به گزارش خبرنگار ایرنا، سید محمدعلی ابراهیم زاده موسوی روز شنبه در نشست با استاندار و نماینده مردم استان البرز در مجلس شورای اسلامی که در سالن شورای دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به اینکه نقش این دانشکدگان در توسعه دانش بنیان کشاورزی در کشور و البرز برجسته و روشن است، افزود: دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران نخستین موسسه آموزش عالی کشور در تمام حوزه ها با ۱۲۳ سال قدمت است.
وی اظهار داشت: همچنین این دانشکدگان در حوزه کشاورزی در خاورمیانه و آسیای دور نیز نخستین مرکز آموزش عالی می باشد و توانسته رتبه اول دانشکده های کشاورزی و منابع طبیعی غرب آسیا و رتبه ۵۶ در دنیا را به خود اختصاص دهد.
وی گفت: این دانشکدگان دارای یکی از قدیمی ترین بانک های ژن گیاهی دنیا با ۹ هزار رقم گندم بوده و یکی از قدیمی ترین موزه های جانور شناسی جهان را دارد و دارای ایستگاه های مختلف پژوهشی در کویرهای شرق، مرکز و همچنین جنگل های شمالی کشور می باشد.
ابراهیم زاده موسوی با بیان اینکه وسعت این دانشکدگان تا سال ۱۳۷۹ بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار اکوسیستم یکپارچه از میدان شاه عباسی کرج تا محمدشهر این شهرستان بوده، افزود: اکنون وسعت این دانشکدگان به ۲۴۰ هکتار رسیده است که علیرغم اینکه سطح زیادی از این دانشکدگان را از دست داده ایم ولی جهش علمی بسیاری خوبی را در این مجموعه شاهد هستیم.
وی بیان داشت: در زمان حاضر در این دانشکدگان پنج هزار دانشجو در حال تحصیل هستند که ۵۰ درصد آن ها را دانشجویان تحصیلات تکمیلی تشکیل می دهند و حدود ۳۰۰ عضو هیات علمی و ۲۲ گروه آموزشی دارد که ۱۶ گروه آن در این دانشکدگان و ۶ گروه در سایت ابوریحان این دانشکدگان در پاکدشت ورامین واقع شده است.
۲۰ هزار فارغ التحصیل از دانشکدگان کشاورزی
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران ادامه داد: تاکنون ۲۰ هزار نفر از دانشجویان این دانشکدگان موفق به فارغ التحصیلی شده اند که تعداد زیادی از آن ها کارهای کلیدی کشاورزی کشور را از وزیر تا معاون رییس جمهور بر عهده گرفته اند.
وی اضافه کرد: این دانشکدگان در سطح کشور توانسته رتبه اول تولیدات علمی را به خود اختصاص دهد و رتبه اول منطقه غرب آسیا و رتبه اول در جهان اسلام و رتبه ۵۶ جهان در تولیدات علمی بخش کشاورزی را داشته باشد.
وی گفت: این توانمندی ها نشان از این دارد که دانشکدگان به ماموریت خود که تولید علم است به خوبی عمل کرده و موتور علمش همچنان روشن است ولی باید دید که این تولیدات علمی در دست کشاورزی، بهره برداران و جامعه آیا قرار گرفته است؟
کشاورزی دانش بنیان کلید واژه اقتصاددانش بنیان است
ابراهیم زاده موسوی افزود: کشاورزی دانش بنیان کلید واژه ای بود که رهبر معظم انقلاب در اولویت اقتصاد دانش بنیان مطرح کردند و مخاطب فرمایشات معم له صاحبان سرمایه و فناوران و کشاورزان نیستند بلکه تولیدکنندگان علم هستند که این مجموعه که ادعای پیشتازی در این عرصه را دارد مخاطب اصلی رهبر معظم انقلاب است.
وی با بیان اینکه البرز به عنوان استان کشاورزی و قطب فناوری کشاورزی می باشد، اظهار داشت: فرمایشات مقام معظم رهبری یک تکلیف شرعی است و ایشان گفته اند که باید اینکار در کشور شود و تاکنون هنوز اقدامی نشده و اگر ما بتوانیم ولی تعلل کنیم باید پاسخگو باشیم.
وی با تاکید بر اینکه بایستی در تولید علم کارهای فناورانه در حوزه هایی همچون سم، بذر، کود، نرم افزارها، پهپاد و کیت های کشاورزی داشته باشیم تا به دست کشاورز برسد ، گفت: حلقه واسطه مجموعه های پارک های علم و فناوری و دهکده نوآوری هستند.
رییس دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران افزود: بایستی با یک نقشه و ماموریت واحد کارهای خود را در قالب کشاورزی دانش بنیان انجام دهیم که به همین منظور پیشنهاد تشکیل قرارگاه کشاورزی و امنیت غذایی دانش بنیان را داریم تا این مجموعه بتواند این ماموریت را از لحاظ علمی هدایت کند.
وی تصریح کرد: این قرارگاه متشکل از پارک های علم و فناوری، رپیس دهکده نوآوری و رییس جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، معاون پژوهشی سازمان تات باشد و فرماندهی آن را این دانشکدگان بر عهده بگیرد.
ابراهیم زاده موسوی گفت: امیدواریم با راه اندازی این قرارگاه تا ۲ یا سه سال آینده منویات رهبر معظم انقلاب محقق شود تا کاری برای ارایه به کشور از آن استخراج شود.
استاندار البرز روز شنبه با حضور در دانشکدگان کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران پس از حضور بر سر مزار شهدای گمنام، از موزه جانورشناسی، باغ گیاهشناسی و مجموعه مرکز همایش های شهدای پردیس بازدید کرد.
نظر شما