به گزارش ایرنا، تبیین فلسفه قیام عاشورا، گرامیداشت شهید محمود صارمی خبرنگار ایرنا و تاکید بر لزوم بازنگری در سیاست های مدیریت بحران و حوادث غیرمترقبه با توجه به حادثه خیز بودن جغرافیای ایران، از محورهای اصلی سخنان خطیبان جمعه این هفته در کشور بود.
همزمانی بیست و چهارمین سالگرد شهادت محمود صارمی خبرنگار ایرنا در مزارشریف افغانستان به عنوان روز خبرنگار با روز عاشورا سبب شد تا امامان جمعه در خطبه های امروز خود به نقش و جایگاه خبرنگاران در هدایت فکر جامعه بپردازند.
در این ارتباط حجت الاسلام کریم اسدی امام جمعه خلخال خبرنگاری از شغل های بسیار ارزشمند و در عین حال خطیر جامعه دانست و تاکید کرد که خبرنگاران به عنوان پل ارتباطی مردم و مسئولین می توانند نقش بسیار مفید و موثری در حل مشکلات مردم و نارساییهای جامعه ایفا کنند.
حجت الاسلام شاهرخی نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به فرارسیدن سالروز شهادت شهید محمود صارمی اظهار داشت: خبرنگاران در انعکاس اخبار، ارتقای فرهنگی و پیشرفت اقتصادی نقش بسزایی دارند .
حجت الاسلام آل هاشم امام جمعه تبریز نیز با اشاره به فرا رسیدن روز خبرنگار، این قشر را رابط بین مردم و مسوولان و انعکاس دهنده فعالیتهای انجام شده دانست و افزود: خبرنگاران و اصحاب رسانه باید با اعتماد سازی، در ایجاد اعتماد و امید در جامعه نقشآفرین باشند. ایجاد امید در جامعه یکی از رسالتهای خبرنگار است؛ شهید صارمی یک خبرنگار واقعی بود که روز خبرنگار نیز روز شهادت این خبرنگار انقلابی است.
حجت الاسلام جعفر رحیمی امام جمعه ساوه، خبرنگاران متدین و مسئولیت پذیر را طلایه داران جبهه دانایی برای مقاومت و مقابله با تهدیدات قدرتهای استکباری دانست و اظهار داشت: خبرنگار باید روشن آفرین راه باشد تا مردم بتوانند در پرتو انوار واژه های او راهی فردای بهتر شوند، خبرنگار باید بدون گرایش به حزب و جناح دنبال رو حق و صراط مستقیم باشد و وظیفه اش جز با حق گویی و حقیقت گویی چیز دیگر نباشد، خبرنگاران باید دردهای جامعه را شناسایی کنند و به دنبال راههای درمان نیز باشند.
آیت الله حسینی بوشهری خطیب نماز جمعه قم اظهار داشت: خبرنگاران جهاد گران عرصه فرهنگ هستند و شایسته است در عرصه جهاد تبیین ورود روشنگرانهای داشته باشند.
حجت الاسلام رضا نوری امام جمعه بجنورد در این باره گفت: تهیه و انتشار خبر، امر ویژه و مهمی است که شاید توجهی به آن نشده است، در تاریخ اسلام هم راویان و محدثان به عنوان گروه ویژه و محترم شمرده می شدند.نقل وقایع و نقل حادثه ها اگر دقیق، درست و مستند بیان شود می تواند جهت گیری جامعه را روشن کند و در تصمیم گیری مسولان تاثیر گذار باشد.
حجت الاسلام سیدعلی حسینی امام جمعه بروجرد گفت: شهید "محمود صارمی " خبرنگار خبرگزاری جمهوری اسلامی که ۱۷ مرداد سال ۷۷ در مزارشریف افغانستان به شهادت رسید افتخار بزرگی برای ایران اسلامی است. شهید صارمی خبرنگاری شجاع و متعهد بود که در راستای رسالت سنگینی که بر دوش داشت، مظلومانه در راه انجام وظیفه به شهادت رسید.
حجت الاسلام سیدحسین حسینی امام جمعه شهرستان پردیس گفت: خبرنگار، واسطه مردم و مسؤلان بوده و خبرنگاران رسانه ها هستند که با تیزهوشی و دقت، نقش واسطه بین مردم و مسؤولان را ایفا می کنند ؛ این عزیزان مرکز هدایت افکار عمومی هستند .
