به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری فیز (phys)، پژوهشگران مدرسه بازرگانی ساری (Surrey) انگلیس بررسی کردند که شرکتهایی که در آنها عده بیشتری از زنان در تیمهای مدیریت ارشد حضور دارند در زمینه پذیرش استانداردهای محیطی چگونه عمل میکنند و ویژگیهای مدیریتی این زنان چه نقشی در پذیرش این استانداردها دارد.
یافتههای این پژوهشگران حاکی از این است که حضور زنان در تیمهای مدیریت ارشد منجر به اتخاذ استانداردهای زیستمحیطی مترقی از سوی شرکتها میشود؛ به ویژه، زمانی که مدیران اجرایی زن، دارای قدرت شخصی هستند و در کمیتههای مسئولیت اجتماعی شرکتها عضویت دارند.
در چنین شرایطی، زنان انگیزه پیدا میکنند تا دیدگاه منحصربهفرد خود را در زمینههای سازمانی و نهادی که تمایز مرتبط با جنسیت آنها را میپذیرد و از آن حمایت میکند، بیان کنند.
این پژوهش با استفاده از دادههای ۴۹۰ شرکت در سه کشور در حال ظهور بسیار آلوده (چین و هند و پاکستان)، نشان داد که نسبت حضور زنان در تیمهای مدیریت ارشد (TMT)، با احتمال اینکه آن شرکت، صدور و تمدید گواهینامه سازمان بینالمللی استانداردسازی را بپذیرد، کاملاً مرتبط است. گواهینامه ایزو ۱۴۰۰۱، یک چارچوب شناختهشده و مورد احترام است که سازمانها از آن برای اندازهگیری اثرات زیستمحیطی خود استفاده میکنند.
به گفته پژوهشگران در سالهای اخیر، شرکتهای کشورهای در حال ظهور به طور فزایندهای به دلیل تخلفات بهویژه در رابطه با محیط های طبیعی و محیط زیست بررسی شدند. ذینفعان و عموم مردم ترجیح میدهند اقداماتی انجام شود که از فعالیتهای مخرب زیستمحیطی جلوگیری شود.
در این راستا سرمایهگذاران در اکثر کشورها، برای قیمت سهام شرکتهایی که باعث آسیب زیستمحیطی میشوند، تخفیف میدهند؛ دولتها مقرراتی را وضع میکنند که برای آلودگی، عوارض تحمیل میکند و مصرفکنندگان از رفتار زیستمحیطی سازمانی به عنوان معیاری برای تصمیمگیری در خرید استفاده میکنند.
نظر شما