فرماندار مراغه: دبیرخانه ژئوپارک راه‌اندازی می‌شود

مراغه- ایرنا- معاون استاندار آذربایجان‌شرقی و فرماندار شهرستان ویژه مراغه با اشاره به اینکه کارگروه ایجاد ژئوپارک در این شهرستان تشکیل شده و اساسنامه و ساختار تشکیلاتی آن در حال تدوین است، بیان کرد: دبیرخانه ژئوپارک این شهرستان با هدف تسهیل و پیگیری امور به زودی راه‌اندازی می‌شود.

«داود اسدیان» روز دوشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: راه‌اندازی این دبیرخانه در جلسه شامگاه گذشته کارگروه ایجاد ژئوپارک نیز تصویب و مقرر شد طی جلسه بعدی در ارتباط با ترکیب هیئت امنای ژئوپارک مراغه نیز تصمیم‌گیری شود.

وی با بیان اینکه دبیرخانه ژئوپارک و دبیرخانه «روز مراغه» اهداف هم‌سویی دارد، اظهار داشت: دبیرخانه ژئوپارک مراغه می‌تواند جزو وظایت دبیرخانه روز مراغه تعریف شود و بر همین اساس هر دو آنها به زودی و با پشتیبانی شهرداری افتتاح خواهد شد.

وی با بیان اینکه امروزه موضوع ژئوپارک رویکرد اصلی توسعه گردشگری در بسیاری از کشورهای پیشرفته و دارای ظرفیت‌های طبیعی و فرهنگی است، اضافه کرد: نقش اصلی ژئوپارک کمک به جوامع محلی برای احیا و تقویت هویت محلی و فرهنگی با توجه به اصول توسعه پایدار است و این موضوع ذیل دبیرخانه روز مراغه دنبال خواهد شد.

به گفته وی با شناسایی دقیق و ایجاد یک سیستم مدیریتی یکپارچه در ژئوسایت‌هایی که مجموعه آنها ژئوپارک مراغه را تشکیل می‌دهد، حفاظت از میراث زمین‌شناسی، توسعه گردشگری و آموزش عمومی در جوامع محلی در دستور کار قرار می‌گیرد و این سیستم به اساسنامه، ساختار تشکیلاتی، دبیرخانه، سایت اینترنتی و کار گروهی منسجم نیاز دارد.

«غلامرضا زارع»، رئیس اداره محیط زیست مراغه که پشتیبانی فنی و علمی کارگروه ایجاد ژئوپارک در مراغه را بر عهده دارد نیز در مورد روند کار بیان کرد: پیش‌نویس ساختار تشکیلاتی با الگوبرداری از کارگروه ژئوپارک طبس و سبزوار و همچنین رایزنی با کارشناسان سازمان زمین‌شناسی تهیه شده و تکلیف اعضای هیئت امنای آن در جلسه بعدی کارگروه مشخص خواهد شد. 

به گفته وی در این پیش‌نویس فرماندار مراغه ریاست کارگروه ژئوپارک را بر عهده دارد و 6 کارگروه اجرایی و دو کارگروه تخصصی برای آن پیش‌بینی شده است. 

وی افزود: مسئولان محلی برای ایجاد ژئوپارک در مراغه عزم جدی دارند و همین اراده می‌تواند مدیریت یکپارچه برای رسیدن به اهداف را در سریع‌ترین زمان ممکن میسر کند. 

به گزارش ایرنا در مرحله نخست 36 ژئوسایت برای ثبت ملی و سپس بین‌المللی در مراغه شناسایی شده اما برخی از کارشناسان معتقدند که تعداد آنها با انجام کارهای پژوهشی دو تا سه برابر خواهد شد. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha