تعیین تکلیف چهار پتروشیمی‌ فارس با پیگیری‌های استاندار

شیراز- ایرنا- وضعیت چهار پتروشیمی استان فارس که بنا بود در شهرستان‌های داراب، فیروزآباد، فسا و جهرم احداث و راه‌اندازی شود با پیگیری‌های استاندار این استان تعیین تکلیف شد.

به گزارش چهارشنبه ایرنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری فارس، محمد هادی ایمانیه استاندار فارس در جلسه‌ پیگیری پروژه‌های کلان استان در این خصوص گفت: در آستانه پایان نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم، برنامه ریزی کرده‌ایم که ۴۰ پروژه کلان این استان را مورد بررسی قرار دهیم و اقدامات لازم برای رفع موانع و مشکلات پیش روی آنها انجام شود که بررسی ۶ پتروشیمی استان از آن جمله است.
وی ادامه داد: در این جلسه آخرین وضعیت احداث پتروشیمی شهرستان‌های داراب، فیروزآباد، فسا و جهرم با حضور نمایندگان این شهرستان ها در مجلس مورد بررسی قرار گرفت و تصمیمات لازم جهت فعال شدن آنها اتخاذ شد.
او اظهار داشت: پتروشیمی فیروزآباد که در همان زمین مسطح و فنس کشی شده ۲۰۰ هکتاری آماده جذب سرمایه‌گذار است و عملیات اجرایی آن به زودی با جذب سرمایه‌گذار برای احداث شهرک صنایع پایین دستی آن آغاز می‌شود.
استاندار فارس افزود: در خصوص پروژه پتروشیمی داراب نیز شرایط برای جذب سرمایه‌گذار فراهم است و برای تعیین محل دقیق اجرای پتروشیمی فسا و جهرم نیز فرصتی یک ماهه تعیین شد.
ایمانیه ادامه داد: برای ایجاد شهرک‌های صنعتی پایین‌دستی ویژه پتروشیمی نیز لازم است تا مهرماه امسال بسته‌های سرمایه‌گذاری ایجاد این شهرک‌ها آماده شود.
وی افزود: همچنین برای بررسی چگونگی سرمایه‌گذاری در پتروشیمی‌های ممسنی و کازرون نیز ضرورت دارد که جلسه‌ای با نمایندگان این شهرستان‌ها برگزار شود.
هیأت وزیران در سال ۱۳۸۶ با هدف محرومیت‌زدایی و توسعه صنعتی مناطق محروم استان و با تعهد تأمین خوراک از خط اتیلن مرکز، با راه‌اندازی پتروشیمی در شهرهای فیروزآباد، فسا، جهرم و داراب با مشارکت بخش خصوصی موافقت کرد که تاکنون با گذشت حدود ۱۵ سال به مرحله جدی از ساخت نرسیده اند.
البته دو پتروشیمی دیگر نیز در شهرستان های کازرون و ممسنی کلنگ‌زنی شده که آن‌ها هم تا کنون سرنوشتی مشابه داشته‌اند.
برنامه‌ریزی‌های دولت وقت در مصوب کردن آن چهار واحد که به پتروشیمی پلی اتیلن مرکز مشهورند بر مدار وابستگی‌شان به یکدیگر می‌چرخید به این ترتیب که این چهار واحد درمجموع یک زنجیره را تشکیل می‌دادند که خروجی هر یک از آن‌ها خوراک واحد دیگر را تامین کند تا نهایتا به محصول نهایی ختم شود و مقرر شد راه ارتباطی این چهار واحد هم از طریق خط لوله باشد.
جزئیات آن هم اینگونه بود که پلی‌ اتیلن مورد نیاز را از پارس جنوبی به فیروزآباد بیاورند و پس از انجام فرآیندهایی بر روی آن با خط لوله به جهرم منتقل شود تا پلی اتیلن سنگین استحصال شود و سپس از جهرم به فسا منتقل شود تا پلی اتیلن سبک حاصل شده و نهایتا از فسا به داراب برسد تا فرآورده نهایی به دست آید.
بنابراین طبق این برنامه‌ریزی، این چهار واحد بهتر است به طور همزمان به بهره‌برداری برسند تا بیشترین کارایی را داشته باشند، در غیر این صورت زنجیره پیش بینی شده دچار اخلال خواهد شد.
پیش از این و در سال ۱۳۹۹ اعلام شد که قرارگاه خاتم‌الانبیاء به عنوان سرمایه‌گذار معتقد است که ساخت و اجرای چهار پتروشیمی در چهار شهرستان این استان توجیه و صرفه اقتصادی ندارد و پتروشیمی‌ها باید در یک مکان تجمیع و احداث شود.
با وجود اظهار نظر سرمایه‌گذار، تاکید نمایندگان چهار شهرستانی که بنا بود این پتروشیمی‌ها در آنجا اجرا شود بر این بود که این پروژه‌ها باید در همان شهرستان ها احداث شود چرا که این مطالبه و خواست مردم آن شهرستان‌هاست.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha