استاندار خراسان جنوبی: تاکید ما در استان بر کادرسازی است

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان‌ جنوبی گفت: تاکید ما در استان بر کادرسازی است و تاکنون برای اغلب موارد در دستگاه‌های اجرایی خراسان جنوبی از نیروهای بومی استفاده کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار ایرنا جواد قناعت روز یکشنبه در همایش بزرگداشت روز تشکل‌ها و مشارکت‌های اجتماعی (۲۲ مرداد) که در سالن شهید رجایی استانداری برگزار شد با اشاره به خواسته‌های تشکل‌ها و سازمان‌های مردم‌نهاد گفت: یکی از ضعف‌ها و اشکالات ادارات و سازمان‌های استان توجه نکردن به کادرسازی است که باید در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه نهمین استاندار خراسان جنوبی است افزود: قبل از بنده نیز هیچکدام از استانداران بومی نبوده‌اند که اشکالی بزرگ است، بنابراین تلاش می‌کنیم استاندار بعدی بومی باشد.

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی اظهار داشت: اگرچه استاندار را ما انتخاب نمی‌کنیم اما می‌توانیم از چندین مؤلفه یکی ما باشیم که در این خصوص نظر خود را بگوییم البته به شرطی که مردم با او تعامل کنند.

وی گفت: اینجانب در جلسه معارفه خود به موضوع کادرسازی اشاره کردم لذا به جز دو مدیر بقیه همه بومی هستند و در دولت سیزدهم باید نیروهای انقلابی و حزب‌اللهی بالا بیایند البته در کنار تعهد از تخصص نیز برخوردار باشند.

جایگاه چهارم خراسان جنوبی از نظر سمن‌ها

قناعت ادامه داد: این استان به لحاظ تعداد سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های غیردولتی و فعالیت آنها، رتبه چهارم کشور را دارد که نشان‌دهنده فرهنگ غنی، شور و علاقه مردم منطقه به امور داوطلبانه و خیرخواهانه است.

وی گفت: یکی از مهمترین معیارهای توسعه اجتماعی هر منطقه، فعالیت سازمان‌های مردم‌نهاد است که از آن به عنوان سرمایه‌ اجتماعی یاد می‌کنند.

استاندار خراسان جنوبی افزود: بدون شک اگر مشارکت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌های غیردولتی نباشد بار مضاعفی بر دوش دستگاه‌های اجرایی و دولت قرار می‌گیرد.

وی از سمن‌ها و تشکل‌ها به عنوان مراکز خیریه یاد کرد و گفت: فعالان این سمن‌ها بدون دریافت حقوق یا مسئولیت و وظایف اداری به‌صورت خیرخواهانه و با حس انسان‌دوستانه و داوطلبانه مشغول فعالیت در جامعه هستند.

وی اظهار داشت: سازمان‌ها و تشکل‌های غیردولتی کمک کار خوبی در اجرای برنامه‌های فرهنگی و اجتماعی برای دولت هستند همان طور که از گذشته تاکنون در صحنه‌ها و بحران‌های مختلف شاهد حضور و تجربه‌های این قشر بوده‌ایم.

نقش‌آفرینی در حوادث و کاهش مشکلات مردم

قناعت گفت: اتفاقات ناگواری در زمان سیل، زلزله، کرونا و سایر حوادث سبب افزایش مشکلات مردم شد اما سمن‌ها و تشکل‌های غیردولتی برای کاهش این مشکلات به میدان آمدند که این تلاش‌ها‎ قابل قدردانی است.

وی با بیان اینکه نقش و جایگاه مشارکت اجتماعی در قانون اساسی، احادیث و بیانات امامین انقلاب بیان شده است عنوان کرد: اولین اندیشه توسعه مشارکت اجتماعی بعد از انقلاب توسط امام راحل با تشکیل بسیج مستضعفین آغاز شد.

استاندار خراسان‌ جنوبی افزود: بسیج مستضعفین نهادی فعال در مشارکت اجتماعی مردم کشور است که نمونه آن را در کمتر کشوری می‌توان دید، اقدام سمن‌ها نیز بسیجی‌وار، داوطلبانه و خیرخواهانه است.

وی با اشاره به بخشی از انتظارات استان از تشکل‌های غیردولتی گفت: اگرچه سازمان‌های مردم‌نهاد در اجرایی شدن طرح مردمی‌سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها به‌خوبی کمک کار دولت بودند اما کافی نیست و باید در راستای اقناع‌سازی افکار عمومی بیشتر کار شود.

قناعت اظهار داشت: آیت الله رئیسی مخلصانه و صادقانه در راستای اجرای طرح مردمی‌سازی یارانه‌ها وارد میدان شدند و یکی از چالش‌های جدی کشور، انجام همین طرح عظیم است زیرا قبل از آن به هر میزان که پول نفت حاصل می‌شد باید جای ارز ۴۲۰۰ تومانی را پر می‌کرد در حالی که بخش اندکی از آن به سفره مردم بر می‌گشت.

لزوم همراهی سازمان‌های مردم نهاد در انجام اصلاح اقتصادی

او گفت: این جراحی بزرگ اقتصادی که دولت‌های پیشین از اجرای آن واهمه داشتند هرچه با همراهی و همکاری بیشتر پیش برود مدت زمان آن کوتاه‌تر می‌شود لذا از جوانان انتظار داریم نظرات اقتصاددان‌ها و دولت‌های قبل را مطالعه کرده و در این زمینه مشارکت جدی داشته باشند.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به طرح نهضت ملی مسکن که در دولت سیزدهم اجرا شد، گفت: این طرح کلیدی و زیربنایی نیز به عنوان یکی از کارهای ارزشمند و خوب دولت به منظور خانه‌دار شدن مردم در حال اجرا است.

وی اظهار داشت: از آنجایی که با افزایش قیمت کالاها، قیمت تمام‌شده مسکن برای شهروندان بالا است، علیرغم پرداخت تسهیلات ۲۰۰ تا ۳۵۰ میلیون تومان در مناطق روستایی و شهری باید متقاضی نیز همین میزان آورده داشته باشد که برای کمتر کردن سهم آورده متقاضی در حال پیگیری هستیم.

قناعت افزود: انتظار داریم سازمان‌های مردم‌نهاد و تشکل‌ها به اولویت‌های مهم استان از جمله راه‌آهن، راه، آب و بهداشت و درمان به دور از منافع سیاسی توجه ویژه و مشارکت فعال داشته باشند.

وی تصریح کرد: تعداد معلولان استان به دلیل ازدواج‌های فامیلی و سایر عوامل بالاست که باید سازمان‌های مردم‌نهاد، روی این موضوعات کار کنند.

استقلال تشکل‌های غیردولتی حفظ شود

قناعت بر لزوم حفظ استقلال سمن‌ها و تشکل‌های غیردولتی تاکید کرد و گفت: سمن‌ها و تشکل‌ها سربازان نظام‌ و ولایت هستند نه سرباز گروه یا جناح خاص، بنابراین باید در راستای منافع ملی و استان استقلال خود را حفظ کنند.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری باید نظارت بر سمن‌ها و تشکل‌ها را افزایش دهد تا هر کدام از آنها در حوزه تخصصی خود فعالیت داشته باشند.

وی با تاکید بر لزوم هم‌افزایی بین سمن‌ها و تشکل‌های استان افزود: همچنین برخی از دستگاه‌های اجرایی با سمن‌ها تعامل ندارند که هم‌افزایی و تعامل بین این دو مجموعه ضروری است.

قناعت گفت: برای رفع موانع قانونی سمن‌ها و تشکل‌ها از معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری می‌خواهیم به‌طور ویژه ورود کند، از طرفی فعالان این سازمان‌ها باید ارتباطات و تعاملات خود را با دفتر امور اجتماعی استانداری بیشتر کنند.

وی در ارتباط با درخواست سمن‌ها برای تامین زمین گفت: در برخی شهرهای استان محدودیت تامین زمین داریم اما در برخی مناطق این کار شدنی است.

در این نشست از ۲۰ سازمان مردم‌نهاد و تشکل خراسان جنوبی با حضور استاندار تجلیل و قدردانی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha