به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی قرائیان روز چهارشنبه به رسانه ها اظهار داشت: سمنان قطب تولید زردآلوی کشور است و هشت هزار و ۲۲۴ هکتار از وسعت باغهای استان سمنان مربوط به باغهای زردآلو است.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه کشاورزان این استان از لحاظ برداشت میزان زردآلو بالاترین میزان عملکرد در واحد سطح را در کشور دارند، خاطرنشان کرد: رکورد برداشت ۹۰ تن در هکتار برای زردآلوی استان ثبتشده است.
وی ادامه داد: از مجموع وسعت هشت هزار و ۲۲۴ هکتاری باغهای زردآلو استان سمنان، یکهزار و ۴۰۹ هکتار نهال و ۶ هزار و ۸۱۷ هکتار نیز بارور است.
وی با اشاره به زمان برداشت محصول زردآلو در استان سمنان گفت: برداشت زردآلو به صورت نوبرانه از مناطق گرمسیر استان از اواخر اردیبهشتماه آغاز می شود و تا اوایل مردادماه در مناطق سردسیر ادامه دارد.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه عمده زردآلوی استان سمنان در شاهرود و بسطام است، تصریح کرد: امسال ۶۷ هزار تن زردآلو در استان برداشت شد.
قرائیان بیان کرد: عمده مصرف زردآلوی استان سمنان به خاطر کیفیت بالا برای تازه خوری است (حدود ۹۵ درصد) و بقیه برای فرآوری است.
وی با اشاره به وجود ارقام بینظیر و متنوع زردآلو در استان سمنان که خاستگاه برخی از این ارقام منطقه بسطام است گفت: رقم صادراتی مانند رجبعلی و همچنین ارقام قوامی،خیبهای و جهانگیری در استان سمنان کشت میشود.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان گفت: این ارقام بینظیر در ۱۸ نهالستان دارای مجوز استان تولید می شود و در حال تکثیر است و سالانه ۵۰۰ هزار اصله نهال پیوندی تولید و به داخل و خارج استان عرضه میشود.
به گزارش ایرنا، ۱۹۸ هزار هکتار از وسعت استان سمنان را اراضی کشاورزی تشکیل میدهد که از این وسعت ۵۴ هزار هکتار باغ، ۱۱۰ هزار هکتار زمین زراعی و بقیه اراضی در مرحله آیش است.
نظر شما