محمدرضا شهسواری روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هر ساله به دلایل مختلف از جمله مخاطرات طبیعی نظیر خشکسالی، سرما زدگی و تگرگ خسارت هایی به محصولات کشاورزی وارد می شود و بهره برداران بخش کشاورزی به دلیل بروز این مسایل برای بازپرداخت تسهیلات دریافتی خود در موعد مقرر دجار مشکل می شوند.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: از سال ۹۶ یک ردیف اعتباری در قانون بودجه برای حمایت و جبران خسارت کشاورزان به عنوان بدهکاران بانکی و تعیین تکلیف بدهی آنها به سیستم بانکی در نظر گرفته شد که این اعتبار می تواند صرف امهال بدهی کشاورزان شود.
شهسواری ادامه داد: از سال ۹۶ تاکنون از مجموع حدود ۳۰ هزار کشاورز دریافت کننده تسهیلات برای ۲۸ هزار و ۲۹۳ کشاورز خسارت دیده در استان همدان ۳۲۲ میلیارد تومان پرونده تشکیل و در کارگروه های شهرستانی مصوب شد که از این تعداد ۶ هزار و ۹۹۶ پرونده به مبلغ ۱۰۶ میلیارد تومان منجر به پرداخت شده به نحوی که دولت سود و کارمزد تسهیلات حدود ۳۵ درصد از کشاورزان خسارت دیده استان را تقبل و پرداخت کرد.
وی خاطر نشان کرد: بهمن سال گذشته طبق مصوبه دولت ۲ هزار میلیارد تومان برای امهال اقساط بانکی کشاورزانی که اقساط آنها سر رسید شده اما قادر به بازپرداخت نیستند پیش بینی شد که خرداد امسال نیز ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان دیگر به این رقم اضافه و در مجموع چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از سود و کارمزد این افراد توسط دولت به بانک ها پرداخت می شود.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان همدان اظهار داشت: همچنین علاوه بر این مبالغ، سه هزار میلیارد تومان تسهیلات ارزان قیمت برای تامین بذر و سایر مایحتاج عمومی مورد نیاز تولید در اختیار کشاورزان قرار داده می شود که استمرار تولید توسط کشاورزان را به همراه دارد.
شهسواری افزود: از اعتبار چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی پیش بینی شده برای پرداخت سو و کارمزد بانکی، سهم استان همدان ۷۷ میلیارد ۵۰۰ میلیون تومان است همچنین سهم کشاورزان این استان از تسهیلات ارزان قیمت ۲۴۷ میلیارد تومان پیش بینی شده که باید صرف خرید نهاده شود.
استان همدان دارای ۶۹۲ هزار هکتار زمین زراعی(آبی و دیم) و ۱۱۷ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی است که بر اساس آخرین آمارهای منتشر شده، ارزش ریالی تولیدات کشاورزی استان معادل ۶۶ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال است.
نظر شما