فرشید رحمانی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارداشت: تاکنون در گنبدکاووس ۴۸ بند خاکی با هدف کنترل سیلاب و جلوگیری از فرسایش خاک و آسیب به زیرساختها ایجاد شده است.
وی ظرفیت بندهای خاکی گنبدکاووس را ۱۳ میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: ۲ میلیون متر مکعب آب بر اثر بارندگی روزهای ۱۸ و ۱۹ مرداد در تعدادی از این بندهای خاکی ذخیره شد که به مرور مورد استفاده دامداران و کشاورزان قرار میگیرد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گنبدکاووس گفت: بر اثر بارندگی تابستانه همواره احتمال وقوع سیلاب تا پایان شهریور وجود دارد که لازم است کشاورزان، دامداران و مردم از آمادگی کافی برای مقابله با آن برخوردار باشند.
رحمانی از مردم خواست در صورت شروع بارندگی از تردد در مسیر رودخانهها، بندهای خاکی و مناطق سیلگیر و سیلخیز پرهیز کرده و اگر منازل و دامداری آنها در دامنهها و یا مسیر روان آبها قرار دارد برای جلوگیری از آسیب، با رعایت مسائل ایمنی دیوارههای خاکی برای تغییر مسیر آب ایجاد کنند.
وی از تولید بوتههای مرتعی برای اجرای پروژهای مقابله با بیابانزایی در گنبدکاووس خبر داد و گفت: در مرحله نخست تولید نهال بوتههای مرتعی در ایستگاه چپرقویمه به میزان ۲۵۰ هزار اصله آغاز شد.
رحمانی افزود: چپرقویمه یکی از بزرگترین ایستگاهها تولید نهال و بذر نباتات مرتعی کشور به شمار میآید که هر ساله بیش از ۵۰۰ هزار تا یک میلیون نهال مرتعی در آن تولید میشود.
وی ادامه داد: روند تولید نهال در این ایستگاه از اوسط مرداد آغاز شده و تا پایان آبان ادامه دارد و نهالهای تولیدی که بیشتر از گونههای "اترپیلکس، اگروپایرون النگاتوم و قره داغ" است پس از تولید برای اجرای پروژههای مقابله با بیابانزایی در شمال استان و شهرستان به مناطق در معرض خطر منتقل و در آنجا غرس میشود.
حوزه استحفاظی منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان ۴۱۱ هزار نفری گنبدکاووس با پنج هزار و ۷۲ کیلومتر مربع وسعت، حدود ۵۳۱ هزار هکتار است که ۳۴۱ هزار هکتار آن منابع ملی و ۱۹۰ هزار هکتار آن مستثنیات اشخاص است.
نظر شما