به گزارش روز شنبه ایرنا، روزنامه گاردین با استناد به یک سند محرمانه فاش کرد کارشناسان درباره آسیب گسترده به محصولات کشاورزی در سراسر انگلیس هشدار داده اند. این در حالیست که شرکت های آب با وجود اعلام خشکسالی دربیشتر بخش های این کشور هنوز ممنوعیت استفاده از آب شلنگ را اعمال نکرده اند.
سازمان محیط زیست انگلیس روز جمعه هشت منطقه از ۱۴ منطقه در انگلیس را در شرایط خشکسالی اعلام کرد و با وجود این شرکت های آب مانند «آنجلین وار»، «ساترن واتر» و «ساوت وست واتر» هنوز این ممنوعیت ها برای مقابله با بحران خشکسالی را اعمال نکرده اند.
«تیمز واتر» بزرگترین شرکت آب انگلیس اعلام کرده برنامه ای برای ممنوعیت استفاده از آب لوله کشی برای کشاورزی ندارد.
اسناد فاش شده از جلسه گروه ملی خشکسالی در انگلیس که به رویت گاردین رسیده نشان دهنده ارقام نگران کننده ای در مورد وضعیت کشاورزی در این کشور است.
این اسناد نشان می دهد، انتظار می رود نیمی از محصول سیب زمینی دچار آسیب شود، زیرا نمی توان آن را آبیاری کرد، و حتی محصولاتی که معمولاً به خشکی مقاوم هستند، مانند ذرت، به دلیل کم آبی آسیب خواهند دید.
به این گروه گفته شده که «گزینههای آبیاری با تخلیه سریع مخازن آبی کاهش مییابد» و انتظار میرود ۱۰ تا ۵۰ درصد از برخی محصولات از جمله هویج، پیاز، چغندرقند، سیب و رازک دچار کاهش شوند.
تولید شیر نیز در سطح ملی به دلیل کمبود علوفه برای گاوها کاهش یافته است و آتش سوزی های جنگلی، مناطق وسیعی از زمین های کشاورزی را در معرض خطر قرار داده است.
کمبود آب و خشکسالی کشاورزان در انگلیس را درباره کاشت محصولات در سال آینده دچار دودلی کرده است و این نگرانی وجود دارد که بسیاری از آنها تصمیم بگیرند از این کار اجتناب کنند؛ موضوعی که پیامدهای مخربی برای فصل برداشت در سال ۲۰۲۳ خواهد داشت.
انتظار می رود گاوها و سایر دام ها زودتر از موعد و با وزن های پایین تر ذبح شوند، زیرا به احتمال زیاد کشاورزان در زمستان ذخایر خوراک آنها را تمام می کنند.
یکی از خشک ترین مناطق در انگلیس منطقه موسوم به «ایست آنگلیا» در شرق این کشور است که همچنین بیشتر زمین های کشاورزی در آن قرار دارد و محل کشت دو سوم نیشکر و یک سوم سیب زمینی در این کشور است.
با این حال ظاهرا این منطقه از ممنوعیت استفاده از آب لوله کشی برای آب دادن مزارع در تابستان امسال معاف شده است زیرا سطح خوبی از ذخایر آبی را دارد.
به گزارش ایرنا، بحران آب و خشکسالی فقط مختص انگلیس نیست. کشورهای اروپایی دیگری نیز با این بحران مواجه هستند.
یورو نیوز به تازگی در گزارشی نوشت: موج گرمای بی سابقه، آتش سوزی جنگل ها، پایین رفتن سطح آب رودها در اروپا این قاره را با بحران مواجه کرده است. اسپانیا، ایتالیا و فرانسه نیز هریک با بحران های مشابهی مواجه اند و مقامات این کشورها را مجبور کرده تا تدابیری را برای عبور از این وضعیت بحرانی بیندیشند.
دانشمندان هشدار داده اند که این وضعیت غیرعادی گرمای بی سابقه در اروپا ممکن است تحت تاثیر پیامدهای تغییرات آب و هوایی به موضوعی عادی در سراسر این قاره تبدیل شود؛ موضوعی که به مرور زمان می تواند چهره سبز اروپا را از آن بگیرد.
نظر شما