به گزارش خبرنگار ایرنا، رضا نصیری روز دوشنبه در دیدار با فعالان بخش کشاورزی گناباد با اشاره به ظرفیتهای بخش کشاورزی افزود: سردخانه ۱۰ هزار تنی از نیازهای مهم بخش کشاورزی است که بعد از جلب موافقت وزیر جهاد کشاورزی احداث این سردخانه با انتخاب سرمایه گذار در آینده نزدیک آغاز می شود.
وی ادامه داد: با توجه به پتانسیلهای خوب تولید پسته و زعفران در گناباد و 2 اثر ثبت شده این شهرستان در بخش کشاورزی مانند قنات قصبه و نظام آبیاری زعفران مبتنی بر آبیاری قنات در فهرست آثار جهانی گفت: توسعه صنایع و فرآورده های تبدیلی از نیازهای مهم بخش کشاورزی گناباد است.
فرماندار گناباد گفت: بدنبال ۲۰ سال خشکسالی سنوات گذشته سیل سالجاری یک هزار و ۷۰ میلیارد ریال خسارت به بخشهای مختلف این شهرستان و از جمله بخش کشاورزی وارد کرد و بدین طریق محصولات کشاورزی کشاورزان در برخی از مناطق به صورت کامل نابود شد.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد هم به خبرنگار ایرنا گفت: مهمترین لازمه تحقق نگاه دانشبنیان و فناورانه در بخش کشاورزی این شهرستان، توسعه روشهای نوین آبیاری و تغییر الگوی کشت است.
رمضانعلی قاسمی با اشاره به نامگذاری امسال به عنوان تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین توسط رهبر معظم انقلاب افزود: نگاه فناورانه و تولید دانش بنیان و بهره برداری مناسب از منابع آبی موجب تحول اساسی در بخش کشاورزی شهرستان خواهد شد.
وی ادامه داد: این مسأله علاوه بر افزایش اشتغال آفرینی، بستر بهره وری بیشتر از منابع آبی موجود و رونق اقتصادی و توسعه کمی و کیفی این بخش را هموار می کند.
مدیر جهاد کشاورزی گناباد گفت: با توجه به قرار گرفتن این شهرستان در اقلیم خشک و از طرفی کمبود منابع آب باید با توسعه فناوری در این بخش ضمن کاهش مصرف آب در راستای افزایش کشت محصولات کشاورزی گام برداشت.
شهرستان گناباد با برخورداری از ۳۰۰ هزار واحد دامی، ۲۸ هزار راس دام سنگین و ۱۱۰ هزار راس دام سبک، ۴۰۰ واحد گاوداری، ۱۶۰ واحد پرورش مرغ گوشتی و تخمگذار، ۱۲ واحد تولیدی مواد لبنی و خوراک دام و طیور و بسته بندی گوشت مرغ و ۶ کشتارگاه طیور و دام سنگین از ظرفیتهای مطلوبی در صنعت دام و طیور برخوردار است.
صنعت پرورش گاو شیری گناباد با بیش از ۲۰ هزار راس دام اصلی و دورگه، تولید سالانه بیش از ۶۸ هزار و ۶۰۰ تن و روزانه به طور متوسط ۱۸۸ تن شیرخام، رتبه سوم استان خراسان رضوی را به خود اختصاص داده و تولید طیور گوشتی صنعتی هم در این شهرستان از رشد قابل توجهی برخوردار می باشد.
گناباد با تولید سالانه ۲ هزار و ۲۰۶ تن تخممرغ رتبه نخست، ۶۳ هزار و ۵۰۰ تن شیر رتبه دوم، ۲ هزار و ۱۵۹ تن گوشت قرمز رتبه سوم و ۱۳ هزار و ۲۱۶ تن گوشت مرغ، رتبه چهاردهم خراسان رضوی را در بین ۳۳ شهرستان این استان دارد.
۱۴ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی گناباد با کشت و زرع بر روی ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، هزار و ۷۰۰ هکتار دیمزار و پرورش ۵۰۰ هزار راس دام، سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی را تولید و روانه بازار مصرف میکنند.
مرکز شهرستان گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.
نظر شما