۲۴ مرداد ۱۴۰۱، ۱۱:۵۴
کد خبرنگار: 3092
کد خبر: 84853639
T T
۶ نفر

برچسب‌ها

نخبه گلستانی در نقطه صفر مرزی در انتظار صیانت و توجه مسوولان

گرگان_ایرنا_ نخبگان گلستانی به عنوان توسعه‌دهندگان استان ظرفیت و استعدادهای فراوانی داشته که در دولت‌های قبل از این قشر غفلت شده و امروز برخی از آنها در جایگاهی غیر از استعداد و مهارت خود در نقاط صفر مرزی سرباز بوده که نیازمند توجه مسوولان در دولت سیزدهم برای استفاده از ظرفیت‌های نخبگی خود در استان هستند.

به گزارش ایرنا، نخبگان به عنوان سرمایه‌های انسانی و گره‌گشای موانع نظام همواره مورد توجه رهبر معظم انقلاب اسلامی بوده و هستند با استقرار دولت مردمی و انقلابی آیت‌الله رئیسی توان خود را در حمایت از جوانان و نخبگان بکار گرفته است و تلاش دارد با بکارگیری از ظرفیت‌ نخبگی و صیانت از آنها گام‌های اصلی برای تحقق بیانیه گام دوم انقلاب و حرکت به سمت اهداف دهه چهارم و دهه پنجم انقلاب و پیشرفت عدالت بردارد چراکه اعتقاد دارد این مهم باید توسط مردم با حمایت، بسترسازی و ریل گذاری دولت به ثمر برسد.

رییس جمهوری اسلامی ایران در ششم تیرماه ۱۴۰۱ در دیدار با خانواده شهدا، ایثارگران و نخبگان همدان تاکید کرد: رمز موفقیت دولت همکاری، مشورت و در کنار دولت قرار گرفتن همه عقول است که نخبگان در اجرای ماموریت‌های دولت نقش‌آفرین هستند.

برای تحقق این شعار دولت مردم و انقلابی و دغدغه رئیس جمهور، مدیران استانی باید توان خود را در حمایت از جوانان و نخبگانی که بیرون از دولت فعال هستند، صرف کند، در واقع وظیفه همه مسوولان و دستگاه‌های اجرایی استان شناسایی نخبگان و توانمندسازی آنها در راستای حل مسائل استان، کشور و جهان اسلام است‌.

برای این مهم ظرفیت جذب «سرباز تخصصی» برای افزایش کمی و کیفی شرکت‌های دانش‌بنیان بی‌شک ویژه باید باشد چرا که بسیاری از نیروهای نخبه با وجود داشتن مدال‌های طلا با مساله سربازی مواجه بوده و خروج آنها از استان گلستان حتی به صورت کوتاه‌مدت، استان را از ظرفیت ویژه آنها در توسعه استان محروم می‌کند، از سوی دیگر نبود ظرفیت‌های امریه و زیرساخت‌های حمایتی در  شرکت‌های دانش‌بنیان به دلیل نبود فضای مناسب مورد نیاز از بسیاری نیروهای نخبه گلستان نتوانسته برای توسعه استان استفاده کند.

نخبه گلستانی در نقطه صفر مرزی در انتظار صیانت  و توجه مسوولان
 به کارگیری توان نخبگانی برای رفع مسائل استان به جای خدمت نظام وظیفه بی‌شک نیاز امروز جامعه نخبگان مهارتی استان نخبه‌پرور گلستان است و باید از این نوابغ و نخبه‌ها در راستای پیشرفت  بهره گرفت و همچنین باید زمینه‌های لازم برای حفظ، حمایت، رشد و ارتقا این نخبگان فراهم شود.

هم اکنون استفاده از ظرفیت استعدادهای ناب و نیروی انسانی جوان نخبه که در دولت‌ گذشته استفاده و دیده نشده برای توسعه این استان کمتر توسعه لازم و ضروری است و باید با ایجاد بستر مناسب برای توسعه و پیشرفت به تلاش نخبگان برای رشد و تولید ثروت در جامعه کمک کرده و این قشر را در جایگاه مناسب خودشان به کار گیریم.

در حال حاضر دلیل اصلی مهاجرت بسیاری از نخبگان، صرفا مسائل و مشکلات اقتصادی کشور نبوده بلکه چون جایگاه لازم برای به کارگیری مناسب از ظرفیت نخبگی و زمینه مناسب برای رشد و پیشرفت آنان را  فراهم نکرده شاهد مهاجرت بسیاری از نخبگان و دانش‌آموختگان در دولت‌های قبل بودیم.

