دکتر محمد هادی ایمانیه، روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کار مطالعه و بررسی این این ۴۰ پروژه از حدود ۱۰ ماه گذشته در استان آغاز شده و از حدود ۲ هفته گذشته نیز جلسات بررسی و مرور آنها در استان با جدیت برگزار میشود.
وی ادامه داد: در این جلسات آنچه که در ۱۰ ماه گذشته توسط مجموعههای مختلف در خصوص این پروژهها انجام گرفته و اینکه چه اقداماتی در ادامه برای به سرانجام رسیدن آنها باید انجام شود مورد بررسی قرار میگیرد.
استاندار فارس تصریح کرد: این پروژهها در پنج گروه فرهنگی و اجتماعی؛ عمرانی؛ اقتصادی؛ گردشگری و صنایع دستی؛ و کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری قرار گرفتهاند.
ایمانیه اظهار داشت: تالار مرکزی شیراز از جمله پروژههای حوزه فرهنگی و اجتماعی است که مشکلات حقوقی و مالکیت زمین مانع اصلی فراروی احداث این پروژه بود که با رایزنیها و تعاملات صورت گرفته این مانع برطرف شد.
وی افزود: این پروژه هفت سال معطل درگیری هشت سازمان در استان بود و هر سازمانی که زمینی در محدوده اجرای این پروژه داشت ادعایی را مطرح میکرد.
او بیان کرد: در نهایت با هماهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور اقتصادی و دارایی و مدیریت و برنامهریزی استان، سند این ملک به نام اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان صادر شد.
استاندار فارس افزود: پروژه تالار مرکزی شیراز هم اینک حدود ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با توجه به قول مساعد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای حمایت از احداث این تالار، به مدت چهار سال هر سال ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار به این پروژه تخصیص خواهد یافت.
ایمانیه اضافه کرد: علاوه بر این ۴۰۰ میلیارد تومان، از محل صندوق مسئولیت اجتماعی نیز کمکهایی به این پروژه خواهد شد تا در کمتر از چهار سال شاهد بهرهبرداری از آن باشیم.
استاندار فارس گفت: در حوزه عمرانی نیز بررسی پروژههای کلانی همچون طرح انتقال آب خلیج فارس به استان، راه آهن شیراز – بوشهر و شیراز – گلگهر، طرح سریع السیر شدن قطار شیراز – اصفهان و همچنین اجرا و تکمیل سدهای پارسیان، تنگ سرخ، کوار، هایقر، چشمه عاشق، نرگسی و رودبال در دستور کار قرار گرفته است.
وی، رفع مشکل آب را از اولویتهای بسیار مهم استان دانست و گفت: یکی از راهکارهای حل این مشکل، تکمیل طرح انتقال آب از خلیج فارس است که با توجه به اهمیت موضوع با حساسیت ویژهای دنبال میشود.
او اضافه کرد: باید زمان مشخصی برای اجرای این طرح تعیین شود و اگر بتوان این کار را ظرف مدت سه سال به نتیجه رساند و آب را به شهرهای مشخص شده انتقال داد کار بزرگ و ارزشمندی انجام شده است.
استاندار فارس ادامه داد: مجریان پروژه انتقال آب از خلیج فارس باید با ارائه یک جدول زمان بندی مشخص کنند که آب طی چه زمانی به چه شهری میرسد تا روند پیشرفت پروژه بر اساس آن جدول به خوبی قابل رصد و ارزیابی باشد.
ایمانیه بیان کرد: در حوزه اقتصادی نیز بررسی طرحهای پتروشیمیهای فسا، جهرم، فیروزآباد و داراب، شهرک دارویی، توسعه میادین نفت و گاز، توسعه صنایع الکترونیک، توسعه پارک علم و فناوری، توسعه صنایع تبدیلی و پیگیری وضعیت صنایع قند محسن، آی تی آی، کاغذ زارگرس و روغن نباتی نرگس شیراز در دستور کار قرار گرفته است.
وی، در خصوص آخرین وضعیت احداث پتروشیمیهای فسا، جهرم، فیروزآباد و داراب گفت: در جلسهای با حضور نمایندگان این شهرستان ها در مجلس وضیعت این طرحها مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم جهت فعال شدن آنها اتخاذ شد.
استاندار فارس افزود: پتروشیمی فیروزآباد که در همان زمین مسطح و فنس کشی شده ۲۰۰ هکتاری آماده جذب سرمایهگذار است و عملیات اجرایی آن به زودی با جذب سرمایهگذار برای احداث شهرک صنایع پایین دستی آن آغاز میشود.
ایمانیه ادامه داد: در خصوص پروژه پتروشیمی داراب نیز شرایط برای جذب سرمایهگذار فراهم است و برای تعیین محل دقیق اجرای پتروشیمی فسا و جهرم نیز فرصتی یک ماهه تعیین شد.
او گفت: برای ایجاد شهرکهای صنعتی پاییندستی ویژه پتروشیمی نیز لازم است تا مهرماه امسال بستههای سرمایهگذاری ایجاد این شهرکها آماده شود.
استاندار فارس بیان کرد: در حوزه گردشگری و صنایع دستی نیز مواردی همچون توسعه صنایع دستی، اجرای پارک ایران کوچک و همچنین تکمیل هتلهای در دست ساخت و احداث هتلهای جدید بررسی خواهد شد.
وی اضافه کرد: در حوزه کشاورزی، منابع طبیعی و آبخیزداری نیز توسعه گلخانهها، کاشت گیاهان دارویی، اجرای کانالهای آب کشاورزی و آبخیزداریها مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
نظر شما