به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از تارنمای اسپوتنیک موندو، اوو مورالس در صفحه توییترش نوشت: ما این را محکوم میکنیم که اقدامات بیثباتکنندهای در ایالات متحده علیه ریاست جمهوری گوستاوو پترو و سایر دولتهای سوسیالیست آماده میشوند. سناتور تد کروز که توسط تولیدکنندگان تسلیحات تامین میشود و عامل کودتاها است، مردم کلمبیا را با دروغ متهم میکند.
اظهارات تد کروز پیش از مراسم تحلیف گوستاوو پترو رئیسجمهوری جدید کلمبیا در حالی در شبکههای اجتماعی منتشر شده است که وی تاکید میکند «۱۰ دولت در منطقه (آمریکای لاتین) به صورت آشکارا ضدآمریکایی بوده و متعهد هستند تا امنیت واشنگتن را تضعیف کنند».
مورالس همچنین تد کروز را به دفاع از کودتای ۲۰۱۹ در بولیوی متهم کرد و از این از کلمبیا به عنوان عامل «تهدید و به خطر انداختن امنیت ایالات متحده» نام میبرد، ابراز تاسف کرد.
در ادامه این پیام آمده است: پترو و فرانسیا مارکز (معاون ریاست جمهوری کلمبیا) نماینده کلمبیا و مردم آن هستند که برای عزت و حاکمیت مبارزه میکنند. هر دو بهترین (گزینه برای) تضمین صلح با عدالت اجتماعی در کشوری هستند که توسط شبه نظامیگری راست افراطی ویران شده است.
این مقام بولیویایی تصریح کرد آمریکای لاتین «حیاط خلوت» آمریکا نیست و اتحاد آمریکای لاتین به صورت مسالمتآمیز و دموکراتیک برای رهایی از مداخله خارجی مبارزه میکند.
حدود یک هفته از مراسم تحلیف گوستاوو پترو میگذرد و روی کارآمدن نخستین رئیسجمهوری چپگرای تاریخ جمهوری کلمبیا به عنوان متحد اصلی کاخ سفید در آمریکای لاتین با موجی از رضایت و نارضایتی موافقان و مخالفان این رئیسجمهوری تازهکار مواجه شده است.
این سیاستمدار ۶۲ ساله و شهردار سابق کلمبیایی با برنامههایی برای اصلاحات عمیق در این کشور آمریکای جنوبی، سکان ریاست جمهوری را به دست گرفت و در حوزه سیاست خارجی، برقراری روابط با ونزوئلا را در دستور کار قرار داده است. دولت کلمبیا همچنین همگرایی منطقهای را با قوت در راس اهداف خود قرار داده و تور آمریکای لاتین فرانسیا مارکز تنها چند هفته پیش از آغاز رسمی ریاست جمهوری پترو به برخی کشورهای این منطقه روشنترین گواه آن است. مارکز در جریان این سفر چند روزه به برزیل (دیدار با لولا داسیلوا رئیسجمهوری پیشین و رئیسجمهوری احتمالی آتی برزیل)، شیلی، آرژانتین و بولیوی سفر داشت و با مقامها دیدار کرد.
به این ترتیب، مورالس که طعم تلخ کودتای آمریکایی را به خوبی چشیده است و همگرایی قدرتهای همسوی منطقهای را از راهکارهای مقابله با سیاستهای بیثباتکننده واشنگتن میداند، لزوم هوشیاری در برابر طرحهای آمریکایی را گوشزد میکند.
نظر شما