نخبگان سرمایه‌های اساسی و زمینه‌ساز تحول و شکوفایی در جامعه هستند، مهمترین دغدغه این قشر کم‌توجهی و بی‌توجهی به استعداد آنها است چراکه استفاده از توانمندی آنها باعث می‌شود که نخبگان در استان بمانند و اثرگذاری داشته باشند.

نخبه گلستانی در نقطه صفر مرزی در انتظار صیانت  و توجه مسوولان

پسر مدال‌آور طلای کشورم امروز در نقطه صفر مرزی نیازمند حمایت مسوولان است

«فاطمه کوشایی» مادر یکی از نخبگان و مدال آوران طلا در این ارتباط در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: پسرم حمیدرضا رضایی پس از برگزاری آزمون‌های متعدد آماده‌سازی به چهل و پنجمین مسابقات جهانی مهارت (کازان-۲۰۱۹) راه یافت و به عشق کشورش ایران با وجود تجهیزات و ابزار مصرفی قدیمی به رقابت با کشورهای پیشرفته و برخوردار جهان پرداخت.

وی اظهار داشت: پسرم در هفدهمین مسابقات ملی مهارت کشوری مدال طلا را از آن گلستان کرد و با تلاش و کوشش خود و همت مربیان توانست از آزمون دو مرحله‌ای اردوی آماده‌سازی مسابقات جهانی مهارت با موفقیت عبور کند و در نهایت بتواند به مسابقات جهانی مهارت (کازان-۲۰۱۹) روسیه راه یابد.

وی بیان کرد: کسب مدال طلا در رشته تاسیسات الکتریکی در هفدهمین المپیاد ملی مهارت به یقین با ابزار و تجهیزات قدیمی فقط از یک نخبه بر می‌آید و نشان می‌دهد پسرم ظرفیتی برای توسعه استان گلستان است ولی مسوولان استانی به جای استفاده از این ظرفیت ایشان را ناآگاهانه به نقطه صفر مرزی فرستادند.

این مادر نگران افزود: بی‌شک حمیدرضا در داخل استان گلستان بیشتر مفید فایده برای توسعه کشور بوده تا در نقطه صفر مرزی از آن استفاده شود.

وی اظهار داشت: حمیدرضا با اشاعه فرهنگ مهارت‌آموزی و اخلاق حرفه‎ای در جامعه به خصوص در  قشر جوان همسن خود بیشتر قابلیت دارد ولی متاسفانه با پیگیری‌های بسیار موفق نشدیم از ظرفیت پسرم در استان استفاده کنیم .

وی بیان کرد: متاسفانه با وجود تاکیدهای فراوان رهبر معظم انقلاب اسلامی و دولت سیزدهم سرمایه‌های نخبگی بسیاری امثال پسرم که در استان پرورش پیدا کرده به راحتی استان گلستان از دست می‌دهد.

کوشایی افزود: نخبگان همسن و سال پسرم که با وجود سن کم از نظر سواد، توانایی و کارآزمایی بالا بوده اصلا در استان گلستان دیده نمی‌شوند و درد است که جوانی که در استان می‌تواند موثر باشد امروز در نقطه صفر مرزی باید باشد.

وی اظهار داشت: در مسابقات «کازان» به حمیدرضا پیشنهاد شد که در روسیه بماند و همانجا فعالیت کند ولی پسرم عاشق ایران و مملکتش بود و برگشت ولی متاسفانه بعد ورودش به جای استفاده از ظرفیت ایشان حداقل در امریه‌های دستگاه‌های اجرایی استان در نقطه صفر مرزی فرستادند.

نخبه گلستانی در نقطه صفر مرزی در انتظار صیانت  و توجه مسوولان
صیانت و حمایت از جامعه نخبگان یکی از محورهای اساسی دولت سیزدهم است
مدیرکل آموزش‌ فنی‌ و حرفه‌ای گلستان هم در این ارتباط در گفت و گو با ایرنا گفت: حاکمیت، نظام و دولت سیزدهم تلاش بسیار زیادی می‌کند تا از ظرفیت‌های نخبگان استفاده شود.

حمزه کرایلو  افزود: بسیاری از نخبگان، دانش‌آموختگان و مدال‌آوران فنی و حرفه‌ای را از طریق امریه برای پیشبرد اهداف جذب و از قابلیت‌های آنها استفاده می‌شود.

