به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی صالحی عصر دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در موضوع گودهای ناایمن در ابتدا ۱۵ گود ناایمن در منطقه دو داشتیم و امروز با پیگیریها، هیچ کدام بلاتکلیف نیستند و برای ایمن سازی آنها اقدام شده؛ از جمله گود برج میلاد که دو ماه است کار ایمن سازی آن با پیش بینی ۱۲۰ میلیارد تومان هزینه در دستور کار قرار گرفته است و نوع پایدارسازی آن دائمی خواهد بود؛ همچنین درباره گود دریا نیز بخش زیادی از آن ایمن سازی شده و معبر مجاور آن هم پس از سالها بازگشایی خواهد شد.
وی اظهار داشت: گودبرداری به عنوان بخشی از عملیات عمرانی لاجرم و اجتناب ناپذیر است. با ابلاغ طرحهای طرح تفصیلی جدید، فروش کسری پارکینگ ممنوع شده است و مالکان برای تامین پارکینگ مجبور هستند گودبرداری کنند و در برخی سالها، تعداد زیادی پروانه صادر می شد و مشکلات و تعارض حقوقی و مالکیتی به وجود می آمد و باعث توقف طرحها برای مدت زمان طولانی می شد؛ از این رو شاهد وجود گودهای پرخطر بودیم و تدبیری که در مصوبه سال پیش برای این موضوع داشتیم این بود که بحث گود برداری را ضمانت دار کردیم؛ همچنین گود خیابان ایران زمین با توجه به اشکالاتی که شورای عالی شهرسازی نسبت به پروانه آنها گرفته اقدامات اجرایی آنها شروع نشده اما گود در شرایط ایمن قرار دارد و به صورت مرتب پایش می شود؛ در این گود قرار بود هتل اداری بلند مرتبهای ساخته شود که شورای عالی به آن ایراد گرفته بود و این موضوع در دستگاه قضایی در دست پیگیری است.
صالحی خاطرنشان کرد: در بحث ساختمانهای ناایمن نیز، ۹ ساختمان در منطقه شناسایی شده که در دستور کار هستند؛ به جز یک مورد که ساختمان دولتی است و در حال پیگیری های قضایی آن هستیم، مابقی فعالیتهای رفع خطر آغاز شده و دو ساختمان نیز متعلق به شهرداری است؛ همچنین ۹۰ درصد معوقات پیمانکاران در منطقه را در این دوره پرداخت کردیم که باعث سرعت در اجرای طرحها میشود؛ علاوه بر این، ساماندهی املاک شهرداری در سامانههای مربوطه، توانمندسازی محلههای کم برخوردار و توسعه زیرساختهای فرهنگی و کارآفرینی در دستور کار قرار گرفته است و در کنار این اقدامات ساماندهی سیل برگردان غرب در محدوده جلال آل احمد تا پایان شهریور امسال انجام میشود.
صالحی درباره ساماندهی رود دره فرحزاد افزود: در آخرین بازدید دیدیم که در این محدوده دیگر از آسیب های اجتماعی مهلک خبری نیست؛ در حالی که تا پیش از این زاغههایی در این محدوده وجود داشت که بعضا تا ۴۰ متر عمق داشتند همچنین حدود ۶۰۰ نفر از معتادان متجاهر در مراکز ماده ۱۶ ساماندهی شدند و اکنون زمینه برای اجرای طرح اکو پارک کاملا فراهم است.
وی ادامه داد: موضوع احداث جاده دسترسی برای نیروهای انتظامی دنبال شد که ۲۱۸۰ متر جاده ایجاد و ۲۵ چراغ پایه نوری نصب شده است همچنین حذف ۱۷ پلاک قرمز، جمع آوری ۲۳ پلاک مغازه تفکیک غیر مجاز پسماند، جانمایی پنج کانکس پلیس در این محدوده انجام شده است.