حجت الاسلام سیدمهدی قریشی امام جمعه ارومیه زندگی شهید صارمی را الگویی برای همه خبرنگاران برشمرد و با قدردانی از خبرنگاران جهادی و اصحاب رسانه منطقه در بیان واقعیتها، اضافه کرد: خبرنگاران امروز مسوولیت خطیری در نشان دادن راه درست به مردم دارند که باید در همین راستا بسیار حساس باشند.
حجت الاسلام محمد جواد عادلپور امام جمعه خرمشهر با گرامیداشت ۱۷ مرداد روز خبرنگار گفت: خبرنگاران در خط مقدم مقابله با جنگ رسانهای هستند؛ جمهوری اسلامی درگیر یک جنگ ترکیبی مخصوصا در بعد رسانهای و ادراکی است که خبرنگاران با حضور به موقع بسیاری از فتنه های دشمنان را علیه جمهوری اسلامی خنثی کرده اند.
تبیین فلسفه قیام عاشورا و عزاداری های محرم
آیت الله سید احمد علمالهدی نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: هرجا که مردم به میدان آمدند اتفاقات مهمی رقم خورد و حضور و پای کار بودن مردم سبب پیروزی انقلاب اسلامی و ماندگاری آن شده است.
وی اظهار داشت: انقلاب اسلامی ایران شکست خوردنی نیست چراکه مردم پای آن هستند و هرکجا مردم آمدند و پای قضیه و کار ایستادند، آن جریان به نقطه نهایی پیروزی میرسد و ادامه پیدا میکند اگر مردم نباشند قضیه برعکس میشود و تمام مظالمی که در عاشورای سیدالشهدا و در جریان انقلاب کربلا برای اولیای خدا و امام معصوم علیهالسلام پیشآمد به دلیل فاصله گرفتن مردم و پا پس کشیدن آنان بود چرا که مردم علی رغم حدود ۱۲ هزار نامه ای که برای دعوت امام حسین (ع) فرستاده بودند به خاطر دنیایشان از ایشان فاصله گرفتند و سبب وقوع واقعه کربلا و شهادت امام حسین(ع) و یارانش شدند.
آیت الله مصطفی محامی نماینده ولی فقیه در سیستان و بلوچستان و امام جمعه زاهدان گفت: امام حسین علیه السلام و قیامش راهگشا، راهبر و تعیین کننده نه تنها برای مسلمانان که برای همه آزادگان دنیا است.
وی اظهار داشت: واقعه عاشورا کانون نور و رحمت الهی و سرمایه ای از حریت و مردانگی است و امام حسین(ع) با شهادت خود پیام آزادی خواهی و شهادت در راه حق را جاودانه کرد و این ویژگی های مقدس باید در آیین های عزاداری به خوبی در جامعه تبیین شود.
آیتالله قربانعلی دری نجفآبادی نماینده ولی فقیه و امام جمعه اراک گفت: رعایت آداب کریمانه و اخلاق اسلامی رویکرد اصلی آیینهای عزاداری سیدالشهدا (ع) در ماه محرم باشد.
وی افزود: ملت بزرگ ایران بر سر سفره سالار شهیدان نشسته است و آیینهای عزاداری آن امام همام باید به بهترین شکل ممکن برگزار شود زیرا جبهه امام حسین (ع) جبهه شرف، غیرت دینی، مردانگی و تقوا است و همه باید از این جبهه الگو گیری کنند.
آیتالله سید هاشم حسینی بوشهری خطیب جمعه قم بابیان اینکه حاکمیت دین، برپایی عدالت و امربهمعروف از اهداف عمده قیام عاشورا بود که انقلاب اسلامی ایران نیز بر اساس همین مفاهیم شکل گرفت، گفت: نیاز امروز جامعه ما غیرت دینی برای بیتفاوت نبودن در برابر گناهان و انحرافات اجتماعی است.
وی با بیان اینکه غیرت دینی سبب میشود تا جامعه در برابر گناهان و آسیبهای جامعه به فکر علاج باشند، اظهار داشت: تا زمانی که نام و یاد امام حسین(ع) زنده است، آسیبی بر این کشور وارد نخواهد شد.
آیت الله لطف الله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز با اشاره به برگزاری مراسم عزاداری امام حسین (ع) در کشورهای مختلف گفت: این مایه مباهات است که شیعیان در کشورهای مختلف جهان پای کار امام حسین (ع) هستند. این چراغ روشن است و همه بدانند مسیر هدایت از مسیر اهل بیت میگذرد اما ما باید قابلیت پیدا کنیم و از این هدایت برخوردار شویم.
وی بیان کرد: امام حسین (ع) مسیر هدایت را روشن کرده، هر کس بپذیرد به سود خود کار میکند ما منت نداریم او منت دارد که ما را هدایت کرده است.
حجت الاسلام علی خاتمی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه زنجان با اشاره به سالگرد حمله آتمی آمریکا به هیروشیمای ژاپن و روز حقوق بشر گفت: صاحبان قدرت همواره از حقوق بشر حرف می زنند و به نظر خود برای بشر حق و حقوقی قائل هستند، اما در امور کشورهای دیگر به بهانه نقض حقوق بشر دخالت می کنند.
وی با بیان اینکه مدعیان حقوق بشر نمی گذارند مسلمانان بخاطر نماز خواندن از حقوق اولیه اجتماعی بهره مند باشند اضافه کرد: دین اسلام بیش از همه ادیان، به انسان ارزش و کرامت قائل است بطوری که می گوید هر فردی انسان دیگری را به قتل برساند در واقع انسانیت را کشته است.
حجت الاسلام والمسلمین سید مهدی قریشی نماینده ولی فقیه در آذربایجانغربی و امام جمعه با تاکید بر اینکه نباید ظلم استکبار جهانی به بشریت فراموش شود، گفت: نفرت از آمریکا باید همواره زنده نگه داشته شود.
وی با بیان اینکه دشمن در افکار عمومی بدنبال فراموشی جنایات انجام شده است، اضافه کرد: باید چهره واقعی آمریکا به جوانان امروزی بازگو شود.
حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرمآباد با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همواره بر تقوا و پاک زیستی مدیران تاکید فراوانی دارند، ادامه داد: مدیران در هر قوهای که حضور دارند در مرکز تصمیم گیری هستند و نباید به واسطه انتصابات آنان، برخی افراد دارای مزایا شوند و برخی دیگر از امکانات دور بمانند.
وی اضافه کرد: حرکت امام حسین (ع) در واقعه عاشورا بر اساس تقوا شکل گرفت چراکه موفقیت حکومت نظام اسلامی بر پایه تقوا بوده است و نظام اسلامی این مهم را در دستور کار قرار می دهد.
آیت الله حبیب الله شعبانی موثقی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهر همدان گفت: یکی از علل اصلی افزایش و گسترش مفاسد اقتصادی در جامعه، بی توجهی و سکوت مردم در برابر منکرها است زیرا این کار به توسعه فساد در جامعه میکند در حالی که حساسیت جامعه در برابر فساد از جمله تاکیدات امام حسین(ع) است.
وی با بیان اینکه تورم و گرانی نشانه نبود برکت الهی در جامعه است و طبق روایات، گرانی موجب قساوت قلب انسان می شود، اظهار داشت: برای بهره مندی جامعه از برکت الهی باید امر به معروف کرد چراکه در غیر اینصورت، بصیرت جامعه، درک حقایق و واقعیت ها از بین رفته و جامعه فریب میخورد.
حجت الاسلام محمد مختاری امام جمعه بیرجند گفت: دشمن به خوبی فهمیده که نقطه قوت ملت ایران فرهنگ ناب اسلامی و قرآنی است از این رو جنگ ترکیبی وسیعی را بهراه انداخته تا ما را خلع سلاح فرهنگی کند.
وی افزود: تا فرهنگ فاخر دینی درمیان ما وجود دارد دشمن راه به جایی نمیبرد لذا تلاش میکند با بیبند و باری جنسی و با مطرح کردن حجاب اجباری ما را از اسلام و قرآن جدا کند اما دشمن بداند که ما ملت امام حسین (ع) هستیم، جان و جوان میدهیم اما تن به ذلت در برابر مستکبرین و یزیدیان زمان نمیدهیم.
وی گفت: البته امروز شرایط ما با کربلا بسیار متفاوت است زیرا به برکت خون شهدا، با درایت رهبری امامین انقلاب، با مقاومت شما مردم، تلاش جوانان مقتدر، امروز اقتدار دفاعی، نظامی، قدرت موشکی، اقتدار پهبادی، امنیتی، برد منطقهای وسیع و رشد علمی ما علیرغم همه سنگاندازیها، دشمن را به شگفتی وادار کرده و ما مصمم هستیم راه امام حسین (ع) و قرآن را تا ظهور امام زمان (عج) ادامه دهیم.
حجت الاسلام رضا نوری نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد گفت: قیام عاشورای امام حسین(ع) امروز به یک پدیده جهانی بین همه ملت های آزادی خواه تبدیل شده و این مکتب محور وحدت شیعه و سنی در مبارزه علیه ظلم است.
وی با اشاره به اینکه حتی اهل غیر شیعه هم عزادار و دلداده اهل بیت(ع) هستند گفت: قصه امام حسین، قصه ویژه ای است برخی از هیات های شیعه و اهل سنت بر سر یک سفره برای این امام همام عزاداری کردند، حسین ابن علی(ع) عامل وحدت میان شیعه و سنی شده است.
آیتالله سیدکاظم نورمفیدی امام جمعه گرگان گفت: واقعه تاریخی، ماندگاری عظیم عاشورا با بهرهگیری از ظرفیتهای تحقیق و پژوهشی به بهترین شکل به مردم معرفی شود.
وی اظهارداشت: در ایام عاشورا برای همه ما لازم بوده درباره این حادثه و واقعه کربلا را به بهترین شکل بررسی، تحقیق و تفکر کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین محمدباقر محمدی لایینی نماینده ولی فقیه در مازندران و امام جمعه ساری با بیان اینکه مردم راه خود را از برخی خواص بیبصیرت در داخل کشور جدا کردهاند، گفت: ملت ایران اسلامی با بینش و بصیرت باز سیاسی، همواره پشتیبانی قوی برای نظام اسلامی هستند و در برای توطئههای سازمان یافته دشمنان مقابله و ایستادگی میکنند.
وی بی بصیرتی به ویژه بیبصیرتی برخی خواص را منشاء بروز بسیاری از مشکلات امت اسلامی از صدر اسلام تاکنون دانست و اظهار داشت: برخی خواصی که تا دیروز انقلابی بودند، با انحراف از مسیر درست و نورانی نظام اسلامی، اکنون سر سفره بیگانگان نشستهاند و در فضای مجازی بر علیه انقلاب اسلامی تبلیغ میکنند.
ماموستا فایق رستمی امام جمعه سنندج گفت: بصیرت، هوشیاری و فداکاری سربازان گمنام امام زمان(عج) و اقدام آنان برای شناسایی و دستگیری تروریستهای تکفیری در سه روز اخیر که قصد عملیات خرابکارانه در میان عزاداران حسینی داشتند، قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: امنیت و آسایش کنونی کشور، مدیون تلاش و فداکاری نیروهای نظامی و انتظامی به ویژه سربازان گمنام امام زمان(عج) است، چراکه از روی بصیرت، حیله و مکر پیچیده دشمنان را خنثی میکنند.
وی با بیان اینکه کشتار انسانهای بیگناه به ویژه ایمانداران، حرام و محکوم است، اضافه کرد: برخی چطور به خود اجازه میدهند خون انسانهای بیگناه را بریزند؛ در حالیکه در هیچ مکتبی چنین چیزی وجود ندارد و در اسلام نیز بر ارزش جان انسان و حتی جانداران تاکید شده است.
تاکید امامان جمعه بر مدیریت بحران در استانهای سیلزده
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد علی آل هاشم نماینده ولی فقیه در آذربایجانشرقی و امام جمعه تبریز با اشاره به حادثهخیز بودن کشور و استان، بر بازنگری در سیاستها و ساختار مدیریت بحران کشور تاکید کرد.
وی با اشاره به سیلاب های اخیر در کشور و فوت تعدادی از هموطنان، با عرض تسلیت به خانواده های داغدار این درگذشتگان اظهار کرد: تجربه حوادث طبیعی در کشور، ضرورت تدوین یک برنامهریزی منسجم برای کاهش خطرپذیری را ایجاب میکند اما فقدان روشهای پیشگیرانه و اصرار تخصیص بودجه به امر پیشگیری و کمکردن دامنه بحران و پر کردن قسمتهای خطرپذیر به عنوان شهر و روستا لزوم توجه جدی به این موضوع را میطلبد.