وی اظهار داشت: سامانه آموزش مربیان (سام) برای  تربیت مربی، خدمات آموزشی و  پژوهش‌های فنی و حرفه‌ای برای ساماندهی مربیان در جهت هویت‌بخشی و افزایش سطح توانمندی فعالیت خود را شروع کرده که این ظرفیت به عنوان یکی از ارکان اصلی آموزش، پشتیبان و مجری آموزش‌های مهارتی در راستای توانمندسازی مخاطبان نقش کلیدی را ایفا می‌کند و از سرمایه‌ها و نخبگان فنی و حرفه‌ای در این طرح استقبال می‌شود.

وی بیان کرد: اگر فردی در مسابقات ملی مهارت کسب رتبه داشته باشد بدون کنکور وارد دانشگاه خواهد شد و در راستای حفظ سرمایه‌ها و نخبگان تلاش خواهد شد.

مدیرکل آموزش‌ فنی‌وحرفه‌ای گلستان گفت: با توجه به کمبود مربی فنی و حرفه‌ای از نخبگان فنی و حرفه‌ای به عنوان مربی مجموعه استفاده خواهد شد.

کرایلو افزود: متاسفانه ۱۳ ماه قبل مشکل آقای «حمیدرضا رضایی» اتفاق افتاده و در دولت جدید و با توجه به نگاه ویژه دولت سیزدهم به نخبگان به محض متوجه شدن با هنگ مرزی صحبت کرده و در رایزنی برای بازگشت و استفاده از این نیروی فعال و نخبه در استان گلستان هستیم.

نخبه گلستانی در نقطه صفر مرزی در انتظار صیانت  و توجه مسوولان
گلستان با کمبود فضای مناسب برای استقرار نخبگان در پارک علم و فناوری روبروست
رییس پارک علم و فناوری گلستان در این ارتباط در گفت و گو با ایرنا گفت: نخبگانی که دارای طرح و ایده با قابلیت تجاری‌سازی و ورود به بازار دارند به پارک علم و فناوری مراجعه و مورد حمایت قرار می‌گیرند.

مهدی غفاری افزود: زیست بوم پارک علم و فناوری در کنار حمایت‌ها و آموزش‌ها بزرگترین ظرفیتی بوده که در اختیار نخبگان کارآفرین قرار می‌گیرد تا با ادبیات بازار، تجاری‌سازی و توسعه محصول آشنا شوند.

وی اظهار داشت: در موضوعات مختلف بارها اشاره شده که میانگین درآمد گلستان کمتر از نصف کشوری است با وجود اینکه استان قطب کشاورزی و طیور بوده و رتبه‌های بالایی در کشور داشته به دلیل خام‌فروشی شاهد این اتفاق هستیم.

وی بیان کرد: برای افزایش درآمد و توسعه استان باید از ظرفیت نخبگان و محققان استفاده شود.

رییس پارک علم و فناوری گلستان گفت: برای نگهداری نخبگان در استان باید زیرساخت و محیط مناسب کار آنها فراهم شود تا بمانند و کسب و کارهای خودشان را داشته باشند.

مهدی غفاری افزود: ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان برای جذب نیروی نخبه مورد نیاز خود در امریه قابل توجه است که این شرکت‌ها براساس قانون می‌توانند از ظرفیت امریه برای جذب نخبگان استفاده کنند.

وی اظهار داشت: باید زیرساخت و فضای مناسب برای ماندن نخبگان گلستانی در استان فراهم شود متاسفانه استان با کمبود فضای مناسب برای استقرار نخبگان در پارک علم و فناوری روبروست.

وی بیان کرد: پارک علم و فناوری در گرگان ۸ هزار متر فضا ایجاد کرده که در زمان حاضر پر است و نیازمند حداقل ۳ هزار متر فضای قابل استقرار با دسترسی مناسب بوده تا تیم‌های در صف را در آنجا مستقر کنیم.

رییس پارک علم و فناوری گلستان گفت: بالای ۴۵ تیم در زمان حاضر مستقر در پارک علم و فناوری بوده و حدود ۱۰ تیم در صف ورود به پارک هستند.

مهدی غفاری افزود: برای زیرساخت‌های مناسب نیازمند تخصیص مستقیم اعتبارات و تسهیلات بوده تا نخبگان باتوجه به آن به خوبی از ظرفیت‌ها و توانایی‌های خود استفاده کنند.

گلستان مطابق سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵، یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت متشکل از اقوام و مذاهب مختلف در ۳۴ نقطه شهری و هزار و ۷۵ روستا دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha