منطقه ویژه اقتصادی پارسیان هرمزگان از رکود خارج شد

بندرعباس - ایرنا - مدیر عامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان با اشاره به خروج این منطقه از رکود چندین‌ساله، گفت: ۲۵۰ نیروی بومی این شهرستان از شهریورماه سال گذشته تاکنون در این منطقه ویژه به کارگیری شده‌اند و به زودی نیروهای بیشتری از بومیان منطقه جذب خواهند شد.

سید علی اصغر علامه روز سه‌شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا افزود: این نیروهای بومی از هفته دولت ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۱  جذب منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان شده اند؛ یکی از بندها و شروط عقد قرارداد با سرمایه گذار و پیمانکاران نیز اختصاص سهمیه جذب به نیروهای بومی است.
وی به خروج منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان از رکود اشاره و عنوان کرد: امروز منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان از رکود خارج شده و  برای ایجاد پروژه‌ها از سوی دولت با مخالفت مواجه نمی شویم.

وی ادامه داد: طی ۲۰ ماه گذشته افزون بر ۱۸ پروژه در این منطقه شروع شده که ۱۳ پروژه مربوط به دولت سیزدهم بوده است.

مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان اظهار داشت: همه ۱۳ پروژه عمرانی و زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان از پیشرفت فیزیکی مناسبی برخوردار بوده و درحال فعالیت هستند.
علامه ادامه داد: سال گذشته پروژه انبارهای سالکو  در این منطقه ویژه مورد بهره برداری قرار گرفت و در حال حاضر نیز ۲ پست اسکله آماده بهره برداری در هفته دولت است.
وی یادآورشد: همچنین مجوز نیروگاه یکهزار مگاواتی منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان نیز گرفته شده که در حال آماده کردن اسناد مناقصه آن هستیم.
علامه ابزارداشت: در هفته دولت پیش رو، یک واحد پتروشیمی و پنج پروژه زیرساختی جدید هم با حضور مقام های کشوری و استانی کلنگ زنی می شود.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان به مساله محیط زیست نیز اشاره کرد و گفت: موضوعات محیط زیست منطقه را به طور کامل رصد کرده و صنایعی که مستقر می شوند نیز مجوزهای لازم زیست محیطی را دریافت می کنند، همچنین برای مشکلات زیست محیطی در حوزه دریا نیز به طور کامل طبق‌دستورالعمل ها و استانداردها پیش می رویم تا به مشکلی بر نخوریم.
علامه، با اشاره به واردات و صادرات محصولات منطقه ویژه اقتصادی پارسیان تصریح کرد: حدود ۷۰۰ هزار تن محصول به کشورهای آفریقا، کشورهای حوزه خلیج فارس و هند صادر شده و همچنین ۱۳۰ هزار تن محصول نیز که شامل آلومینا هستند، از کشور چین وارد شده است.
تحریم ها تاثیر چندانی بر مجموعه منطقه ویژه اقتصادی پارسیان نداشته است
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان ادامه داد: هر چند تحریم ها سختی های خاص خود را دارد اما تحریم در مجموعه ما چندان اثرگذار نبوده بلکه آنچه که بر روند توسعه منطقه ما تاثیر می‌گذارد؛ کم کاری است، عده ای با کار نکردن پشت تحریم ها خود را پنهان می‌کنند.
علامه، با گریزی به موضوع تحریم ها و اثرگذاری آن بر مجموعه اقتصادی انرژی بر پارسیان، تصریح کرد: تحریم ها قاعدتا بر روند پیشرفت فعالیت ها بی تاثیر نیست، اما در شرایطی نیستیم که تحریم ها مانع از پیشرفت کار و فعالیت این مجموعه شود.
وی یادآورشد: پروژه پارسیان در سال ۸۶‌ آغاز شده و آن زمانی که تحریم  چندانی وجود نداشته،فعالیت ها کند بود، ولی در یک سال گذشته که بیشترین تحریم ها اعمال شده، ۲ برابر گذشته پیشرفت داشته ایم.
آب شیرین کن منطقه ویژه اقتصادی پارسیان، آب غرب هرمزگان را تامین می کند
علامه یادآورشد: آب شیرین کن منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان، پیشرفت فیزیکی خوبی دارد که با راه اندازی آن، تضمینی برای تامین آب آشامیدنی غرب هرمزگان و بویژه شهرستان پارسیان خواهد بود.
وی، با بیان اینکه در حوزه مسوولیت های اجتماعی نیز فعالیت های گسترده ای را شروع کرده ایم، اظهار ‌داشت: سد بردول یکی از معضلات شهر پارسیان است که در مواقع بارندگی خسارت هایی را به شهروندان وارد می کند، از این رو در حال ایجاد و ساخت کانال هدایت آب هستیم تا بتوانیم این دغدغه مردم را  برطرف کنیم.
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی انرژی بر پارسیان، ادامه داد: در حوزه ورزش، آموزش و پرورش، بهداشت در سطح شهرستان نیز قدم‌هایی را برداشته‌ایم اما منطقه ویژه، هنوز به بهره برداری‌کامل نرسیده و کاستی هایی را در این زمینه داریم.
علامه، با انتقاد از عقب افتادگی منطقه ویژه پارسیان، تصریح کرد: پروژه ای ۱۴ ساله نباید اینگونه باشد و عقب افتادگی داشته باشد، به طور قطع در زمینه های مختلف کم کاری شده اما امروز با سرعتی که برای بهره برداری صنایع پیش بینی می شود، امیدواریم فعالیت های گسترده تری را انجام دهیم تا بتوانیم محرومیت را از غرب هرمزگان برچینیم.
علامه‌ خاطرنشان کرد: روزانه منطقه ویژه را رصد کرده و بالای سر پروژه ها و پیمانکاران حضور داریم و اجازه نخواهیم داد هیچ پروژه ای معطل بماند.
منطقه ویژه صنایع انرژی بر پارسیان یکی از قطب های توسعه صنعتی کشور با وسعت ۹ هزار و ۸۰۰  هکتار با امتیازاتی از جمله استقرار در کنار مخازن گازی پارس جنوبی به عنوان بزرگ‌ترین مخزن گازی جهان، نزدیکی به ذخایر گازی ایران و قطر، نزدیکی به منطقه ویژه اقتصادی پارس (عسلویه)، مجاورت با خط لوله سراسری هفتم گاز طبیعی، دسترسی به آب‌های آزاد و خطوط حمل و نقل دریایی، فاصله ۲۰ کیلومتری تا فرودگاه بین المللی خلیج فارس (عسلویه) است.
فرصت­‌های سرمایه­‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی پارسیان شامل تولید صنایع انرژی بر (پتروشیمی، فولاد، آلومینیوم و آلومینا)، پروژه های پشتیبان (شامل نیروگاه، پروژه­‌های بندری، آب شیرین­کن) و پروژه­‌های پایین دستی (شامل شهرک صنعتی صنایع پایین دستی صنایع انرژی بر و احداث شهرک صنعتی صنایع کوچک) می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha