به گزارش ایرنا، حجت الاسلام رضا دیلمی شامگاه یکشنبه افزود: عاشورا و محرم رمز جاودانگی اسلام ناب می باشد. فرهنگ عاشورا، تمدن ساز و تحول آفرین و موجب پویایی و بالندگی در متن جامعه می شود.
وی با بیان اینکه قیام سیدالشهدا علیه السلام، قیامی است که درس های فراوانی برای تمام بشریت دارد، اظهار داشت: روح استکبار ستیزی، مجاهدت، ایثار، ازخودگذشتگی، حماسه، ولایتمداری، ایستادگی، مقاومت و شهادت طلبی از مولفه های قیام سیدالشهدا علیه السلام است، لذا بسط فرهنگ عاشورایی یکی از مهمترین مولفه های تحقق تمدن نوین حضرت ولی عصر عجل الله و رمز حیات و بالندگی انقلاب اسلامی است و اینکه انقلاب ما ریشه در مکتب عاشورا دارد.
معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی گلستان تصریح کرد: ما در استان گلستان بیش از ۱۶۰۰ هیئت مذهبی، ۳۵۰ مرکز قرآنی و ۸۰ کانون فرهنگی و تبلیغی داریم.
وی بیان کرد: حدود ۸۰۰ مبلغ و مبلغه دینی در راستای بسط فرهنگ عاشورایی در ایام محرم در استان فعالیت دارند.
حجت الاسلام دیلمی اظهار داشت : دسته روی عاشورای حسینی توسط تشکل های دینی و هیئات مذهبی در شهرها و روستاهای استان برگزار خواهد شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان گلستان هم در این ارتباط در گفت وگو با ایرنا گفت: سوگواری عزاداران حسینی روز دوشنبه ۱۷ مردادماه مصادف با نهم و دهم ماه محرم همزمان با سراسر کشور به صورت متمرکز در ۸۰ بقعه و امامزاده این استان برگزار میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی گلستان هم در این ارتباط گفت: با توجه به برگزاری ایام سوگواری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران باوفایش در حسینیهها، تکایا، مساجد؛ امامزادگان و بقاع متبرکه که بعد از دو سال محدودیتهای کرونایی، امسال در حال برگزاری است از متولیان هیاتهای عزاداری و مردم تقاضا داریم، با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و انجام درست آنها، سعی در کنترل سلامت خود و سایر مردم و شرکت کنندگان در این مراسمها را داشته باشند.
سعید گلفیروزی ادامه داد: همچنین با توجه به فرا رسیدن عاشورای حسینی و برگزاری مراسمهای مختلف دیرینه و سنتی در شهرها و روستاهای مختلف استان که شاهد تجمعات مختلف هستیم از عموم مردم تقاضا داریم زدن ماسک در مراسمها را فراموش نکنند و همچنین در این شبها و این ایام ضمن دعای سلامتی برای خود و بیماران بستری در بیمارستانها و مراکز درمانی، دعا کنند تا این ویروس برای همیشه از اقصی نقاط دنیا از بین برود تا دیگر شاهد به وجود آمدن سویههای جدید آن نباشیم.
به گزارش ایرنا، امام حسین(ع) سومین اختر تابناک امامت و ولایت در سوم شعبان سال چهارم هجری قمری در خانه حضرت امیرالمومنین (ع) پیشوای اول شیعیان و حضرت فاطمه زهرا (س) یگانه دختر رسول اکرم(ص) در مدینه دیده به جهان گشود.
آن حضرت در مکتب نورانی حضرت محمد (ص) و پدرش مولای اول شیعیان(ع) و مادری چون حضرت زهرا(س) درس آزادی، ایستادگی و جوانمردی را آموخت و پس از شهادت پدرش، همدوش با برادرش امام حسن مجتبی(ع) در راه تبلیغ دین اسلام و آموزههای آن گام برداشت، هنگامیکه امام دوم شیعیان در سال ۵۰ هجری قمری به شهادت رسیدند، رسالت سنگین امامت و هدایت مردم بر دوش امام حسین(ع) واگذار و آن حضرت به مدت ۱۱ سال عهدهدار این امر مهم شدند.
سرانجام در روز دهم محرم (عاشورا) سال ۶۱ هجری قمری، امام حسین(ع) و یارانش باوفایش در راه دین اسلام و ترویج آموزههای آن، احیای احکام دین و زدودن انواع انحرافهای دینی به شهادت رسیدند و درس آزادی و ولایتمداری را در تاریخ ماندگار کردند.
یکی از سنتهای ارزشمند در روز عاشورا اقامه نماز جماعت ظهر عاشور است که طی سالها اخیر، عزاداران حسینی ضمن برپایی مراسم عزاداری، در نماز اول وقت شرکت کرده و به امام حسین (ع) اقامه میکنند.
گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.
نظر شما