اصلاح سیاست ارز ترجیحی تصمیم بسیار شجاعانه‌ای بود/ تورم حذف ارز ۴۲۰۰تومانی گذرا و موقتی است

تهران- ایرنا- نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با بیان اینکه تورم حاصل از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی گذرا و موقتی است، گفت: حذف ارز ترجیحی ضروری و اقدام بسیار درستی بود، زیرا مشکلات زیادی برای اقتصاد کشور ایجاد کرد که حذف آن تصمیم بسیار شجاعانه‌ای بود که دولت سیزدهم انجام داد.

«محمدرضا انصاری» در گفتگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا در پاسخ به این سؤال که تاثیر حذف ارز ترجیحی بر تورم گذرا است یا خیر، اظهار کرد: این تورم گذرا و موقتی است و باید ارز ترجیحی که مشکلات زیادی برای اقتصاد کشور ایجاد کرده و باعث از دست رفتن ذخیره ارزی شد، حذف می‌شد؛ با این حال حذف ارز ترجیحی طبیعتاً آثار لحظه‌ای در تورم دارد.

وی در واکنش به اینکه گفته می‌شود کسری بودجه دولت یکی از جدی‌ترین مسائل کشور و منشا اصلی تورم کشور است، آیا حذف ارز ترجیحی در کاهش تورم مزمن و فراگیر تاثیری دارد، پاسخ داد: باید ارز به سمت تک نرخی شدن حرکت کند، ارز ترجیحی باعث رانت می‌شود که حذف آن اقدام مثبتی است.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: طبیعتاً با تک نرخی شدن ارز امکان اینکه اقتصاد پایدار داشته باشیم و تورم هم مهار شود، وجود دارد.

حذف ارز ترجیحی ضروری بود

انصاری تاکید کرد: با توجه به اینکه در سیاست ارز ترجیحی بخش زیادی از این ارز از بین می‌رفت و نتایج مطلوبی نداشت؛ حذف آن دارای ضروری بود. هرچند حذف ارز ترجیحی اثر تورم کوتاه‌مدت دارد، ولی نباید اثرات مثبت آن را نادیده گرفت.

وی در پاسخ به این سؤال که برخی از کارشناسان معتقد هستند که واردات با ارز ارزان ۴۲۰۰ تومانی موجب از دست رفتن بخش بزرگی از اشتغال حوزه کشاورزی شد و آیا حذف ارز ۴۲۰۰ می‌تواند آغاز اقتصاد شدن بخش کشاورزی و بهره‌وری تولید کالاهای اساسی باشد، بیان کرد: واردات با ارز ۴۲۰۰ تومانی باعث از بین رفتن بخش بزرگی از کشاورزی و تولید شد، اما باید تدابیری برای حمایت از بخش‌هایی که دچار آسیب می‌شوند اندیشیده شود.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران معقتد است که حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واجب و اقدام بسیار درستی بوده و تبعات آن را باید با شیوه تصمیم‌گیری موقت برطرف کرد.

انصاری افزود: ارز ترجیحی در بخش کمی از معیشت مردم اثر داشت و تناسبی با نیاز مردم نداشته است؛ چراکه قیمت بسیاری از کالاها بالاتر از نرخی بود که با ارز ترجیحی وارد می‌شد.

ارز ۴۲۰۰ تومانی نقص بزرگی در اقتصاد کشور بود

وی ادامه داد: ارز ۴۲۰۰ تومانی نقص بزرگی در اقتصاد کشور بوده است و معتقدم حذف ارز ترجیحی تصمیم بسیار شجاعانه‌ای بود، اما باید برای عواملی که باعث ایجاد تورم لحظه‌ای و فشار اقتصادی می‌شود برنامه‌ریزی کرد.

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به این سوال که انتقال کامل یارانه کالاهای اساسی به انتهای زنجیره و اعطای یارانه نقدی مستقیم به مصرف‌کننده، موجب افزایش اصابت آن به خانوار و درنتیجه کاهش ضریب جینی و تحقق عدالت بیشتر خواهد شد، گفت: این کار بهتر از نگه‌داشتن سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی است.

انصاری تصریح کرد: آمار نشان می‌دهد که یارانه به بخش بزرگی از مردم پرداخت می‌شود، ولی اگر واقعاً هدفمند باشد، قطعاً اثرگذاری بیشتر و بهتری خواهد داشت.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha