۲۵ مرداد ۱۴۰۱، ۱۴:۰۲
کد خبر: 84856160
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شهرداری قشم در خصوص حذف درختان کنوکارپوس اطلاعیه صادر کرد

قشم - ایرنا - روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر قشم برای ایجاد شفافیت بیشتر در خصوص حذف درختان کنوکارپوس از سطح این شهر اطلاعیه‌ای صادر کرد.

به گزارش ایرنا از اعلام روز سه شنبه روابط عمومی شهرداری و شورای اسلامی شهر قشم، در این اطلاعیه آمده است: با توجه به دریافت حجم بالایی از گزارش ها و نارضایتی‌ های مردمی در خصوص خسارات زیست محیطی درختان کنوکارپوس، قطع این درختان با اولویت رفع مزاحمت های ناشی از تهدید سلامت جسمی شهروندان، جلوگیری از انسداد مسیر فاضلاب و خسارت به تاسیسات شهری، پیاده روها، معابر و دیوارها و جایگزینی با درختان بومی و شهری سازگار با محیط در کمیسیون ماده هفت شهر قشم با حضور دادستان عمومی و انقلاب این شهرستان و نماینده سازمان منطقه آزاد به تصویب رسید.

در این اطلاعیه تصریح شده است: تخریب زیرساخت های شهری، هزینه بالای هرس و نگهداری، ایجاد مشکل در شبکه برق و خطوط انتقال نیرو، انسداد و تخریب لوله فاضلاب خانه ها، آلرژی زایی و بروز مشکلات تنفسی در اثر گرده افشانی از مهمترین خسارات ناشی از رشد زیاد و مخرب درختان کنوکارپوس به شمار می‌رود.

شهرداری و شورای اسلامی شهر قشم در ادامه این اطلاعیه آورده است: در همین راستا اقدامات واحد خدمات شهری شهرداری قشم با کمک سازمان منطقه آزاد قشم مطابق با مصوبه کمیسیون ماده هفت در رابطه با قطع درختان کنوکارپوس و جایگزینی با درختان مناسب در حال انجام است.

شهرداری قشم در خصوص حذف درختان کنوکارپوس از سطح شهر اطلاعیه صادر کرد

به گزارش ایرنا، درخت کنوکارپوس به دلیل نیاز آبی بالا، آسیب جدی به منابع آبی جزیره قشم وارد کرده و شهرداری‌ها را متحمل هزینه زیاد آبیاری و نگهداری می‌کند.

ریشه‌های این درخت، با نفوذ در عمق زمین و تاسیسات آبرسانی و فاضلاب شهری آسیب جدی به زیرساخت‌ها وارد می‌کنند.

همچنین بسیاری از کارشناسان بر این باورند درخت کنوکارپوس در فصل گل‌دهی و طی فرآیند گردافشانی منجر به ایجاد آلرژی و حساسیت در سیستم تنفسی شهروندان می‌شود.

کنوکارپوس در کنار اوکالیپتوس و کهور پاکستانی و آمریکایی تهدید جدی برای محیط زیست و عرصه‌های طبیعی ایران به شمار می‌رود از این رو کاشت درختان بومی همچون انواع توت، کُنار، جامبو، سپستان، نارنج، نخل، کهور ایرانی و گز به عنوان جایگزینی مناسب برای این درخت پیشنهاد می‌شود.

به گفته کارشناسان، هرچقدر گرده درخت کونوکارپوس سنگین تر باشد رطوبت بیشتری جذب کرده و در زمان رعد و برق ریزتر می شوند و به سمت جوّ زمین حرکت می‌کنند و این عامل باعث می شود حتی افرادی که در آپارتمان‌ها و ساختمان‌های بلند زندگی می‌کنند دچار آلرژی شوند.

کنوکارپوس یک گیاه سمی بوده و موجب افزایش حشرات موزی می‌شود و برخلاف درختان مثمر که سایه‌ای مطبوع و خنک دارند سایه‌ این درختان که بیشتر از گونه‌های کنوکارپوس، اکالیپتوس و کهور آمریکایی هستند گرم است

کنوکارپوس که نام علمی آن کنوکارپوس لنلیولیا و از خانواده گاروم زنگیان به شمار می رود و از نظر اندازه بسیار متنوع بوده و گاهی هم به صورت گسترده روی زمین پهن می‌شود ولی طبق معمول به صورت راست و مانند درخت است و ارتفاع آن تا ۲۰ متر و قطر تنه آن به هشتاد سانتی ‌متر می‌رسد، این درخت همیشه سبز بوده که هماره در مناطق گرمسیر و خاک شور کاشته می‌شود.

جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر داز توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.

شهرستان قشم شامل جزیره‌های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب‌های خلیج فارس گسترده شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha