به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از تارنمای نشریه "پولیتیکو"، «سیلویو برلوسکنی» ۸۵ ساله نخست وزیر اسبق ایتالیا قصد دارد بار دیگر برای انتخابات زودهنگام نخست وزیری ۲۵ سپتامبر (۳ مهر) نامزد شود و قدرت را برای ۵ سال دیگر در دست گیرد.
این نشریه آمریکایی در گزارش خود آورده است: برلوسکنی میلیاردر، غول رسانه ای و نخست وزیر سه دوره ایتالیا، در سال های اخیر چندان در انظار عمومی ظاهر نشده است. وی که به دلیل بیماری، اغلب در رویدادها هم از طریق مجازی حضور پیدا می کرد، پس از محکومیت به کلاهبرداری مالیاتی به مدت چهار سال از مشاغل دولتی محروم شد.
وی با این حال، در ۸۵ سالگی که اکثر هم سن و سالان او در حال استراحت هستند، تصمیم به نامزدی دوباره برای انتخابات گرفته است. برلوسکونی در توضیحی در این باره با اعتماد به نفسی بی نظیر در گفت و گو با رادیو دولتی "رای" ایتالیا گفت: همه از آمدن من خوشحال می شوند.
او همچنین در پاسخ به سوالات پولیتیکو مبنی بر اینکه بازگشت را نتیجه احساس وظیفه می داند، گفت: ایتالیا برای از سرگیری دوباره اقتصاد به ارزش هایی نیاز دارد که تنها حزب او قادر به انجامش است.
اما چهره برلوسکنی در ایتالیا خیلی وقت است که با رسوایی "بونگا بونگا" سال ۲۰۱۰ که در آن بسیاری شاهد عیاشی این نخست وزیر اسبق در ویلای مجللش بودند، خدشه دار شده است. وی در سال ۲۰۱۱ و در پی بحران فزاینده بدهی های ملی از قدرت کناره گیری کرد و سرانجام پس از محکومیت به فریب مالیاتی در سال ۲۰۱۳ از سنای ایتالیا هم اخراج شد.
اما اوج گیری غیرمنتظره پوپولیسم ملی گرا در دهه گذشته در ایتالیا، فرصتی را برای برلوسکنی فراهم کرده تا خود را به عنوان یک میانه رو و طرفدار اتحادیه اروپا جلوه دهد. وی در سال ۲۰۱۹ به عضویت پارلمان اروپا انتخاب شد، هرچند به ندرت در رای گیری ها شرکت می کرد.
ماه گذشته نیز در پی تغییر جریان های سیاسی به سایر شرکای ائتلافی پیوست تا از دولت «ماریو دراگی» نخست وزیر مستعفی حمایت کنند. اما در حال حاضر سه وزیر دولت او که از حزب "فورزا" ایتالیا به رهبری برلوسکنی هستند از سمت خود کناره گیری کرده اند چراکه معتقدند او بی مسئولیت است و منافع حزب را بر کشور مقدم میدارد.
ابراز تمایل برلوسکنی به بازگشت به قدرت در حالی است که بسیاری در ایتالیا و اتحادیه اروپا نگران قدرت گیری راست افراطی در این کشور اروپایی هستند. معامله گران اوراق قرضه بین المللی، آژانس های رتبه بندی، دولت ها و موسسات اروپایی نگران به قدرت رسیدن راستگراترین دولت تاریخ ایتالیا هستند که می تواند خطر بزرگی برای دموکراسی، وضعیت ایتالیا در اتحادیه اروپا و ناتو باشد. لذا چنانچه نهادهای بینالمللی متقاعد نشوند که ایتالیا به عنوان یک کشور با انبوهی از بدهی های مالی در دست دولت درستی قرار نگیرد، فضای مانور دولت به شدت محدود خواهد شد.
به گفته ناظران این نخست وزیر اسبق همچنان توانایی ایجاد ایجاد غوغای سیاسی را دارد. مخالفان برلوسکنی احزاب راست را متهم به تلاش برای از بین بردن نظام دموکراتیک ایتالیا کرده و می گویند که او حتی در پی رئیس جمهور شدن است. اما وی این اتهامات را رد کرده است.
ابراز تمایل برلوسکنی به بازگشت به قدرت پس از استعفای مایور دراگی صورت می گیرد که در پی ناکامی در احیای دولت ائتلافی رخ داد. رئیسجمهوری ایتالیا یک سال و شش ماه پیش با معرفی دراگی به عنوان نخستوزیر زمینه تشکیل دولت وحدت ملی از احزاب چپ تا راست افراطی را پس از بحران شیوع ویروس کرونا فراهم کرده بود.
نظر شما