آیت الله غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه و امام جمعه بوشهر با اشاره به سیل هفته گذشته در این استان، ضمن قدردانی از گروههای جهادی و مردمی و همه گروههای دست اندرکار در خدمترسانی به مردم، تاکید کرد: در این جریان خسارتهایی به مردم وارد شده است که باید سریع و کارشناسی اقدام شود تا مردم متضرر نشوند.
وی با اشاره به اهمیت اقدامات پیشگیرانه از خسارتهای وقایع طبیعی مانند سیل، عنوان کرد: استحکام سازی شهری در این زمینه ضروری است زیرا جبران حوادث به اعتبارات بیشتری نیاز دارد.
حجت الاسلام محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با اشاره به نقش مهم مدیریت بحران در هنگام بروز حوادث و مشکلات، گفت: حوادث سه سال اخیر در استان نشان میدهد که سیاستها و ساختار مدیریت بحران کشور ناقص و نیازمند تغییر است.
وی اظهار داشت: اساسی ترین مشکل هرمزگان ، وجود نگاه امدادرسانی پس از حادثه است، در حالی که مدیریت بحران، بیش از هر چیزی در حوزه پیشگیری تعریف میشود.
وی خاطرنشان کرد: امروز شرایط به گونهای نیست که بتوان چالشها و حوادث را با چادر مدیریت کرد و استانهای جنوبی نیازمند تامین کانکس هستند و اگر در زلزله غرب هرمزگان کانکسها نبودند با چالشهای بسیار جدی روبرو می شدیم.
آیت الله عبدالکریم عابدینی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه قزوین گفت: مسوولان و متولیان امر باید با مطالعه و برداشتن موانع از سر راه رودخانه ها حریم و بستر امنی را برای مردم فراهم کنند.
وی اظهار داشت: بارندگی یک رحمت الهی است که با نزول آن بر ذخایر آبی زیرزمینی افزوده می شود و به همین لحاظ نباید تحت هیچ شرایطی آن را هدر دهیم و در این راه متاسفانه با برخی بی احتیاطی ها و تجاوز به بستر رودخانه ها باعث می شویم که نه تنها از این رحمت بی بهره شویم بلکه به مردم نیز خسارت های جبران ناپذیری وارد شود.
وی ادامه داد: متاسفانه بارندگی روزهای اخیر در برخی از نقاط کشور خسارت های جانی و مالی از خود برجای گذاشت و به همین منظور از مسوولان درخواست داریم تا با مطالعه و بررسی های بیشتر و توجه به مساله آبخیزداری، هر مانع و مشکلی را در این حوزه از سرراه بردارند.
آیتالله محمدرضا ناصری نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه یزد گفت: حل مشکلات سیلزدگان در شهر و مناطق روستایی موضوع و مطالبه مهمی است که باید تا حصول نتیجه مناسب بیش از گذشته پیگیری شود.
وی با تاکید بر اینکه کمک به مردم آسیبدیده از سیل اخیر باید محور و اقدام جدی مردم در کنار مسئولان باشد، افزود: باید در این ارتباط شاهد اقدامات جدیتر در کنار جلب مشارکتهای مردمی باشیم.
حجت الاسلام حسن علیدادی سلیمانی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمان با اشاره به اینکه در موضوع سیل روزهای اخیر، ۲ موضوع مهم بوده است گفت: جبران هرچه سریعتر خسارات سیل و پیشگیری از اتفاقات اینچنینی در آینده ضروری است.
وی افزود: از زحمات مسئولان استانی و کشوری در کمکرسانی به سیل زدگان روزهای اخیر و حرکت در راستای کمک بموقع به مردم تشکر میکنم.
آیت الله سید نصیر حسینی نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج گفت: خسارت های مالی چشمگیر سیل اخیر در این استان هر چه زودتر با تلاش، همت و پیگیری مسئولان اجرایی جبران شود.
وی اظهار داشت: هر چند که این سیل تلفات جانی نداشت اما خسارت های مالی قابل توجهی به بخش های کشاورزی، دامداری، شیلات، جاده های ارتباطی، ابنیه و زیرساخت های استان وارد کرد.
نظر شما