی، تصریح کرد: باید ارتباطات تجاری دو کشور را به صورت هدفمند و با برنامه ریزی دقیق پیش ببریم که یکی از این راه ها ایجاد یک بانک اطلاعاتی در قالب پلتفرم با اطلاعات دقیق برای پاسخگویی به نیازهای وارداتی کشورها است که به زودی راه اندازی می شود.
پیمانپاک حضور در در نمایشگاه ها و اعزام هیات های تجاری را از دیگر راهکارهای توسعه تجارت دانست و گفت: مطابق توافقات انجام شده، مقرر شد به صورت نظامند و هدفمند پاویون در این کشور داشته باشیم و در رشته کالایی مختلف هیات هایی را اعزام و از این کشور بپذیریم.
وی با بیان اینکه مدیریت توافقات و برنامه ریزی برای اهداف آن موجب دستیابی به نتیجه می شود، تصریح کرد: در توسعه روابط با عمان بسیاری از مشکلات موجود با کشورهای دیگر حل شده است.
معاون وزیر صمت افزود: تجار و فعالان اقتصادی میان دو کشور مشکل ویزا ندارند و به همین دلیل تردد به سهولت انجام می شود و با کنترل ویروس کرونا بار دیگر پروازهای مستقیم هوایی نیز برقرار شده است.
رییس کل سازمان توسعه تجارت با تاکید بر اینکه فرصت خوبی برای تجارت با عمان فراهم شده است، خاطرنشانکرد: سه شاخص زیرساخت های حمل و نقلی، ضمانت و بیمه بانکی و دریافت ارز که تجار به آن نیاز دارند، در دسترس است که می تواند به توسعه تجارت کمک شایانی کند.
وی با بیان اینکه تجارت با عمان نباید محدود به کالا باشد بلکه برای ارائه خدمات و فنی و مهندسی فضای خوبی فراهم شده است، اظهار داشت: با توجه به ارتباطات تجاری این کشور، تولید مشترک و صادرات مجدد مساله مهمی است که می تواند تجارت را برای دو کشور پایدار و بلندمدت کند.
پیمانپاک با بیان اینکه عمان با هند، آمریکا، شرق آسیا و آفریقا مزیت تجارت آزاد را دارد، تصریح کرد: صادرات مجدد و سرمایه گذاری مشترک راهکارهایی است که ایران را از مزیت تجارت آزاد عمان بهره مند می کند.
از توسعه روابط ایران و عمان استقبال میکنیم
همچنین در این همایش «راشد قیلانی» معاون سفارت سلطنت عمان با بیان اینکه این کشور آمادگی کامل برای همکاری با ایران دارد، اظهار داشت: دو کشور روابط بسیار دیرینه و ریشه داری دارند که در همه ادوار نیز خوب بوده است و اکنون نیز از گسترش ارتباطات حمایت می کنیم.
وی با بیان اینکه سلطان عمان سیاست های مفیدی برای تجارت پایه گذاری کرده است، تصریح کرد: مهم ترین تمرکز ما، گسترش روابط تجاری و اقتصادی و سرمایه گذاری در کشورهای مختلف است و به همین دلیل از توسعه روابط ایران و عمان استقبال می کنیم.
نظر شما