به گزارش روز سهشنبه ایرنا از مرکز تحقیقات اسلامی مجلس، عطاء الله رفیعی آتانی در نشست مشترک با رئیس و معاونان جامعه الزهرا (س) خاطرنشان کرد: دلیلی ندارد، ما در مورد بررسی موضوعات و رسیدگی به چالش ها و مسائل پیش روی نظام در حوزه اندیشهای، تفکیکهای مردانه و زنانه داشته باشیم، بلکه این قشر فرهیخته باید در همه موضوعات کشور حضور فعال و تعیین کننده ای داشته باشند.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خاطرنشان کرد: سدهای محدودیتی که امروز مقابل بانوان فرهیخته و متخصص حوزوی ما ایجاد شده، باید برداشته شود، البته این سدها را بیشتر خود ما اطراف خود ایجاد کردیم و مجموعه نظام آماده همکاری و استفاده از همه ظرفیت ها و توانمندی های این قشر ارزشمند و فرهیخته است.
رفیعی آتانی با اشاره به اینکه جامعه الزهرا (س) به عنوان یک مجموعه بزرگ علمی نباید انفعالی عمل کند، گفت: انتظار است که این مجموعه، حرف های آینده ساز، تحول بخش و امید آفرینی برای پیشرفت کشور در ابعاد گوناگون داشته باشد، سرمایه انسانی بانوان حوزوی بویژه جامعه الزهرا (س) در عرصه های مختلف سیاستگذاری، قانونگذاری باید خود را نشان داده و ظهور و بروز عملی پیدا کند، بنابراین باید به فکر مبدل هایی بود که بتوان این سرمایه بزرگ را به کمک نظام آورد.
وی با اشاره به اینکه به جای تمرکز بر نتیجه باید به فرآیندها اهمیت دهیم، گفت: طبق قانون باید، قوانین ما مطابق با موازین شرعی باشد، در حالی که در وظایف شورای نگهبان آمده است که قوانین نباید مخالف شرع باشد، اینجا موافقت با شرع از شورای نگهبان خواسته نشده است، بنابراین، ما باید ورود جدی به بحث فرآیندهای این کار یعنی تصویب قوانین مطابق با موازین شرعی داشته باشیم.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس خاطرنشان کرد: برخی موضوعات مانند خانواده، جمعیت و حجاب و عفاف به صورت مستقیم به بانوان ارتباط دارد و باید حضور داشته باشند، ولی به این معنا نیست که بانوان متخصص و تحصیل کرده ما نسبت به اقتصاد، فرهنگ، مطالعات حکمرانی و سیاستگذاری و .... بی تفاوت باشند.
رفیعی آتانی تصریح کرد: واقعیت این است که کشور ما امروز با مشکلات زیادی مواجه است، باید همه متوجه باشیم که در آینده چه اتفاق هایی خواهد افتاد و برای آن مسائل و مباحث، تحلیل های فکری، نظری و راهکارهای عملی داشته باشیم، نحوه حکمرانی دینی باید در متن جامعه جریان داشته باشد، برای این کار، نباید سیل عظیم بانوان فرهیخته و تحصیل کرده در حوزه های علمیه، بی تفاوت باشند.
وی از آمادگی این مرکز برای استفاده حداکثری از ظرفیت جامعه الزهرا (س) خبر دادو گفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس هم در ارتباط با اظهار نظر دینی پیرامون طرح ها و لوایح، نظرات مشورتی به نمایندگان مجلس، انجام پژوهش های بنیادین مربوط به نحوه حکمرانی و گزارش های علمی مساله محور و موضوعات دیگر نیازمند استفاده از ظرفیت این مجموعه بزرگ علمی و پژوهشی است.
رفیعی آتانی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در حوزه های مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، فقهی و حقوقی، تولیدی و زیربنایی، مدیریت و مطالعات حکمرانی فعالیت دارد، زمینه برای همکاری با جامعه الزهرا بسیار زیاد است، البته خروجی های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و مراکز پژوهشی همکار آن باید برای فرایند تقنین مفید باشد.
وی خطاب به مدیران جامعه الزهرا (س) پیشنهاد داد: برای مطالعات سیاستگذاری و حکمرانی، یک باب جدیدی باز کنید و پژوهش های علمی خود را یک گام به جلوتر ومتناسب با نیازمندی های حوزه سیاستگذاری تعریف نمایید، تولیدات علمی و پژوهشی ما، چنان باید به عرصه عمل نزدیک باشد که اگر هر کدام از مجموعه های نظام، دست نیاز به سمت ما دراز کرد، مجموعه منسجمی از پیشنهادها، راهکارها و حرف جدید برای آنها در اختیار داشته باشیم.
وی بیان داشت: کارویژه مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان یک نهاد مرتبط با دستگاه قانونگذاری، مساعدت فکری به تصمیم گیرندگان مطابق موازین شرعی و اسلامی است، انتظار داریم جامعه الزهرا (س) در این زمینه به کمک ما بیاید.
وی، از آمادگی این مرکز برای برگزاری مدرسه پارلمانی ویژه آشنایی بانوان طلبه با عرصه قانونگذاری خبر داد و بیان داشت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و جامعه الزهرا (س) دوره مدرسه حقوق پارلمانی را به صورت مشترک برگزار کنند.
سیده زهرا برقعی رئیس جامعه الزهرا (س) نیز طی سخنانی گفت: جامعه الزهرا دارای ظرفیت های علمی بالا و ناشناخته ای است و باید دولت و مجلس از این ظرفیت علمی استفاده کنند.
وی ادامه داد: پژوهشگران این مرکز هم در عرصه تنقیح و تدوین قوانین میتوانند به مجلس شورای اسلامی کمک کنند.
وی اظهار داشت: بانوان طلبه به دلیل ارتباط خوبی که با بدنه اجتماع دارند، می توانند در کمیته ها و جلسات سیاستگذاری تاثیرگذار باشند ولی باید فرصت برای حضور آنها فراهم شود تا شاهد برخی آسیب های اجتماعی در سطح جامعه نباشیم.
برقعی خواهان تشکیل کمیته مشترک برای نهادینه ساختن ارتباط جامعه الزهرا و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شد.
برخی دیگر از مدیران و معاونان جامعه الزهرا (س) نیز نسبت به نوع و شیوه همکاری اظهار نظر کردند.
نظر شما