شهردار منطقه دو تهران ادامه داد: در زمینه احقاق حقوق معوقات شهرداری حدود ۱۲ هزار متر پلاک آزاد سازی کردیم و از ۲۵۰ هزار میلیارد تومان ضرر شهرداری جلوگیری شد.
وی عنوان کرد: موضوع ساخت و ساز در محله فرحزاد پیگیری شده و به زودی شاهد رونق ساخت و ساز در آن محدوده خواهیم بود. ساماندهی رود دره اوین درکه یا محله اسلام آباد در دستور کار قرار دارد و طرح آن، تحویل کمیسیون ماده پنج شده و امیدواریم ظرف ۲ ماه آینده تصویب شود که باعث تحول در عرضه مسکن اجتماعی خواهد شد و موضوع ساماندهی پلاک های متعلق به شهرداری در این محدوده که ۳۰ درصد پلاک ها را شامل می شود، دنبال خواهد شد.
صالحی ادامه داد: در زمینه مناسب سازی فضاهای شهری برای افراد دارای معلولیت جزو مناطق پیشرو هستیم همچنین یک فاز از پلهای تندرستی که با رویکرد پیاده مداری و انسان محوری طراحی شدند بر فراز شیخ فضل الله افتتاح شد و پل بالای شهید همیت تا کنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان سال آماده بهرهبرداری می شود.
وی خاطرنشان کرد: ساماندهی پلازاهای شهری که نمود اصلی آن در بلوار پاکنژاد تا پایان سال ساماندهی خواهد شد که بزرگترین پلازا محدوده شهری خواهد بود همچنین ساماندهی میدان صنعت به منظور کاهش بار ترافیکی به زودی وارد فاز اجرا خواهد شد و طرح ساماندهی میدان شهید تیموری نیز با توجه به بازگشایی زیر گذر استاد معین، تهیه شده و تا پایان سال تحویل شهروندان خواهد شد.
صالحی اظهار داشت: با توجه به رویکردها و تاکید شهردار تهران، برنامهریزیهای مفصلی را در این دوره داشتیم؛ خبر جدیدی که در منطقه داریم این است که امروز در شورای عالی شهرسازی طرح شمسه شهر مدرن هوشمند اراضی توتستانهای فرحزاد در جنوب یادگار امام (ره) مصوب شد و با اجرای این طرح، ۳۵ هکتار فضای سبز تحویل شهروندان خواهد شد و به عنوان کلان طرح در سال ۱۴۰۲ تحویل میشود.
به گفته شهردار منطقه دو، برنامه مالی آن به تصویب شورا خواهد رسید و طوری طراحی خواهد شد که منابع مالی آن در درون خودش تامین شود، تأمین سرانهها و خدمات مدرن روز در آن پیش بینی شده و در موضوع ساماندهی املاکی که در طول سالهای گذشته به صورت غیر مجاز شکل گرفتند نیز در طرح پیش بینی ساماندهی آن اتفاق افتاده است و طوری اقدام می کنیم که چرخهای توسعه طرح، زندگی کسی را نابود نکند.
شهردار منطقه دو تاکید کرد: خط ۱۰ مترو از منطقه ۲۲ از مجاورت دریاچه شهدای خلیج فارس آغاز و تا منطقه چهار ادامه دارد که پنج ایستگاه در منطقه ۲ خواهد داشت؛ این خط ایستگاه تقاطعی در میدان کتاب با خط هفت دارد و تا پایان ۱۴۰۴ این ایستگاهها تحویل شهروندان می شود؛ همچنین در مجموع در منطقه، ۴۳ عنوان طرح را تاپایان سال تحویل شهروندان خواهیم داد.
صالحی یادآور شد: با ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی تصفیه خانه بوستان نهج البلاغه را در دست اقدام داریم و بعد از آن تصفیه خانه ملاصدرا را آغاز خواهیم کرد که در سال ۱۴۰۱ این تصفیه خانه تکمیل می شود.
نظر شما